Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разработка на сифон. Търся топче ф55-80мм, с плътност p<1 g/cm3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разработка на сифон. Търся топче ф55-80мм, с плътност p<1 g/cm3

Правя за в къщи един специален сифон. Лошото е че той трябва да е сух и сега ми трябва топче с диаметър около 55-80 мм, което да има правилна геометрия т.е. сфера и да плува във вода. В сифона евентуално ще се появи вода при аварийна ситуация и затова е сух, но е свързан към канализацията и трябва да затваря миризмите, защото се намира в обитаемо помещение.
    Не мога да се сетя от какво да взема. Ходих по детските магазини, накупувал съм разни (много странно ме гледат), но те са слепени и геометрията им е като на земята (някакъв елипсоид, кривоноид).

Дайте някакви идеи, после обещавам снимки на творението.
    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

От: Разработка на сифон. Търся топче ф55-80мм, с плътност p<1 g/cm3

Топче за тенис на маса, ако няма да ти е малко, ще да е перфектно...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      Топче за тенис на маса, ако няма да ти е малко, ще да е перфектно...
      Щеше, ама на сифона изходната тръба е ф50 и точно нея трябва да я запушвам ...
      LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009

Коментар

Можеш предполагам да направиш втулка /дори от гумена изолация с конус за перални/ за тръбата и да намалиш фи-то. Реално ако няма да се ползва постоянно, а е само застраховка, предполагам може и с по-малка дупка? Или се очаква голяма приливна вълна при проблем?

Коментар

Не знам каво точно искаш да направиш, но има сифони дето се самозатварят автоматично когато спре притока на вода. Дори и да изсъхне, поради рядко ползване, пак не излизат миризми. Ако това ти трябва, кажи да те упътя, а не да се занимаваш да откриваш топлата вода.
          Това е само един пример!
          Има и други. Дори и да платиш повечко пари(макар, че обикалянето да търсиш топка също не е без пари), когато зазиждаш нещо, не мисля, че е добра идея, да разчиташ на ръчнопроизведени в домашна обстановка "уникати". Аз също си падах по подобни подобрения, но почти винаги с времето съм се разочаровал, и ми е излизало 2-3 пъти по-скъпо от готово решение и еднократен монтаж.
          Ти решаваш!
          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Долен маркуч от пералня Сименс.
            . LRE Bulgaria.
            RRC SE V8 91г.

Коментар

Мерси на колегата D-max за информацията, но такива сифони не ми вършат работа за конкретния случай. На обекта имам 5 или 6 такива (на същата фирма), които са за тази работа, но този е за място където не може да се монтира.
              Обяснявам подробно задачата.
              Имаме съд от ПЕ (полиетилен бял) с вместимост 2000 литра, който ще се пълни с течност. Съдът се намира на най-високата част в помещението. Под него има окачен таван и т.н. а под тавана обитаеми офиси. Съдът съм го поставил в една тава метална с борд около 10 см, като идеята е при евентуален не голям теч или препълване или някакъв проблем да може да отведе тази вода към канала. Извода от тавата е отдолу и е ф50. Идеята е сифона да е с вход ф50, изход ф50, съосни. Сифона трябва да е сух, защото там не се очква вода, освен при аварийна ситуация.
              Не може да се сложи нормален фабричен сифон.
              Има едни точно такива кавито ми трябват като конструкция - те са сухи, с топче, обаче са за ф20 примерно - ползват ги за климатици, съдомиални и др. уреди, но е с много малък дебит.
              Ето за това е цялата тая щуротия.
              Отгоре на това и място нямам.

Конструкцията на сифона е следната:
              На една PVC тапа ф110 съм залепил дебелостенна муфа ф50, която се подава няколко милиметра в тапата, където съм извъртял едно конусно легло за топче. Тази тапа я надявам на парче тръба ф110 (или направо на муфа ф110), като от другия край е входа (където има преход ф50->ф110). Цялото това нещо стои вертикално, а вътре топчето лежи върху тапата с муфата ф50.

Дайте да се върнем на топчето.
              Последно редактирано от Радослав Райчев; 08-01-13, 16:13.

Коментар

Топка за тенис? Не е 55мм, но май не е и повече от 80мм... Може би е тежка обаче би следвало да плува...

Коментар

Има едни автомати за детски дребни играчки, топките, в които са затворени играчките , са ф50.
                  Топките, в голямата си част, са сферични, познавам шпицьора, който ги правшв. Но не е в БГ сега.
                  Успех.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Не може ли да се сложи помпа за конденз за климатик.
                    Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
                    BMW F650CS
                    Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Първоначално публикуван от rraadd00 Преглед на мнение
                      Не може ли да се сложи помпа за конденз за климатик.
                      Абе всякаква помпа може да се сложи, обаче дали тя ще работи след 5 години, точно когато се случи теч - никой не знае, а и дали датчика който я включва ще сработи също никой не знае, пък ако и ток няма ... егати организацията.
                      Трябва да си е на енергонезависим физичен принцип.
                      Топче ми трябва, топче.

Коментар

Чудих се цял ден за едни топчета на малкия, но се оказаха 40мм, сега ги намерих. Освен това има и вдлъбнати букви по тях, та няма да станат. Тенистопката е 65 мм някъде, но пък е мека, знам ли. Правилно си се насочил към детските играчки сякаш. Провери ли в Джъмго, там е бъкано с всякакви щуротии...

Коментар

Добре де, сложи един преходен пръстен и топче 50. Не е голям проблем.
                          В и-бея ще намериш твоя размер. Ама ще е за поне кашон.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Колегата D-max е посочил фирмата.Тези имат и така наречения сифон за климатици.Той вътре е с топче. и се връзва лесно към тръба Ф 50.Ако те интересува ще те пратя в магазин където да го огледаш и да прецениш дали ти върши работа и ще ти спести време.

Коментар

Колега, аз мога да ти дам съвет да идеш при някой дето се занимава с изработване на оплътнителни гумички. В Русе има един чичка който изработва за стари автомобили всякакви гумучки. Не мисля че ще му е проблем да ти изработи и сфера от гума, която предполагам че ще е достатъчно лека. Тези топчета силиконовите не са от две части а са ляти във форми от две части и това ръбче което се вижда е от формата на матрицата. Предполавам че можеш и да ползваш само едната част от такова топче. Сега ще го наместиш в отвора и при евентуален теч на вода то ще се издигне и ще освободи входа. А след това че не се е затворило ми се струва че няма да ти е голям проблем ако се получава и допълнително водна тапа. След отстраняване на теча си наместваш топчето пак и така до следващия път. Надявам се че не очакваш да тече често.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X