Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използвате ли слънцезащитни кремове?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Използвате ли слънцезащитни кремове?

Аз пък имам един познат, който има 20-тина катастрофи и нищо му няма. Знам и един друг, който от първия опит си строши врата. Виждал съм англичанин със слънчево изгаряне трета степен. Не му беше смешно.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Задължително ползвам слънцезащитен крем (обикновено фактор поне 30) като ида на море (не че много се пека де, но във водата също се изгаря, и то въпреки крема) Просто много лесно изгарям. А, и задължително нося шапка - преди две години главата ми беше на мехурчета, и хич не ми беше смешно, дори ми прилоша по едно време и аха да падна
      Та яко мазане с крем, и ако усетя, че ми е попреминало слънцето, вечерта задължително с по-силничка ракия - външно!, а после и вътрешно

П.П. Обикновено преди как минаваше морето ми - отиваме за 1 седмица, първия ден изгарям като идиот, щото разбииш ли съм мъж и не мога аз да се мажа с някви си кремове там. Стоя и във водата доста. И после 5 дни стоя облечен с тениска и шапка, и само под чадъра, дори и във вода не влизам И последните 1-2 дни се изкъпя пак малко и айде обратно Сега обаче се мажа яко и всичко е ок, вече се къпя всеки ден
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

1997ма - така се случи, принудително изкарване на един як плаж от 10 сутринта до 2.30 следобед, без защитни средства и по гащета: От пет следобед до другата сутрин - треска с бълнуване завит в сто китеника при външна температура над трийсет градуса. Раздвижване - някъде на следващата вечер. Прохождане - на по-другия ден. Обелване на кожата - тотално, около две седмици.

2004та - пак така се случи, изненадваща и спешна покана на яз. Копринка, на риба. Един следобед в лодката, по гащета. Треска (без бълнуване) до другата сутрин, обелване - особено ефектно, с едни хууубави мехури които след няколко дена започнаха много ефектно да се пълнят с течност за обща радост на дечурлигата. Племенницата до ден днешен като ме види - "Чичо, ти помниш ли как изгоря ?"

2007ма - един ден мотокрос снимки в слънчев Делауеър, долу при Амиш общностите. Спазени правила, шапка, фланелка, бермуди. Ма пусто шапката беше измислена малко. Вечерта бях добре, и много горд че съм се опазил. На другия ден вдигнах температура 40 градуса, която с пикове и спадове ме държа горе долу десет дена, с леки забежки до 41.

В промеждутъците - редовно излагане на всякакви видове слънце и целодневни плажове, с взимане на най-елементарни предпазни мерки (спрей). Никакъв проблем.

Слънце: 3, Гоблин: 0.

Мисълта какво ще им е на децата ако минат през една десета от описаното ме кара да не си правя експерименти.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Аз съм си бая беличък, на пуканка, но пък и не обичам да стоя като гущерите. По морето винаги съм под няколко чадъра + риза на гърба и шапка , или на близкото барче, което е по-вероятно .
          Само във водата като знам колко бързо почервенявам и изобщо не помислям за тен, даже и във водата понякога си седя с шапка, че нослето ми става едно такова като на Рудолф.
          Иначе чат пат жената ако е много настоятелна, може и да се намажа с плажно масло (но къде ).

Полза има от мазиляците, поне предпазна, ама както казва Стефан ако се овъргаляш в калта ще е все тая.
          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Покрай детенце бях често в кожната поликлиника в Медицинска академия, да си кажа мнението, темата не е смешна, а си е точно на място. Видях какви ли не образувания, но са заплашени по-тъмните хора с бемки. Защото слънцето е в цикъл с удвоена активност и затова си трябва слънцезащитен крем, но с фактор над 30, ако си цял ден на плажа.
            Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Описаните случай са„слънчев удар",причинен от дългото излагане на слънце.Слънце-защитните кремове не предпазват от него,а само от болезнено изгаряне„на потник"
              Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от митре Преглед на мнение
                Описаните случай са„слънчев удар",причинен от дългото излагане на слънце.Слънце-защитните кремове не предпазват от него,а само от болезнено изгаряне„на потник"
                Точно така си е, и при мене първия път си беше слънчев удар, освен И че бях изгорял по гърба (плувам основно с гърба нагоре и шкембето надолу - пусто и земно притегляне ).
                Оттогава на море (а и не само) задължително с шапка с козирка (ползвам най-често т.нар. тип "капела"), включително и във водата, и яко мазане с крем. Аз така или иначе не се пека на слънце много много, не съм отишъл да правя тен.

А, другото - на моренцето гледайте като си купувате чадър, да не е от тия по 10-12 лв - те нищо не пазят. Установих го на свой гръб за съжаление. После си взех един по-плътен и по-голям (около 20-25 лв май беше) и с него няма проблеми.
                Hristo Draganov
                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Кожата ми държи на слънце,не изгарям туко така.Но в последните няколко,може би 10г това слънце е сякаш друго.Като малки по цял ден на плажа,и нямаше такива мазила и без проблем.Сега ужас,някакви бемчици точици зеха да се показват.Вече винаги с мазило.

Коментар

Понеже произвеждам знам за какво иде реч. Първо това с факторите е относително понятие. Има много стандарти и въпреки, че вече има задължителен такъв за Европа, в държавица като нашата лъжат яко потребителите. Аз лично много рядко ползвам крем, или мляко, или масло. Истината е да няма рязко излагане на силно слънце. Като почна от април по гьоловете и леко-полеко се събличам, като дойде време за плаж, аз вече имам тен като за цяло лято. Но въпреки това нека споделя - да помислим що е то маркетингова стратегия и кого лъжат основно западняците. Мисля на всички във форума е известно, че България не е на нито един от полюсите следователно слънце има всеки ден. Да видим колко от вас ползват слънцезащитен крем за лице ежедневно през годината? Ами вероятно никой. За да правят едни пари ни убеждават активно само през сезона с често излагане на слънце. Ние примерно произвеждаме до фактор 20 - който е за деца. По-силно от това вярвайте ми няма нужда. Но да е по европейския стандарт, не по асвтралийски или някой друг. Ако някои иска да знае повече, няма лошо ще му дам да пробва. Но държа първо да си купите вносен продукт от Франция и да си купите същия такъв от БГ. Като изгорите с този от БГ ще обясня защо. Междувременно част от тялото може да намажете с нашето 6 или 15... и да открием 10-те разлики
                    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X