Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хладилник. Какъв да бъде? Мнения и препоръки.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хладилник. Какъв да бъде? Мнения и препоръки.

Хайде да извадя темата от забравата.
    Старият хладилник се сдава след 20 години служба.Трябва да се купува нов.
    От румънски сайт съм се спрял на две марки Heinner и Arctic- и двата прости та прости, но от малкото с подходящия за мен размер- 55 см. ширина и височина около 175 см.
    Моля ако някой се е сблъсквал с точно тези две марки, да сподели-плюсове, минуси.
    Марин Райковски

Коментар

Нямам личен опит от тези две марки. От румънците обаче имам "противоречиви" впечатления - изрично провери как е организирано гаранционното обслужване! Купувал съм доста неща от тях - имам един "Nexus 4", който започва 6-та година без никакъв проблем! Ама има и други, за които ми се е налагало да питам за "гаранционното" обслужване и ....се отказах да го ползвам.
      Според мен, трябва да се търси оферта с гарантирано и безпроблемно гаранционно обслужване, независимо от марката - според бюджета. Прецени как предлагат обслужване при проблем - трябва ли ти да го доставиш в техния сервиз, или идват на място.
      Новите и масови марки/модели имат приблизително една и съща "трайност" и за съжаление, не е 20 години (В друг тема, преди 3-4 години сравнявах лични "Либхер" - единия закупуван 1997 г. като втора употреба и друг, купуван 2010г. като нов. Стария още бачка. Новия се повреди 3 седмици преди да му изтече гаранцията от 3 години- за честта на марката, подмениха го с нов, а техниците го доставиха до 4-ти етаж ).
      Последно редактирано от hhris08; 06-03-18, 19:56.

Коментар

Благодаря, ще проверя за гаранционни сервизи в София.
        Все се надявам да не се стига до ремонти, ама съдейки по издръжливостта на моя.

Изпратено от моят Lenovo P70-A с помощта на Tapatalk
        Марин Райковски

Коментар

Порових в нета и на първо четене излезе, че се обслужват от Пан сервиз. Изпратих и запитване, та ще видя отговора им.

Марин Райковски

Коментар

В къща или в апартамент си, провери техниците къде ремонтират хладилника. Моят зъболекар преди 2 г. си купи един доста грамадански хладилник, понеже са голямо семейство. Живее в къща, хладилника е на 2 ет. Обаче няколко пъти идваха техниците по гаранция, и искаха хладилника до вратата на двора. Та, доктора ме викаше и мъкнахме, а вратата на двора е на поне 30 м. от къщата, отделно мъкненето по стълбите и ваденето на продуктите.
            Иначе аз преди 3-4 г. купих от Емаг един Уърпул, по показател най-ниска цена, и безплатна доставка до вилата. Нямам никакви проблеми, засега !

Коментар

Поръчах вече! За малко да си пропусна ваучера за отстъпка, та излезе 425 лв.
              СЛЕДЕТЕ СИ ВАУЧЕРИТЕ ЗА ОТСТЪПКА В ЕМАГ!

Марин Райковски

Коментар

• Не е за избор, а за проблем. Та имаме едно дърто Веко, 93-ти набор, фризер горе, no-frost. 2005г. имаше някакъв проблем, не помня какъв, карах го на техник. Като си го взимах каза да не му пипам настройките, има за температура на кошниците, бил ги направил както трябва. Каза да не му го карам повече. Аз разбрах, че ще умре до някой и друг месец. Да ама работи 20 години след това. Та по темата - обледява гърба на хладилната част, в долната повече. Но последно време, от година две нещо голяма буца взе да прави. Преди с едно размразяване края на лятото всичко ток. Ма сега и посред зима все по-зле, леда се топи, едни води долу...абе взе да ме дразни. Та някой занимава ли се с такава техника, да хвърли боб, да не е нещо за 20 кинта? Все пак оня сервизния 2005 година не ще да е има достъп до много резервни части, а може и да не му се е търсело. Работеща техника не изхвърлям, преди да ми кажете купи си друг.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

