Такаа,направих една немалка беля,като варях ракията и мерех със спиртомер съм счупил сиртомера и отдоло се показаха живачните топчета,Ракията също имаше досек със тези топчета та даже и аз като опитвах отвреме на време вкуса на ракията.Въпроса ми е имали опасност за мене където съм пил от тази ракия и имали проблем с ракията ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем с живак
Свий
X
-
От: проблем с живак
Много е опасна ракията вече, изпращай с куриер за моя сметка, да те отърва.
Коментар
-
Нали не бъркаш живачните топчета с оловните, каквито всички имат и не са опасни? Само старите спиртомери са с живак, отдавна се използуват спиртни. И така да е от опитване за теб опасност няма, но за ракията-май в етанол имаше някаква разтворимост...
Коментар
-
Спиртомера е стар,прочетох на него пише произведен в завод ленин,което ме навежда на мисълта че е от соц-време,но отдоло може верно да е с оловни топчета.Беше се счупил отдоло но топчетата бяха плътнонаредени и не изпадаха,та са се чудя какво да права ракията.0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнениеСпиртомера е стар,прочетох на него пише произведен в завод ленин,което ме навежда на мисълта че е от соц-време,но отдоло може верно да е с оловни топчета.Беше се счупил отдоло но топчетата бяха плътнонаредени и не изпадаха,та са се чудя какво да права ракията.
Коментар
-
Ракията я изпий с удоволствие, мярка и приятели. Купи си нов спиртомер че без такъв прибор си заникъде. Занапред по-малко опитвай от продукцията, докато вариш. Гледай да я прецедиш откъм стъкълца и оловни топчета.
п.п. топчетата са оловни или железни, живак в спиртомера няма, освен ако не е комбиниран с термометър.
Ако пък е комбиниран с термометър, то той обикновено е вътре и трябва бая усилие, за да го счупиш. Даже и тогава, на ракията нищо и няма (освен че живакът трябва да се отдели, за да не го изпие някой).
Коментар
-
Сега извадих счупения спиртомер от кофата за разследване.Отдоло топчетата са заляти със някаква смола и със малко усилие извадих едно то тях,на цвят е като олово доста тъмно,оставих го на земята и с едни пинсети реших даго натисна,много е твърдо едвам го сплесках леко и забелязах че не се влияе от допира с пинсетата ,всмисал не се залепва като магнит за нея.0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеРакията я изпий с удоволствие...........
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеСтъкълцата са по-страшни, че почти не се виждат в чашите.
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеМлъкни бре гад, таман Майстора го беше подкарал, че е обществено опасен продукт, щяхме и евродиректива да съчиним да се унищожи в подходяща компания, ама сега.....
Коментар
-
Едно време имаше миниум, PbO2(оловен двуокис), влизаше в състава на много антикорозионни бои. Верно е, че се натрупва в костите, но не се умира лесно от него. Та колегата да си пие с кеф ракията, но да изчисти добре със прахообразно лимонтузу и мокра гъба казана, тъй като според Менделевата таблица, оловото реагира с Медта. Оловните съединения обаче реагират с лимонтузуту стават цитрати и се отмиват лесно с вода. Та после яко миене на всичко. НаздравеБизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеПриеми, че го правя от грижа за Майстора. Не искам да се отрови.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар