Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Машина за раздробяване на клони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Машина за раздробяване на клони

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Клоните е по-рационално да си ги гориш като клони, мленето има смисъл само при последващо формоване в брикети. Триците, или правят "фър през комина", или тлеят с много пушек (примерно, ако са примесени със много ситни от циркуляр да кажем).
    Прав си колега,ниско ефективни много сажди и пепел.Да станат на пелети трябва преса винтова 1т/час са средно големите в индустрията.Смола за пелетирането не ползват,че е скъпа,понякога едно нишесте специално от зърнените растения.

Коментар

Раздробените клони си горят идеално,сложени в чувалчета полусухи, в котле за парно, е не е като въглищата,но помага доста за намаляване на цената на отоплението,номера е да ги намериш без пари,иначе всяка последваща обработка оскъпява бизнеса и ефекта се губи!

Коментар

С 0.25 куб.стърготини се отоплява помещение 200кв. цял ден.
        И мокри си горят много добре.
        Ако някой се чуди как - да обяснавам.
        ........................
        Иван Маринов
        CRF 250 X
        Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

От преди доста години си имам специални печки за горене на стърготини и вършат добра работа за малки помещения.С две зареждания може да се изкара до 16 часа.И сега още по някога използвам едната когато събера опилки от банцига и талаш от абрихта.
          Колкото до брикетирането на такъв материал има информация в темата "Еко-брикети".

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
            ...имам специални печки за горене на стърготини...
            Разкажи ни повече.Покажи ги да видим.Стана ми интересно.

Коментар

Първоначално публикуван от pimax Преглед на мнение
              С 0.25 куб.стърготини се отоплява помещение 200кв. цял ден.
              И мокри си горят много добре.
              Ако някой се чуди как - да обяснавам.
              Обяснявай ако не ти е проблем, размери на стърготините(талаш или стърготини от банциг/циркуляр/), колко да са влажни, начин на подаване в печката. Ще съм много благодарен.
              -------Honda CR-V 128к.с.--------
              "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

На мен това за камина не ми изглежда добра идея . Виж за котле, на нашите си им хвърляме и изрезки и трина и каквото дойде (без пари ) и дърва разбира се. Като по принцип редим дърва-трина-дърва-трина, като се поразгори може да се набляга на трина . Но пък иска по-често чистене, при котлето (обикновено си е в отделно помещение) не е голям проблем, цапаш чистиш, камината зивиси къде е, ама ще се прави мизерия.
                Пък през летния сезон наблягаме на боклуци , кашони, хартии, шума, треволяци, трина и т.н. ама греем един 500л бойлер .
                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                  Разкажи ни повече.Покажи ги да видим.Стана ми интересно.
                  Ще направя снимки на печката и ще дам обяснение как се зарежда и пали,но пак казвам,че е удобна за помещения от порядъка 60куб.м.

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
                    Обяснявай ако не ти е проблем, размери на стърготините(талаш или стърготини от банциг/циркуляр/), колко да са влажни, начин на подаване в печката. Ще съм много благодарен.
                    Метална печка около метър висока.Има капак горе и вратичка долу.
                    През горния капак се слага ПВС тръба 100-110мм и дължина около 1200мм.
                    Стърготината се тъпче около тръбата - колкото по плътно - по добре.
                    Операцията отнема около 20минути.Пали се от долу през кутията за пепел.
                    Това чудо гори все едно е с газова горелка.Сутрин от 8 до към 4 следобед.

Преди да се запали - тръбата се маха.
                    Стърготините са всякакви отпадъци от машините.Ако са много сухи при пълненето сипват 2-3 литра вода.
                    ........................
                    Иван Маринов
                    CRF 250 X

Коментар

Това като чета така и най-обикновено кюмбе ще свърши работа. Само се чудя как не се разпадат стърготините като изгори отдолу.
                      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                        Това като чета така и най-обикновено кюмбе ще свърши работа. Само се чудя как не се разпадат стърготините като изгори отдолу.
                        Разпадат се в случаите когато не е натъпкано добре.
                        Обикновено кюмбе не знам дали става.Обема е малък и ламарината тънка.
                        От нагряването 4мм. ламарина се деформира.
                        ........................
                        Иван Маринов
                        CRF 250 X

Коментар

Не знам дали се справяте добре с руския, но в тази тема има подробно описание със снимки на самоделна дългогоряща печка с горно горене.

На дъното се оплътняват дървените стърготини след което се полага капака с тръбата, от която печката поема въздух за горенето със изгарянето на материала капака се отпуска надолу докато стигне дъното.

Коментар

Не знам дали си виждал как гори кюмбе... Пък и ако стърготините развиват такава температура няма начин да горят 8 часа.
                            Както и да са натъпкани, като изгорят отдолу пепелта пада и остава свободно пространство. Не знам какво ще е това тъпчене дето ще ги задържи. Изобщо ... няма шанс да се получи така.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                              Не знам дали си виждал как гори кюмбе... Пък и ако стърготините развиват такава температура няма начин да горят 8 часа.
                              Както и да са натъпкани, като изгорят отдолу пепелта пада и остава свободно пространство. Не знам какво ще е това тъпчене дето ще ги задържи. Изобщо ... няма шанс да се получи така.
                              Колега това което е написал pimax e абсолютно вярно знам хора който много години се топлиха така с отпадъка от една мебелна фабрика.Не казвай че няма шанс нещо което не си пробвал.

Коментар

Е, кюмбе имам. Ще пробвам да деформирам ламарината му на зима, пък да видим. Колкото за обема, ми то моето е мисля около метър високо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X