• Във фризера нямам грам лед. Торбичките изглеждат така,все едно сега съм ги сложил. Преди година-две,незнайно как,врата на фризера останала открехната. Колко време е била така,един бог знае. Та като отворих фризера,всичко в лед. Та да неби уплътненията на вратата да са сдали,да влиза въздух и за това да обледява!?
                  Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• Уплътненията не са първа младост, но видимо затварят. Но този проблем си го има от 20 години, сега нещо се влоши. Във фризера всичко е ОК. И съм излъгал, не е no-frost, 93-та нямаше такива екстри. Саморазмразяващ е. Абе не ще да се предаде, да си купя друг.
                    ПП Сега се сетих, че преди дооста време един корифей му бая на вратата и затварянето. Ама беше преди ремонта 2005-та.
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

• Да трупа лед- значи не затваря добре.
                      Сложи му един смарт контакт /ватметър електромер каквото изнамериш да му измериш разхода на ток за месец и след това питай колко ток харчи един нов. Ако ти се занимава можеш да сметнеш разликата в тока- пари колко е и да си вземеш на изплащане.

Мога да ти дам какво беше при мен моя 95 набор . заради лошо уплътнение и стар малко рефеон, Бачкаше нонстоп около 8кв на ден
                      Като го сметнах колко му е годипния разход - към 800кинта излетя в контейнера веднага (имаше кварцов нагревател като на печка за автоматично размразяване
                      Нов хладилник го дават ГОД. КОНСУМАЦИЯ НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ: 98 kWh - 30лв

Коментар

• ЗАлепи сонда на термометър на гърба, където трупа лед. Виж по време на работа как се променя темп.
                        Заслушай се през какъв интервал вкл./изкл. компресора.
                        Сподели.

Коментар

• В кухнята ми, повечето неща са Indesit. Хладилника е от 2010-а. Не е спирал, но на фризера вече не уплътнява добре вратата и събира много скреж.
                          Навремето първо купих уредите, после запълних останалото място с шкафове. Като се скапа Gorenieto, Indesita единствен пасна по размер на мястото на стария.
                          Следващия пак ще го избирам по размер, каквото пасне това ще е
                          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Хвърлям боб: Има запушена тръбичка, която отвежда стопения лед в долната част и водата не достига до казанчето върху компресора.

Коментар

• Уффф ..
                              Това го играх на 31.12.2025.
                              На 30-ти почна да пищи на умрело ... вечерта. Оправяй се .... Сутринта де факто у ладилото топло ... .. във фризера ..всичко се рзмразява.
                              Компресора бръмчи на умиране, ама ..... дето се вика ... "Файда Йок".
                              Марката на Нещото е МНОГО известна, произведено е у ДОЙЧЛАНД, не в БГ и ....
                              Какво да правя???
                              31-ви е!!!
                              Да остана без Ладило поне ... седмица и всико което е в него ... да го изхвърля???
                              Първия работещ "Полис " "Техно"... к'во има на рафта .. с подобни размери ... ТРЕПЕРЕНЕ на касата дали ще мине картата ..
                              Нещото е произведено у ТАЙланд, но за мен беше интересно, че можело да студи бирата при температура на въздуха 43 градуса по Целзий ???!!!???
                              СТАНА! ... направо щях да черпя някой все още трезвен IT от съответната банка.
                              Най-гадното е, че тая ГАД тежи 110 кила!
                              Опаковката е 1 см. стиропорче и отгоре единствено и само найлон.
                              Няма да спра да ... благославям всички ... източни роднини поне 5 години.
                              Сагата приключи около 18 часа на 31.12.2025. с почти припадане от моя страна. Как се качва на САМО втория етаж си е мой проблем. Отделно веселбата беше, че температурата на въздуха беше нещо като минус 7-8, а скороста на вятъра .. поне 70 км/ч.
                              Последно редактирано от CarTest™; 08-01-26, 21:20.
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

• Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                                Хвърлям боб: Има запушена тръбичка, която отвежда стопения лед в долната част и водата не достига до казанчето върху компресора.
                                Аз си купих специална четчица, на върха на гъвкава тел, създадена точно за тая цел.От Темуто.Разходът на ток за година на нов хладилник предполагам ще е над 2 пъти по-нисък, отколкото на 20-годишен

Коментар

• chrichri
                                  chrichri коментира
                                  Редактиране на коментар
                                  Разходът на ток зависи единствено от изолацията (и честотата на отваряне). И след 100г. пак ще е така. Друг въпрос е живота на хладилника.

• krassitch
                                  krassitch коментира
                                  Редактиране на коментар
                                  Оглеждам, защото моят е много стар, и вероятно скоро ще трябва да купувам.Например, единият харчи 233 квч - клас Е.Другият, по-висок клас е на двойна цена

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                              X