Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ключ за брава?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ключ за брава?

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
    FICHET е ключа .Доволно стар и в каталозите го няма. Агнето за доктора ли е или за който го направи.
    Абе при всички положения ще му дадем да опита, нали е момченце.... Аз от металообработка не разбирам много, но достатъчно съм се "забавлявал" с разни такива простотийки и да установя, че понякога "козата си сака пръч". Ако няма заготовка с точни размери, почти е изключено да се изработи нещо толкова дребно в смислено работещ вариант. Ако има допускам, че с много търпение и доза късмет, може да се направи нещо приблизително годно. Но да се огъне достатъчно здрава ламарина в тоя вид е меко казано трудно. Предполагам даже, че това е отливка и не е огъвано или е изработено на фреза. Иначе може и от алуминиева ламарина да се издяла нещо, ама колко ще върши работа... Колкото до отделна изработка на 3 детайла и после да се направи монолитна сглобка.....абсурд! Няма такава технология достъпна в домашни условия (и не само), която да го направи това нещо достатъчно прецизно и здраво. Иначе не е лоша идеята да идем на гости на доктора. Докато той пили на менгемето, ние ще подклаждаме фурната...
    Последно редактирано от kuzdov; 27-11-13, 22:34.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Аз със шлосерство се занимавам от има няма двайсетина години.Цяло цехче имам даже.Та да се включа в облога с едно агне и разполагате с инструменти и машини каквито имам...Не че незнам как се прави,ама не съм толкоз голем...пък и съм от село...

Коментар

Добре де, ако не е проблем да се изработят двете части поотделно, защо трябва да има свързваща пластина. Просто частите трябва да се хванат здраво и доста точно за самата глава (туй черното на снимката) поне в две точки.
        "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

С това "хагне" ме навихте!Пращай го тоя ключ.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Според мен Петров ще отнесе агнето...

Профилът се дялка на фреза от нещо жилаво, например някоя неръждавейка.
            След това, препозициониране на ключа - хваща се под ъгъл около 45 градуса и се дялкат зъбите с някоя по-дребна фреза, на око около 3мм.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аз имам подобна брава Фишет френска само че ключа и е четириопорен с още два реда зъби и е месингова отливка . Няма да казвам къде ми направиха резервните ключове Този ключ като го гледам зъбите са нарязани преди да се огъне .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Аз имам подобна брава Фишет френска само че ключа и е четириопорен с още два реда зъби и е месингова отливка . Няма да казвам къде ми направиха резервните ключове Този ключ като го гледам зъбите са нарязани преди да се огъне .
                Такива заготовки има . Те са от по новите модели .И да не казваш знам вносителя .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X