Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Споделени къщи.....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Споделени къщи.....

Идеята ми дойде като се загледах в темата за споделени пътувания.
    Някъде четох , че българите сме едни от хората които имаме повече от едно жилища. Сигурно е заради демографския проблем с обратен знак който имаме.
    Сигурен съм , че много от нас имат някъде си къщичка ,виличка...ако ще и оградена ливада на хубаво място. Замислих се какво би станало ако имаме тук /във форума/ тема ли...база данни ли на тези които желаят да предоставят такъв имот за членове на форума тръгнали по "направление".
    Не става въпрос за търговска дейност ..е може да се покрият разходите при договорка ,а и винаги това може да мине в друга тема /на търговските представители/.
    Има много професионални организации които имат такива "къщи" и то по целият свят.
    Да се направи една карта с обозначения /например "OFFRoad-къща/ . Може да е полезно Друго си е да замръкнеш някъде и да знаеш, че наоколо има място на свои хора
    Давайте да коментираме и да предлагаме , а модераторите ако решат да преместят темата на по подходящо място
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

От: Споделени къщи.....

Аз съм за идеята, но трябва да се реши въпроса с прането на чаршафите и почистването. Защото нямам възможност да ходя да пера и чистя след всеки. Токът напоследък също стана перо, водата - майната и, макар че по Добруджа е по-скъпа от тока.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Като идея е супер. Като изпълнение никак. Аз предпочитам хотел. Няма как да замръкна, защото си планирам нещата с варианти. Обикновено замръкват такива които няма да искаш да пуснеш вътре.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Затова пуснах темата. Е това няма да е съвсем инцидентно...Поне така си ги представям нещата. Аз например си правя маршрут предварително на не толкова популярни места/...общо взето под наслова "опознай Родината ..."/ Ако имам такава "карта" /примерно../ обаждам се предварително ...и се договарям..питам какво трябва и какво не трябва...Сега аз нарочно писах и "ливада", защото в Родопите например съм спал в една заградена такава след разрешението на едно дядо дето си я косеше...Ясно е ,че тези къщи ,места и каквото да е най голямата липса ще сме самите ние..и ще трябва да се разчита я на комшия ,я на приятел да ти даде ключ. В този смисъл..да дискутираме
        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Идеята е добра, пак да го повторя, преди 7-8 години с мои приятели купихме селски къщи на различни места, че то ти писва да ходиш на едно и също място, бих отишъл другаде на драго сърце, нещо като размяна.
          Комшийката ключ има и е почти непрекъснато в района. Иначе в Родопите и аз съм спал с палатка на една оградена ливада, след разрешение на собственика и.
          Джамбазов, не става въпрос за инцидентно замръкване и за пускане на съвсем непознати хора, става въпрос за съфорумци, предварително договаряне и т.н.
          Лошото е , че изготвянето на списък с такива къщи трябва да стане ( ако се реши) само в закрит подфорум, до който да нямат достъп случайно четящи. По съвсем обективни причини.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ами то и сега определени съфорумници са добре дошли у дома, предполагам и при теб е така...
            Доста сложна е организацията според мен. По принципи трябва да е нещо като ДВИП, но поради отказите, ще остава лошо чуство у искащият...лично мнение....
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Да идеята за ДВИП е добра. Първо трябва да се съберат желаещи ...После да се мисли за ДВИП. Ще си има и описание със снимки на самото място и т.н
              Не мисля ,че някой би се сърдил ако му се откаже..Тук сме големи хора нали...а и става въпрос за наша лична собственост. Няма лошо да се отказва при положение , че собственика си има други планове. Каквото такова То и за безопасността на имота е добре ако се посещава от хора....и не стои като изоставен...

Коментар

Идеята е готина , има сайт изграден на тази идея. Сайта са го кръстили "Кушетно пътуване" може и да не с превежда така де .Международен е и има рейтинг на членовете. Аз членувам там от . .няколко години и до сега само съм приемал гости , че на мен си мие кеф да спя сред природата ,а в градовете в България винаги имам познати .
                Може да се направи нещо подобно с международен характер , и да се обменя опит с чужди форуми .
                Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Аз отдавна обмислям подобна практика, но колкото по-влизам в детайлите, толкова по-скарващо с приятелите ми се струва.
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

мъртвородена е тази работа, но айде, ако някой предложи за лятото една къща на морето /може и в Гърция/ ще се напъна да събера една компания да му я освиним за 2 седмици.

Коментар

Може, ама за периода ноември - май , че само тогава е празна, нали става въпрос за празни къщи все пак.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                        ... Ако имам такава "карта" /примерно../ ...
                        А и едни други хора биха проявили интерес към такава карта ... Наличието на регистрация във форума никак не означава, че лицето Х е от тези, които би искал да пуснеш в дома си или дори да ги информираш къде има къща без постоянно присъствие на стопаните.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                          Може, ама за периода ноември - май , че само тогава е празна, нали става въпрос за празни къщи все пак.
                          Reserved, ако е до море! Плащаме тока и водата, спим в наши спални чували, а наема - в риба!
                          пп. Ако има слука.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

По-безопасния варинат , според ме е , който ще пътува , публикува маршрута си и съобщава къде мисли да преспи . Собствениците на Офф-къщи гледат и преценяват , дали да предложат своя имот .
                            Предлагането става на лични или по телефона , така няма да има никаква информация във форума за необитаеми къщи.
                            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Аз къща нямам, но във форума със сигурност има доста хора, които няма да ме притеснят, ако дойдат за някой ден у нас, вместо да търсят хотел в София, за да хванат самолет в неудобно време примерно.
                              Може да се направи малко по-сложно, малко по-малко като мащаб, но пък добре работещо, ако както има опция във форума "добави приятел" се направи и "добави желан гост". Това решава доста проблеми - първо никой на никой няма да се сърди. Второ решава се проблема с това да си напишеш на вратата "добре дошли" пред 100000 човека.
                              Направо давам пример, защо мисля, че тази схема ще е подходяща:
                              Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Ами то и сега определени съфорумници са добре дошли у дома, предполагам и при теб е така...
                              Доста сложна е организацията според мен. По принципи трябва да е нещо като ДВИП, но поради отказите, ще остава лошо чуство у искащият...лично мнение....
                              Аз не съм близък приятел с Джамбазов, познаваме се само от форума. Естествено, не бих му се обадил с въпроса "обажда ти се Сашо от форума, сещаш ли се... айсрънър...може ли да дойда у вас, че имам работа за 1 ден в Бургас...". В същото време, това което аз знам за него ми е предостатъчно, за да знам че, ако той има работа в София по никакъв начин няма да ме притесни да го поканя.
                              Примера е само илюстративен, да не реши Митко, че му се натягам
                              Technical Rescue Direct - life lies in courage
                              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X