Обява
Свий
Няма добавени обяви.
кана за вода BRITA
Свий
X
-
От: кана за вода BRITA
Аз само се кумя да си взема една такава кана, ама все отлагам или не ми се разправя. А повечето, дето имат и сме обсъждали, казват че има ефект и вкуса е друг. Нашата чешмяна е доста гадна, даже жената преди време разправяше, че в техникума са взимали проби от р. Скът, р. Огоста и вода от чешмата - равносметката => най-чиста била от р. Огоста, после чешмяната и накрая тая от Скът
п.п. Ще взема да се накумя в скоро време за една кана
Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
-
Такааа. Прочетохме. Имало във филтъра йонообменник, който събирал камъните от твърдата вода, за да я направи мека. Имало и активен въглен, който събирал каквото успее. Изглежда, че нищо не добавят (поне не нарочно, явно съм чул или прочел за друг продукт).
Коментар
-
И ние ползваме такава от 2 г. и съм много доволен. Освен мъкненето на бутилки другата разлика е , че като оставиш филтрирана вода тя остава добра няколко дни, а чешмяната почва да ммирише след няколко часа.Първоначално публикуван от drago_pishinkov Преглед на мнениеИ аз си имам
От върлите кафеджии съм чул, че има големо влияние връз транквиланта.
А иначе съм си правил експеримент да оставя филтрирана вода в отворена стъклена бутилка за над месец и почти не зеленяса.ЛАДА НИВА 1.7
Карана е само по асфалт, няма грам ръжда
Коментар
-
Въпреки, че Троянската вода не е варовита, аз си пия от каната. И без това си е удобно.
П.С.- Мислех си, ако сложа кола, или друго газирано, какво ще стане
?
ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Имам такава кана от малко над 3 месеца! Наистина подобрява вкуса на водата и ми спестява мъкненето на туби. Обаче забелязах и някои нередности:
1.При 2 от филтрите се случи отдоло, в чистата вода, да изпадне някакъв черен прах (вероятно активен въглен) въпреки че спазвам стриктно инструкциите и промивам филтъра преди употреба!
2.Случи се да я пълня с мътна вода (правеха някакъв ремонт) като разчитах на филтъра, ама нъц! Наистина филтрираната вода беше по-чиста от чешмяната но като престоя, на дъното пак се утаи тиня.
Филтрите досега си ги купувам от била ама са скъпи там 14лв. В Метро били най-изгодни пакетите по 4 филтъра ама Метро има чак в Благоевград пък нямам често път на там."Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
-
Децата до осемгодишна възраст.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеКой в Троян пие вода?
А знае ли някой какво точно задържат тия филтри и какво пускат във водата? (май правят и двете неща).
Филтърът - филтрира прахУляка, и мисля, че и активен въглен има за дообиране на каквото остане.
Всъщност и на мен тая кана ми спести мъкнене на 10-литрови туби. Чрез мързел - към прогрес.
Пробвай и кажиПървоначално публикуван от RadoR Преглед на мнениеП.С.- Мислех си, ако сложа кола, или друго газирано, какво ще стане
?
Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer
Коментар
-
Досега не ми се е случвала нередност с филтрите, ползвам филтри само на MAXTRA.Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнениеИмам такава кана от малко над 3 месеца! Наистина подобрява вкуса на водата и ми спестява мъкненето на туби. Обаче забелязах и някои нередности:
1.При 2 от филтрите се случи отдоло, в чистата вода, да изпадне някакъв черен прах (вероятно активен въглен) въпреки че спазвам стриктно инструкциите и промивам филтъра преди употреба!
2.Случи се да я пълня с мътна вода (правеха някакъв ремонт) като разчитах на филтъра, ама нъц! Наистина филтрираната вода беше по-чиста от чешмяната но като престоя, на дъното пак се утаи тиня.
Филтрите досега си ги купувам от била ама са скъпи там 14лв. В Метро били най-изгодни пакетите по 4 филтъра ама Метро има чак в Благоевград пък нямам често път на там.
