Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Споделени къщи.....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Споделени къщи.....

Ето получава се дискусия ..и предложения има Определено "картата" няма да е достъпна извън групата. И друго..Не става въпрос само за къщи ,апартаменти, имоти..които са празни през по голямата част от годината /или по малката/ а изобщо за място където може да се осъществи подобна идея. Прави се списък /затворена група/ който има предлага ..Може да се помисли за изискванията на които трябва да отговаря желаещият да се включи!
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Колкото и да съм песимист по тая идея, и аз съм ЗА. Но ще трябват ясни правила. Освен "затворен кръг от потребители“, трябва да има рейтинг и на предлаганите къщи. Щото поканих един приятел със семейството му в ловната ни хижа в Ржана пл., като си мислех, че ще останат възхитени от близостта с природата, а той ме пита "а ние къде ще спим?". ..
      Хора всякакви...
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Здравейте, съвсем прясна съм във форума, но идеята наистина е страхотна. За жалост идеята за карта е трудно приложима у нас или по-скоро нежелателна по очевидни причини. От друга страна "затворен кръг от потребители" няма ли затвори и възможности за включване на нови места, а и кой и как ще определя дали някой може да влезе в този кръг?

Коментар

Ами ако се появи тема "Споделени съпруги"-голям смях!?!

Коментар

Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнение
            Ами ако се появи тема "Споделени съпруги"-голям смях!?!
            Защо, нещо притеснява ли те?

Коментар

Първоначално публикуван от nepokorna Преглед на мнение
              Здравейте, съвсем прясна съм във форума, но идеята наистина е страхотна. За жалост идеята за карта е трудно приложима у нас или по-скоро нежелателна по очевидни причини. От друга страна "затворен кръг от потребители" няма ли затвори и възможности за включване на нови места, а и кой и как ще определя дали някой може да влезе в този кръг?
              Нема проблем, не бой се. Винаги има възможност да се наложи нов слой на карта със съответните нива на достъп.

Коментар

Не че ме притеснява, просто ми е интересно!

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                  Идеята е готина , има сайт изграден на тази идея. Сайта са го кръстили "Кушетно пътуване" може и да не с превежда така де .Международен е и има рейтинг на членовете. Аз членувам там от . .няколко години и до сега само съм приемал гости , че на мен си мие кеф да спя сред природата ,а в градовете в България винаги имам познати .
                  Може да се направи нещо подобно с международен характер , и да се обменя опит с чужди форуми .
                  Така е. Коуч сърфинга отдавна съществува и се ползва от доста хора. Щерката обиколи доста страни през него. И в къщи са идвали какви ли не чешити, ама симпатяги...

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Така е. Коуч сърфинга отдавна съществува и се ползва от доста хора. Щерката обиколи доста страни през него. И в къщи са идвали какви ли не чешити, ама симпатяги...
                    Нямах предвид коуч сърфинга точно ,защото там става въпрос за преспиване за ден мисля , а за места където може да се остане повече. Но и това може да се включи. Тук повечето хора си имат собствена екипировка /тя и моята дъщеря казва , че мога да живея по комфортно в гората ..с висчките "джаджи"/ и сигурно целта ще е да се ходи повече на не толкова цивилизовани места. Един заграден двор с течаща вода или "лятна баня" да има пак е добре Е затова трябва да се категоризират "офроад-къщите" или имотите и след като си имаш представа как е сам си решаваш..Бре сега се сетих за онези звезди по хотелите и табелите "Балкантурист"....Шега..Другото ..При условие , че е затворена група и картата се поддържа от тук не може да става и въпрос за "освиняване" защото достъпа на "освинителя" до това място ще изчезне /или мястото няма да се вижда от него вече/ . Ама след като всеки си пише условията за ползване мисля , че всеки ще си прави сметката
                    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                      Нямах предвид коуч сърфинга точно ,защото там става въпрос за преспиване за ден мисля , а за места където може да се остане повече. Но и това може да се включи. Тук повечето хора си имат собствена екипировка /тя и моята дъщеря казва , че мога да живея по комфортно в гората ..с висчките "джаджи"/ и сигурно целта ще е да се ходи повече на не толкова цивилизовани места. Един заграден двор с течаща вода или "лятна баня" да има пак е добре Е затова трябва да се категоризират "офроад-къщите" или имотите и след като си имаш представа как е сам си решаваш..Бре сега се сетих за онези звезди по хотелите и табелите "Балкантурист"....Шега..Другото ..При условие , че е затворена група и картата се поддържа от тук не може да става и въпрос за "освиняване" защото достъпа на "освинителя" до това място ще изчезне /или мястото няма да се вижда от него вече/ . Ама след като всеки си пише условията за ползване мисля , че всеки ще си прави сметката
                      Не е задължително да е само за ден. Всичко е въпрос на уговорка. Двама израелци стояха в къщи седмица. Щерката седя в Маракеш две седмици.
                      Аз съм си палаткаджия от време оно, та грижи с преспиването нямам....

