Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кана за вода BRITA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: кана за вода BRITA

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
    Да попитам, по колко вода филтрира фитъра за единица време? Защото системите за пречистване на вода с активен въглен (карам по памет) пречистват 2 литра за 24 часа. Та ми е интересно, дали само преработва дъхавата и твърда вода или пречиства всичко?
    Бих казал около литър и нещо за малко под пет минути, поне в нашия случай. Тия цифри които ги даваш горе вероятно са за някакви системи с обратна осмоза и 'нам кво си, те са друга губерня. И при тях има активен въглен като част от процедурата.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Бих казал около литър и нещо за малко под пет минути, поне в нашия случай. Тия цифри които ги даваш горе вероятно са за някакви системи с обратна осмоза и 'нам кво си, те са друга губерня. И при тях има активен въглен като част от процедурата.
      Да, пред погледа ми беше нещо малко по-сложно от обикновена филтрираща система, но не съм задълбавал, защото не е узрял момента за закупуване на такава. Но питам точно за този момент. Едва ли ще е ефикасно, при литър в 30 секунди.
      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Някой знае ли минерализацията на водопроводната вода по градове в България?
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
          Някой знае ли минерализацията на водопроводната вода по градове в България?
          Различна за всеки водоизточник. Не може да се даде една оценка.

Коментар

...Едва ли ще е ефикасно, при литър в 30 секунди.
            Това е кана. Пълниш и я оставяш няколко минути.

Директно да следва дебита на водата за да ти чисти водата за миене - трудно. Тия сложните си идват с балон за вода с някаква вместимост който се монтира под мивката задено с останалите джаджи. Водата се филтрира в него, и от там най-чести излиза на отделна "пръскачка". Абе зависи. Различни тертипи са.

Коментар

Да, да, просто попитах и излиза, че няма много смисъл. До да не разбутвам духовете, все пак убива вкуса на дъхавата вода и чисти тинята. Подходяща за градове с неподходящи сондажи.

Коментар

Различна за всеки водоизточник. Не може да се даде една оценка.
                Някъде из министерствата трябва да ги имат в табличка
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Аз чешмяна вода ( почти ) не пия. Преди време ползвахме кана Брита около 2-3 години - само добри отзиви. Показахме я на наши приятели от Плевен, хареса им и още си ползват тяхната. Иначе ние намерихме естествен извор ( проверен в ХЕИ ) и от време на време наливам 12 10-литрови бутилки от там. В къщи дори се готви с тази вода. Е, остана ми мъкненето на бутилки по стълбите, но пълно щастие няма! Тествали сме я повече от два месеца - налятата вода в бутилка не си променя нито вкуса, нито видимо си изменя прозрачността.
                  Казано е:
                  -"Обичай ближния",
                  щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                    Някъде из министерствата трябва да ги имат в табличка
                    Да де, ама аз не съм министър. И във водните дружества може да има данни, но на национално ниво не може да се каже, ако не е средно статистически. Което пък не върши работа на потребителя в Троян и потребителя в Пловдив.
                    @Алекс, да но най-вкусната вода която съм пил е на заслон Маринка под вр. Ботев, е малко е сложно да я ползвам целогодишно.

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                      В грешка си. Даже и на бебетата им правим попара с ракия.
                      Има ли някакъв лимит, докъдето да се пълни каната, или може до горе ? Защото аз не смея да я пълня много над филтъра.
                      Няма лимит - просто част от водата ще седи над филтъра и ще се филтрира, като изпиеш другата.

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                        В грешка си. Даже и на бебетата им правим попара с ракия.
                        Има ли някакъв лимит, докъдето да се пълни каната, или може до горе ? Защото аз не смея да я пълня много над филтъра.
                        Пълниш горе до капачето.
                        Ако долу под филтъра има вода, тази горе ще чака тази долу да я излееш, само че като е много пълно горе в началото ми прелива директно през капачето
                        Моята 2 литра кана, като я напълня до капачето, при положение, че под филтъра няма вода, я "прекарва" наистина за под 5 минути може би, но не съм засичал точно, абе като ракия горе-долу тече Въртим-сучем, пак до ракията стигаме, която е НАД ВСИЧКО!!!
                        Hristo Draganov
                        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

...@Алекс, да но най-вкусната вода която съм пил е на заслон Маринка под вр. Ботев, е малко е сложно да я ползвам целогодишно.
                          При нас е късмет някакъв - намира се на асфалтиран път ( не лош ) и е на някакви си 15-тина км.!
                          И далеч не е най-вкусната вода, която съм пил. Има приличен вкус, струва ми се, че понамирисва на сяра и най-важното - издържа дълго време в бутилките, което прави посещенията ми на извора по-редки!
                          Последно редактирано от alex_serviz; 24-10-12, 21:51. Причина: Допълване
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",
                          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Четох малко мнения , направи ми впечатления че тази кана спестявала мъкненето на 10 литрови туби.Мдааааа.Има и електрически четки за зъби но аз не съм ги ползвал никога.Невярвам и да ползвам.Та по отношение на пълненето на вода от различни извори в и около София , мога да кажа че не го възприемам като мъкнене а като кратка разходка която ми доставя някакво удоволствие.Разтоварва ме малко след като ми е бръмнала главата.Но иначе и ние имаме кана заради децата че не се препоръчвала минерализирана вода.Само че е Лайка и обикновените филтри са доста по изгодни - 6 кинта парчето.
                            Диско 300TDI
                            Scott Purgatory
                            0889 84 6161

Коментар

Каната определено няма функция да, не може да и не трябва да замества мъкненето на туби с минерална вода. Най-малкото - замести ли мъкненето им, хората ще забравят какъв невероятен дар е да има къде да отидеш с туби да си напълниш минерална вода.

Коментар

Покрай тая тема взех, че се впрегнах и се сдобихме с една такава кана.
                                Ами сега водата от чешмата става за пиене , че инак само докато тече и мирише а на вкус още по-гадна
                                (тук трябва да седи повръщащо човече, ама няма )

Поне няма да мъкнем туби, не че кой знае какво, при положение, че ни ги карат до вкъщи после една помпа на тубата и готово.
                                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X