Обява

Свий
Няма добавени обяви.

някой знае ли как да се отърва от гълъби?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: някой знае ли как да се отърва от гълъби?

Запис на сокол пускат на Централна гара, който е ползвал този превоз вероятно е чул този звук. Явно това е най безпроблемния и хуманен начин да се отърваване на гълъбите.

Коментар

Котка .. гладна.
      Слагаш зърна на терасата (примамваш закуската на котката) и до седмица две ще се е разчуло сред пернатите.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        По летищата птиците са сериозен проблем. И трябва да се преборят с тях. Пак бях чувал, че ползват запис на писъка на сокол ли, на ястреб ли... Пускат го отвреме навреме, и това гонело пилците.
        Те и самите соколи отглеждат (умни са и не пречат на самолетите, а покрай тях другите птици не виреят)

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
        На мене ми акат много животни в двораВзимам метлата и мета

Ако знаеш патиците каква гадос са постоянна диария и по една шепа извержения ама ги траем ща да радишЧакам есента да се развихря с ножа
        То не, че гълъбите не стават за ядене.

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
        Котка .. гладна.
        Слагаш зърна на терасата (примамваш закуската на котката) и до седмица две ще се е разчуло сред пернатите.
        Никакъв ефект. Пилешкия акъл не стига за тая работа. Моя котарак колко гълъби утрепа на балкона и още повече остави без пера, изобщо не им дойде на акъла.

Коментар

До колкото разбрах зора е да се махнат от определено място . С труп на гълъб не става , мога да го докажа със снимки . Пробвай да напръскаш с нафта или газ за горене , от това бягат повечето гадинки, да храниш котка и да я разхождаш по корнизите на терасата не е вариант .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
            До колкото разбрах зора е да се махнат от определено място . С труп на гълъб не става , мога да го докажа със снимки . Пробвай да напръскаш с нафта или газ за горене , от това бягат повечето гадинки, да храниш котка и да я разхождаш по корнизите на терасата не е вариант .
            Това с газ за горене го пробвах/в малки количества, че е на входа на блока/ не стана.Истината е, че е изклщчително неприятно някакъв престарял изкуфелник да храни птици над входа или пред него.На всяко събрание се повдига въпороса и обещава да ходи да си ги храни в градинката и ефект никакъв.Просто като минава някой се крие.............комична ситуация.Крайния ефект е нневероятна свинщина.Със запис на сокол...........не знам не съм прообвал.А и чисто технически ще е трудно за изпълнение/апартамента ми е от срещуположната страна / .
            Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
            GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Решението е измислено много отдавна, но в България не е разпространено явно.. Това в Лондон на доста места го има..
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bird_proof.jpg
Прегледи:1
Размер:13.0 КБ
ID:5382754

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                Ти също "акаш" и може да пречиш с това на някой ... трябва ли този да грабне пушката и да те застреля?
                Само, че аз ''акам'' на предназначени за това места. Ако ме видят да го правя другаде, нека ме гърмят.

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
                Запис на сокол пускат на Централна гара, който е ползвал този превоз вероятно е чул този звук. Явно това е най безпроблемния и хуманен начин да се отърваване на гълъбите.
                Не става ! Имах специален уред, на който бяха записани всички хищни птици и го бях оставил на терасата и беше нон-стоп включен. Файда- никаква !
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                  Решението е измислено много отдавна, но в България не е разпространено явно.. Това в Лондон на доста места го има..
                  [ATTACH=CONFIG]461399[/ATTACH]
                  Да подобно нещо монтирахме на "доброжелателните съседи" ............и има ефект/то оставаше и да няма/.Проблема идва с псевдолюбителите на живи твари.За съжаление с тах няма оптавия
                  Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                  GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Да споделя моя личен опит. Преди доста години на покрива на входа се беше заселило цяло ято гълъби, от входа никой не ги хранеше, но явно си го бяха харесали. На керемидите и в улуците се събираше по няколко пръста тор от тях. Пробвали сме какво ли не, но без резултат, до като във входа не се засели някаква улична котка. Оставихме й отворена капандурата към тавана и тя се възползва. Най-редовно сутрин, тръгвайки за работа намирах пред вратата си изтърбушен гълъб с доста перушина и разпиляни зърна от гушата му наоколо. Само след месец-два нямаше и помен от гълъби по керемидите! Това беше преди повече от 10 години, котката отдавна се изгуби някъде, но и до сега гълъби не кацат по покрива!
                    Казано е:
                    -"Обичай ближния",
                    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X