Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отопление на стая за 40 ст на ден

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отопление на стая за 40 ст на ден

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    Ммм, тия са ми любими! Връзваш със свинска опашка една х..ня (по-скоро обикновен магнит) на горивопровода...
    Ей сега ми светна! Тоя фокус производителите на газови уредби са го приложили много отдавна и явно затова на газ е по-евтино. Във всеки филтър за газ оригинално седи един як магнит.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Ммм, тия са ми любими! Връзваш със свинска опашка една х..ня (по-скоро обикновен магнит) на горивопровода и разхода ти пада на половина. Ако вържеш две - спира да харчи, а ако са три - на всеки 100 км. в резервоара ти се появяват още 10 кила гориво. И най-хубавото е, че не му пука какво е горивото! Кеф ти - дизел, кеф ти - бензин, кеф ти - газ ...
      И това съм правил на Жигулата. Прекарах маркуча за горивото преди карбуратора през един магнит с дупка в средата. Връзвах банки от кръвопреливане към карбуратора за да смучел водни пари които подобрявали смесообразуването и т.н.
      Файда - йок.
      Единственото от което съм забелязал някакво подобрение и каточели намаляване на разхода е добавянето на 0.5% двутактово масло в нафтата.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Аз щях да пускам подобна тема миналата седмица, но се отказах.
        А се отказах защото пробвахме с един приятел системата със саксиите-3 бр. и 1 свещичка, а после и с 3 свещички.В Кауфланд 100 бр. са 7 лева.
        НЕ СТАНА.За 1 час температурата в стаята от 19 гр.Ц стана 20 гр.Ц. при условие, че е обитаема стаята , т.е. и тялото топли.Има някакъв минимален ефект.Единствената разлика между нашия експеримент и тези от клиповете с които е пълен Ютюб, че саксиите тук са пресечени копуси, а нашите са по-изтумбени.

Коментар

Ми, една свещ в зависимост от няколко фактора е примерно между 1 и 20 вата. Човешко тяло - 100-150 вата в спокойно състояние. Слънце през 1 кв. м. прозорец - 100-500 вата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Ми, една свещ в зависимост от няколко фактора е примерно между 1 и 20 вата. Човешко тяло - 100-150 вата в спокойно състояние. Слънце през 1 кв. м. прозорец - 100-500 вата.
            Човешкото тяло голо ли трябва да бъде, че като си облечен и с коса доста висока температура трябва да вдигне на откритите си части, за да може при 20С да отдава 150 вата.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              Човешкото тяло голо ли трябва да бъде
              Не, то толкова си прави и по-малко от примерно ват на килограм не може. Може доста повече, ако нещо се напрегнеш да работиш физически или ако ти е студено. Има и няколко различни механизми с които си регулира "топлинното съпротивление" към околната среда, така че температурата му да остане приблизително вярна.

Коментар

Да, като се движиш интензивно и дишаш по учестено и се потиш и съответно се отделя повече енергия, но за тези стотина вата като си помисля колко съм ял и пил, доста скъпо излиза отоплението на стаята така.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  за тези стотина вата като си помисля колко съм ял и пил, доста скъпо излиза отоплението на стаята така.
                  Няма спор, скъпо е. А беше време, когато олиото струваше много по-малко от нафтата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X