Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с живак

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем с живак

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
    Млъкни бре гад, таман Майстора го беше подкарал, че е обществено опасен продукт, щяхме и евродиректива да съчиним да се унищожи в подходяща компания, ама сега .....
    Ама и аз, какъв съм льохман, обаждам се, където не трябва, готова завера да саботирам!

Коментар

Хм... Мераклии
      Дори и да е олово, а не живак, преди да се употребява трябва да се изпрати известно количество за анализ в сертифицирана лаборатория ....
      Такава имам в къщи, щото съм сертифициран - нали ги помните онези сертификати, издадени от специалисти в занаята:
      С оценки по:
      1. Бяло вино
      2. Червено вино
      3. Ракия
      ....Х. спане под масата
      Y. Повръщане
      Z. 'безконтролно ходене до тоалетната' (да не използвам по-грубата дума )
      И т.н.
      Сертификата си е сертификат...

П.С. относно противообрастващите бои... Сега са със сертификат, че нямат калай... Но пак бака 20л тежи почти 40кг.. Празните баки ги търсеха много, щото има остатък от антифаулинга и става идеална кофа за боклук ...
      Та на времето преди 10-15г един юнак бе откраднал една пълна бака и се хвалеше с какъв хубав цвят си е боядисал кухнята. Казахме му, че по принцип това си е жива отрова. Отговора 'аааа, супер... аз се чудя защо не влизат мухи в кухнята'
      Последно редактирано от slowtraveler; 11-09-13, 19:37.
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Живака е много опасен.
        Щом спиртомера е стар е живачен.
        Хвърляй ракията и съдовете в която е била смело и изчисти добре баретата.
        http://himia.soumgsz.info/elements/Hg/uses.html

Коментар

Пий си ракията с кеф и мезе от пъдпъдъци. И те са пълни с дребни оловни сачми, което е доказателство, че са убити на лов, а не са сбирани умрели по къра.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от jorko Преглед на мнение
            Живака е много опасен.
            Щом спиртомера е стар е живачен.l
            Че е опасен - спор няма. Но колегата сподели, че 'топчетата' са стояли твърди, което няма как да стане при нормална температура с живака...
            Освен това доста спиртомери, които съм виждал са с оловни топчета - те се виждат насипани 'на дъното' на спиртомера...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

ааааааа якоо приемали сме при нас "клиенти" с алкохолно отравяне ама от живак и олово не сме

то като звъннеш на 112 ще помогнат да знаеш.......сигурно имат добри дегустатори и там

я земи я превари пак и прати една шишичка за проба че имам един тука наблизко дето и сода каустик мой да порка.....
              driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Човек със сигурност не е живак той е течен при стайна температура . Оловото също не е страшно защото е неразтворимо в спиртни течности . Пий си спокойно ракията ако те е страх изпрати я на нас за дегустация пък ни чакай да умрем
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Живакът и той не е опасен. Опасни са парите му.

Бабите баячки навремето даваха на "уплашения" който ходи да му леят куршум да глътнат по капка живак.

То жив човек не би трябвало да остане...

Ма пуста мода
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Рекапитулация:
                    Важното е да се разбере разликата между спиртомер и термометър. И двете мерят градуси, но по различни скали. При единия се ползва разширението на живака при различни температури, а при другия прибор се използва оловни топчета за баласт, че да стои изправен и да виждаш скалата за плътността на течността.
                    Зависимости:
                    Колкото е по-нисък градуса при едното, толкова трябва да е по-висок при другото
                    пример: -10 градуса по целзий => 45 градуса на ракията
                    става и по цвят: започваме с бяло и колкото по-ниска е температурата толкова цвета клони към червено

Коментар

Ако е такъв спиртомера нямаш никакви проблеми.В този вид няма и помен от живак само оловен баласт на дъното.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000441.jpg
Прегледи:1
Размер:151.0 КБ
ID:5520253 Това нещо е купувано 1978-79г. и върши добра работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X