Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Машина за раздробяване на клони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Машина за раздробяване на клони

Здравейте,
    гледам продавт машини за раздробяване на клони и крайния продук е едри дървени стърготини. Чудя се дали тези стърготини могат да се ползват в камина за горене. Идеята е да се съберат клони, да се надробят и да се ползват като горивен материал. Някой пробвал ли е?
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

От: Машина за раздробяване на клони

Триците определено ще горят, но не виждам смисъла, самоцелно да мелиш клони.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      Здравейте,
      гледам продавт машини за раздробяване на клони и крайния продук е едри дървени стърготини. Чудя се дали тези стърготини могат да се ползват в камина за горене. Идеята е да се съберат клони, да се надробят и да се ползват като горивен материал. Някой пробвал ли е?
      Един приятел си направи такава машина, но след като надроби клоните ги пресова и те стават като въглища.
      0885 777 899

Коментар

Доколкото знам с това раздробяване се прави биомаса за компостиране (може и домашно).

Коментар

За по големи количества най обикновена чукова ярмомелка .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

За хубав огън на дървото му трябва обем. Стърготините ще изгарят много бързо. Смисъл ще има само ако се пресоват.

Коментар

Колегата Митко Желязков си взе миналата година такава машинка и надроби солидно количество клони,които имаше по двора.След като се надробяд се слагат в най-обикновенни найлонови торбички от тези дето взимаме като пазаруваме.Така се запазват леко влажни и горят доста по-дълго от талаша.Благинка си е!И аз съм посъбрал доста окастрени клонки,та другата седмица ще я взема на заем да си поиграя.

Коментар

Аз имах такива съмнения, че ще горят бързо, макар че като се слагат накуп едва ли ще се разгорят толкова бързо, но идеите за компресиране или запзване леко влажни ми се виждат добри. Питах за да знам дали да инвестирам в тазкава машина и явно ще вземам Трябва да пробвам първо с чукова яромелка да видим какъв ще е резултата.

Коментар

Пробвай първо. Аз съм скептично настроен за основно гориво. В цеха изхвърляме доста талаш, горим само по-едрите парчета ПДЧ. Дори и те, заради смолите, горят бързо и купуваме и дръвца за поддържане на огъня.

Коментар

При пресоването ползват ли се някакви свързващи смоли за запазване на формата?

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                      Пробвай първо. Аз съм скептично настроен за основно гориво. В цеха изхвърляме доста талаш, горим само по-едрите парчета ПДЧ. Дори и те, заради смолите, горят бързо и купуваме и дръвца за поддържане на огъня.
                      Няма да е основно гориво. Просто имам голям излишък от клони и искам да ги използвам. Въпроса е дали ще е достатъчно ефективно да си заслужава да инвестирам 500лв в такава машина.

Коментар

Клоните е по-рационално да си ги гориш като клони, мленето има смисъл само при последващо формоване в брикети. Триците, или правят "фър през комина", или тлеят с много пушек (примерно, ако са примесени със много ситни от циркуляр да кажем).
                        Последно редактирано от davc; 29-04-12, 11:42.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                          Аз имах такива съмнения, че ще горят бързо, макар че като се слагат накуп едва ли ще се разгорят толкова бързо, но идеите за компресиране или запзване леко влажни ми се виждат добри. Питах за да знам дали да инвестирам в тазкава машина и явно ще вземам Трябва да пробвам първо с чукова яромелка да видим какъв ще е резултата.
                          В стария завод с няколко големи такива ярмомелки се мелеха тонове изрезки кори и други дървени отпадъци на стърготини за ПДЧ. Размера зависи от ситото. Един познат си е направил парното на къщата на такива боклуци меле клони и всякакви дървени боклуци в такава ярмомелка през сито с отвори 20мм сипва ги в един бункер и захранва котлето .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Такава инсталация съм виждал в Германия преди десетина години. Семейна фирма си отопляваше цеха и две къщи. Отпадъкът от фирмата минава през валове които го смилат грубо. Аспирацията го вдига в бункер. Под бункера има автоматизирано котле което регулира количеството стърготина която постъпва. За запалване ползват течно гориво(промишлен дизел) което си върви през цялото време в малки количества.
                            П.П.-много сложно съм го описал но в същност е много проста и ефективна система.

Коментар

Стърготините тлеят и не горят така че да дигат температура. Аз лично ползвам кората на дървата като я начупвам на парчета 5 на 5 см, и слагам в торбичка. С около 3кг кори за кратко време вдигам температурата на водата в камината и после с дебелите дървета поддържам. Ако клоните са сухи и може машинката да ги дроби на едри части както съм описал, може и да ти върши работа, но самия материал за основно гориво не става
                              -------Honda CR-V 128к.с.--------
                              "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X