Също така ако имаш наблизко Технополис, Техномаркет или друг такъв голям магазин от този род, че и са по-евтини там отколкото в Била - последно като вземах от Технополиса 1 бр филтър, мисля, че беше към 13 лв почти ...
Моята кана е 2 литра и ми е по-удобно като каната ми е на масата постоянно да се наливам, отколкото някой да става и да помпи от 10-литровата туба ...
Не че не мога да си напомпя в една кана, но както каза колегата по-горе "с мързел към прогрес"
В заключение мога да кажа, че от тази кана само може да спечелиш, освен ако чешмяната вода не е с добри вкусови качества ...Hristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
Коментар
-
Има доста бъзици по темата в интернета, не само с газирано. А и не само напитки.Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнениеП.С.- Мислех си, ако сложа кола, или друго газирано, какво ще стане
?
Кратък отговор - филтърът премахва каквото може (малко работи, другото пропуска), и докато може (малко количество, после се напълва и нищо не прави).
Коментар
-
Христо, ти си пациент!Първоначално публикуван от HD Преглед на мнениеПървия ти въпрос Ясене е много интересен
Радо може да си филтрира водата и после да се къпе с нея
На втория въпрос - ако не се лъжа, към каната ли, към филтъра ли, май имаше една брошурка, там пишеше разни ала-бала рекламни работи ...
П.С. Само за протокола - аз съм от Априлци (на 25 км източно от Троян), от 8 години живея в Стара Загора, И ПИЯ ВОДА, т.е. не съм любител на алкохола и никога не съм бил, не съм и професионалист

По темата: Аз пък си купих едно филтриращо устройство. което се свързваше към изхода на смесителя и се превключваше, когато искаш да тече през него. После смених кухнята, респ. смесителя и не знам къде изчезна това нещо. Филтъра се сменяше на около 3 месеца (по предписание на 6 мес.) и струваше около 12 лв. Като нов е много бял, а преди смяната е... лай... ъъъ кафяв.
Коментар
-
В грешка си.Първоначално публикуван от feersum Преглед на мнениеДецата до осемгодишна възраст.
Даже и на бебетата им правим попара с ракия.
Има ли някакъв лимит, докъдето да се пълни каната, или може до горе ? Защото аз не смея да я пълня много над филтъра.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Тази тема трябва да се сложи като постоянна препратка в раздел "политика", подраздел "тука има, тука нема, да си седя ли в България, да се изнасям ли", под-графа "Ценете това което имате"
Като дивак расъл в Княжево (ледена чешмяна вода, три различни минерални извора в кръг с диаметър един километър), и същевременно - като живял насам-натам - мога най-отговорно да обявя че изнасянето в чужбина си струва ако и само за удоволствието да се прибереш от време на време в София и да си сложиш устата под чешмата до следващата неделя
Не се съмнявам във филтриращите качества на Брита-та (то хартия да сложиш пак ще филтрира, а бритата не е с хартиен филтър), но що се отнася до вкуса - Брита-та просто докарва вкусово гадните води до степен на читави такива. Някак неутрализира "чуждото".
Може да звучи налудничаво, вкус на "чужда вода", но всеки който е израстнал на едно място и се е местил често по други места ще ме разбере. Вкусът на водата е различен за всеки.
По-горе се споменава Бургас - именно в Бургас като дете съм брал най-много ядове, понеже вкусът на водата там ми се виждаше чужд, и просто не можех да се напия с нея. Все жаден, все пия, все не мога да си уталожа жаждата. Малък бях, сложих и име "хлъзгава вода" и така си остана. А в Бургас ми е половината рода, да кажеш че не съм имал време да свикна с водата - имал съм.
В чужбина пък вкусовете на водата са меко казано различни. Има и хубави. Но повечето не са. Брита-та им докарва вкуса до вкуса на средна ръка българска вода.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Да попитам, по колко вода филтрира фитъра за единица време? Защото системите за пречистване на вода с активен въглен (карам по памет) пречистват 2 литра за 24 часа. Та ми е интересно, дали само преработва дъхавата и твърда вода или пречиства всичко?Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар