Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кана за вода BRITA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: кана за вода BRITA

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
    П.С. Само за протокола - аз съм от Априлци (на 25 км източно от Троян), от 8 години живея в Стара Загора, И ПИЯ ВОДА, т.е. не съм любител на алкохола и никога не съм бил, не съм и професионалист
    Бежанците не се броят.

Коментар

Аз само се кумя да си взема една такава кана, ама все отлагам или не ми се разправя. А повечето, дето имат и сме обсъждали, казват че има ефект и вкуса е друг. Нашата чешмяна е доста гадна, даже жената преди време разправяше, че в техникума са взимали проби от р. Скът, р. Огоста и вода от чешмата - равносметката => най-чиста била от р. Огоста, после чешмяната и накрая тая от Скът

п.п. Ще взема да се накумя в скоро време за една кана
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Такааа. Прочетохме. Имало във филтъра йонообменник, който събирал камъните от твърдата вода, за да я направи мека. Имало и активен въглен, който събирал каквото успее. Изглежда, че нищо не добавят (поне не нарочно, явно съм чул или прочел за друг продукт).

Коментар

У нас сме с диспенсър но отгоре вместо голямата туба съм сложил по малка с вграден филтър за пет тона вада!Струваше в Метро към 35 лв.Наливаш и пиеш!

Коментар

И аз си имам

От върлите кафеджии съм чул, че има големо влияние връз транквиланта.

А иначе съм си правил експеримент да оставя филтрирана вода в отворена стъклена бутилка за над месец и почти не зеленяса.
            Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

Първоначално публикуван от drago_pishinkov Преглед на мнение
              И аз си имам

От върлите кафеджии съм чул, че има големо влияние връз транквиланта.

А иначе съм си правил експеримент да оставя филтрирана вода в отворена стъклена бутилка за над месец и почти не зеленяса.
              И ние ползваме такава от 2 г. и съм много доволен. Освен мъкненето на бутилки другата разлика е , че като оставиш филтрирана вода тя остава добра няколко дни, а чешмяната почва да ммирише след няколко часа.
              ЛАДА НИВА 1.7
              Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

Въпреки, че Троянската вода не е варовита, аз си пия от каната. И без това си е удобно.

П.С.- Мислех си, ако сложа кола, или друго газирано, какво ще стане ?
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Имам такава кана от малко над 3 месеца! Наистина подобрява вкуса на водата и ми спестява мъкненето на туби. Обаче забелязах и някои нередности:
                  1.При 2 от филтрите се случи отдоло, в чистата вода, да изпадне някакъв черен прах (вероятно активен въглен) въпреки че спазвам стриктно инструкциите и промивам филтъра преди употреба!
                  2.Случи се да я пълня с мътна вода (правеха някакъв ремонт) като разчитах на филтъра, ама нъц! Наистина филтрираната вода беше по-чиста от чешмяната но като престоя, на дъното пак се утаи тиня.
                  Филтрите досега си ги купувам от била ама са скъпи там 14лв. В Метро били най-изгодни пакетите по 4 филтъра ама Метро има чак в Благоевград пък нямам често път на там.
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Кой в Троян пие вода?

А знае ли някой какво точно задържат тия филтри и какво пускат във водата? (май правят и двете неща).
                    Децата до осемгодишна възраст.

Филтърът - филтрира прахУляка, и мисля, че и активен въглен има за дообиране на каквото остане.

Всъщност и на мен тая кана ми спести мъкнене на 10-литрови туби. Чрез мързел - към прогрес.

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                    Пробвай и кажи
                    Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
                    Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                      Имам такава кана от малко над 3 месеца! Наистина подобрява вкуса на водата и ми спестява мъкненето на туби. Обаче забелязах и някои нередности:
                      1.При 2 от филтрите се случи отдоло, в чистата вода, да изпадне някакъв черен прах (вероятно активен въглен) въпреки че спазвам стриктно инструкциите и промивам филтъра преди употреба!
                      2.Случи се да я пълня с мътна вода (правеха някакъв ремонт) като разчитах на филтъра, ама нъц! Наистина филтрираната вода беше по-чиста от чешмяната но като престоя, на дъното пак се утаи тиня.
                      Филтрите досега си ги купувам от била ама са скъпи там 14лв. В Метро били най-изгодни пакетите по 4 филтъра ама Метро има чак в Благоевград пък нямам често път на там.
                      Досега не ми се е случвала нередност с филтрите, ползвам филтри само на MAXTRA.
                      Също така ако имаш наблизко Технополис, Техномаркет или друг такъв голям магазин от този род, че и са по-евтини там отколкото в Била - последно като вземах от Технополиса 1 бр филтър, мисля, че беше към 13 лв почти ...
                      Моята кана е 2 литра и ми е по-удобно като каната ми е на масата постоянно да се наливам, отколкото някой да става и да помпи от 10-литровата туба ...
                      Не че не мога да си напомпя в една кана, но както каза колегата по-горе "с мързел към прогрес"

В заключение мога да кажа, че от тази кана само може да спечелиш, освен ако чешмяната вода не е с добри вкусови качества ...
                      Hristo Draganov
                      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                        Има доста бъзици по темата в интернета, не само с газирано. А и не само напитки.

Кратък отговор - филтърът премахва каквото може (малко работи, другото пропуска), и докато може (малко количество, после се напълва и нищо не прави).

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                          Първия ти въпрос Ясене е много интересен
                          Радо може да си филтрира водата и после да се къпе с нея

На втория въпрос - ако не се лъжа, към каната ли, към филтъра ли, май имаше една брошурка, там пишеше разни ала-бала рекламни работи ...

П.С. Само за протокола - аз съм от Априлци (на 25 км източно от Троян), от 8 години живея в Стара Загора, И ПИЯ ВОДА, т.е. не съм любител на алкохола и никога не съм бил, не съм и професионалист
                          Христо, ти си пациент!
                          По темата: Аз пък си купих едно филтриращо устройство. което се свързваше към изхода на смесителя и се превключваше, когато искаш да тече през него. После смених кухнята, респ. смесителя и не знам къде изчезна това нещо. Филтъра се сменяше на около 3 месеца (по предписание на 6 мес.) и струваше около 12 лв. Като нов е много бял, а преди смяната е... лай... ъъъ кафяв.
                          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от feersum Преглед на мнение
                            Децата до осемгодишна възраст.
                            В грешка си. Даже и на бебетата им правим попара с ракия.
                            Има ли някакъв лимит, докъдето да се пълни каната, или може до горе ? Защото аз не смея да я пълня много над филтъра.
                            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Тази тема трябва да се сложи като постоянна препратка в раздел "политика", подраздел "тука има, тука нема, да си седя ли в България, да се изнасям ли", под-графа "Ценете това което имате"

Като дивак расъл в Княжево (ледена чешмяна вода, три различни минерални извора в кръг с диаметър един километър), и същевременно - като живял насам-натам - мога най-отговорно да обявя че изнасянето в чужбина си струва ако и само за удоволствието да се прибереш от време на време в София и да си сложиш устата под чешмата до следващата неделя

Не се съмнявам във филтриращите качества на Брита-та (то хартия да сложиш пак ще филтрира, а бритата не е с хартиен филтър), но що се отнася до вкуса - Брита-та просто докарва вкусово гадните води до степен на читави такива. Някак неутрализира "чуждото".

Може да звучи налудничаво, вкус на "чужда вода", но всеки който е израстнал на едно място и се е местил често по други места ще ме разбере. Вкусът на водата е различен за всеки.

По-горе се споменава Бургас - именно в Бургас като дете съм брал най-много ядове, понеже вкусът на водата там ми се виждаше чужд, и просто не можех да се напия с нея. Все жаден, все пия, все не мога да си уталожа жаждата. Малък бях, сложих и име "хлъзгава вода" и така си остана. А в Бургас ми е половината рода, да кажеш че не съм имал време да свикна с водата - имал съм.

В чужбина пък вкусовете на водата са меко казано различни. Има и хубави. Но повечето не са. Брита-та им докарва вкуса до вкуса на средна ръка българска вода.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да попитам, по колко вода филтрира фитъра за единица време? Защото системите за пречистване на вода с активен въглен (карам по памет) пречистват 2 литра за 24 часа. Та ми е интересно, дали само преработва дъхавата и твърда вода или пречиства всичко?
                                Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X