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Не е задължително да е само за ден. Всичко е въпрос на уговорка. Двама израелци стояха в къщи седмица. Щерката седя в Маракеш две седмици.
                        Аз съм си палаткаджия от време оно, та грижи с преспиването нямам....
                        Ами всичко зависи от възможността която имаш. Имаш три места за предлагане ама в едното можеш да предложиш ден оставане , в другите колкото си искаш Затова ще бъде категоризацията.
                        Например нещо такова:
                        Предлагам къща с двор в село Х.
                        Може да се ползва само втория етаж с 6 места за спане.
                        Течаща вода ,вътрешна баня ,тоалетна.
                        Вътрешни места за паркиране 3.
                        500 квадрата двор с възможност за игри BBQ,палатки.
                        В околността има голям язовир , исторически места...и т.н...Офроад маршрути...
                        Условия /примерно/ - Да не се паркират джипове на тревата ....Или "Само за мотористи"...
                        Без снимки няма да стане ..Не за друго , а да се уверят желаещите какви са условията . Подозирам , че ще има хора с по големи очаквания ...и ако има снимки ще са на ясно
                        Последно редактирано от green; 22-03-13, 08:09. Причина: допълване

Коментар

Колега "Зелен" разгледай сайта за който говорим с Пенчо мисля , че там са изчистени нещата . Можеш да спиш , можеш само да се ползваш баня , или да пиеш кафе , а може и да останеш цяла година
                          Въпрос на уговорки. До скоро там системата беше такава ; всеки се регистрира и съобщава какво предлага и търсещите в този район , му пращат запитване. Сега има опция всеки да съобщава къде какво търси и предлагащите да си избират на кого да предложат.
                          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                            Колега "Зелен" разгледай сайта за който говорим с Пенчо мисля , че там са изчистени нещата . Можеш да спиш , можеш само да се ползваш баня , или да пиеш кафе , а може и да останеш цяла година
                            Въпрос на уговорки. До скоро там системата беше такава ; всеки се регистрира и съобщава какво предлага и търсещите в този район , му пращат запитване. Сега има опция всеки да съобщава къде какво търси и предлагащите да си избират на кого да предложат.
                            Да именно ...Не предентирам , че съм измислил "топлата вода"...Идеята е да е между участници във форума..Даже сега се замислих , че всеки ще намери съмишлиници дори и не форумци които няма да имат нищо напротив да се ползват техни имоти. Всъщност и сега колеги предлагат хотели тук ...това може да се продължи като подкатегория при други условия. Може да се започне като регистрация в "затворена група" после след като се натрупа база данни да се мине към карта и т.н.
                            Или може да се категоризира:
                            1.Почивки в хотели ,къщи ,апартаменти за гости- отива към търговска дейност и може да е видима от всеки ,съответно се изпълняват условията за такава.
                            2.Кратковременни почивки ,посещения - тук може да не може да се мине без плащане но да се включат само разходи или на разменни начала-това да е затворена група.
                            3. Като горното ,но само за имоти които могат да предложат най много елементарни условия за лагеруване или нещо подобно.
                            Последно редактирано от green; 22-03-13, 09:20. Причина: допълване

Коментар

"Кушетно пътуване" Я го дай този сайт да видим как е там

Коментар

Първоначално публикуван от Stambo_ Преглед на мнение
                                "Кушетно пътуване" Я го дай този сайт да видим как е там
                                Имаш лично
                                Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                                За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X