Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използвате ли слънцезащитни кремове?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Използвате ли слънцезащитни кремове?

Лятото дойде и по-беличките от нас вече са порозовели, предпазвате ли се от слънчевите лъчи, разбирайте ултравиолетовите лъчи, тип UVB, който причиняват слънчево изгаряне и могат да доведат до рак на кожата?
    Знаете ли, че:
    Ако кожата ви обичайно изгаря след 10 минути на слънце, нанасянето на слънцезащитно средство с фактор 15 (SPF 15) ще ви позволи да останете на слънце без да изгорите приблизително 150 минути (обичайното ви излагане на слънце се удължава 15пъти). Това е груба оценка, която зависи от типа кожа, интензитета на слънчевата светлина и количеството слънцезащитен крем, който използвате.
    За най-добра защита експертите препоръчват употребата на слънцезащитни средства с фактор минимум 15, нанасянето им в подходящо количество (2мг/кв.см кожа или около 30 грама за цялостно покритие на тялото) и ново нанасяне на всеки 2 часа.
    Повечето хора използват по-малко от нужното количество слънцезащитни средства, като използват от ¼ до ½ от необходимото количество. Като нанесете половината от нужното количество, вие си осигурявате фактор равен на корен квадратен от числото на фактора. Тоест, ако нанесете едва половината от необходимото количество слънцезащитен крем с фактор 30, ще получите ефективен фактор само 5.5!
    Фактор 15 блокира 93% от лъчите UVB
    Фактор 30 блокира 97% от лъчите UVB
    Фактор 50 блокира 98% от лъчите UVB
    Наслаждавайте се на слънцето разумно!
    Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
    Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

От: Използвате ли слънцезащитни кремове?

Аз не ползвам вече 54 лазарника. На къмпинг съм от 2/две/годишен. До някое време ме мажеха с олио, защо ли? След 1973 не съм се мазал с нищо. Жив съм и мърдам за сега.

Коментар

Кви са тея глупости цел ден съм на слънце и ветър па не съм умрел.Калявайте се хора там е истината
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

И аз повечето време съм на вън, но кожните лекари съветват да се обръща внимание на бенките по тялото!
        Препоръчват бенки с наситено кафяв цвят, към черен, да се следят и при увеличаване на размера им над 5-6 мм да се консултирате със специалист! По отношение на слънцезащитните кремове правилото май е колкото повече - толкова по-добре...
        Повтарям съветите на една лекарка от Медицинска академия...

Коментар

Като каза крем, понеже и за не ползвам, ама днеска цял ден заварявам гол до кръста щото жега и ся едната ми ръка е като на селенче )))

Иначе някои хора просто без крем умират, други сме си цигани по душа и се тая
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Какви слънце-защитни кремове,какви 5 лева?
            Който го е страх от мечки не се излага на слънце.
            Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Жули, тези химиЙ са в пъто по-вредни отколкото доматите отгледани с торове и пръскани срещу мана.
              Знаеш, че не съм настроен анти, затова ще ти кажа-имаш нещо много объркано за това кое е вредно и кое не е...
              За твое успокоение-не си сама, по-голямата част от цивилиования свят е така, това е модерно, това се харчи, след 20-30 години тази мания ще ни се вижда смешна...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Бил съм много години спасител на морето. Никога не съм ползвал подобни глупости.
                П.П. Аз също съм "бледолик".
                Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                -----------------------------------------------
                Питието определя съзнанието....
                -----------------------------------------------
                0887770735

Коментар

Друго е да си имаш десетина слънчеви бани по рождениетогава понасяш слънцето по друг начин.
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Недейте да говорите наизуст. Всичко е до кожа и до слънце.

Ако не ви лови и не ви влияе - радвайте се вместо да поучавате другите. Не ви е дошло на главата, и ви пожелавам да не ви идва.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Знаете ли, преди да пусна тази тема се замислих, че нашите баби са се пазили от слънцето с бели кърпи, забрадки, покрити са им били всички части на тялото, когато са работили на полето.
                      Аристократките са се пазили от слънцето с чадърчета, шапки.
                      Сега ходим много разголени, не се пазим. Който не е пострадал от слънчевите лъчи да се радва, това е страхотно. Слънцето ни дава витамин Д, който е много важен за човека, но бихме го получили дори и през дрехите.
                      Все пак апелирам да имаме едно наум и да се пазим в разумни граници, без да се къпем със слънцезащитния крем.
                      На Кольо искам да кажа, че има много средства за защита без грам химия. Аз ползвам крем със 100 % минерален слънцезащитен филтър – без нано-частици.

Коментар

Аз използвам, редовно. Зимен, и летен.
                        Зимния е от грес, понякога го запечатвам с пушек, доволен съм. Летния обикновенно е от грес и кал, и не съм много доволен, понеже бързо съхне от слънцето, пада, и ми се налага често да търся локва, в която да се изплескам пак.
                        Понякога цапа палатката, и е хубаво да се забърква с пясък, преди нанасяне на дланите, защото новите гаечни ключове ги правят лъскъви, и са хлъзгави. Нормални ръждясали, вече няма от къде да купиш - чалга. Но рязко подчертава бялото на очите, даже сутрин, когато е естествено червено, в лъчите на изгрева. Жените харесват очите с бяло.

А виж как съм се подреждал, щото заспал по долни гащи на припека, на 2 000 метра, а как с аргона, щото трябва бързо и точно, пък гащеризона пречи - не е истина. За рака не знам, ама че боли наистина - верно е. Хем дълго. И като ходиш - пращиш. Дефламол - не дефламол, а като идеш при доктора да муфтиш нещо да не боли, той се души от смях, и пита верно ли си се къпал след купона. И е прав да се кикоти, щото сам си си глупак.
                        Последно редактирано от Стефан; 10-06-11, 03:18.

Коментар

Не се шегувайте, рака на кожата е най-често срещаното раково заболяване. Ако не сте генетично предразположени, и не сте сред най-уязвимата възрастова граница 20-40 год. може и да сте по-спокойни, но не мисля, че темата е маловажна.
                          Обръщайте внимание и на бенките над 5-6 мм!

Коментар

Колко много пишещи действат на принципа....." Това на мен няма да ми се случи......". И като се случи-рИвеме, ама е късноооо. То със всичко е така- и с болестите и с катастрофите...
                            Сега по темата-ползвам слънцезащитен лосион, с най-висока степен на защита. Мургав съм, но съм предразположен към рак на кожата. Но и да не бях, все тая. Запознат съм добре с болестта и....чукайте на дърво, че е страшно. На здравите колеги-повече здраве и късмет.

Коментар

И аз не обръщах внимание на слънцето но след като ми се появиха бенки по гърба вече се замислям.Купувам си 50 фактор и става с 1 куршум 2 заека - ем го ползвам аз хем детето.Не мога да си представя да се печеш от 8 - 12ч. на слънце като рак, а някой го правят и по 8ч. и летят да бият детето че бягало на сянка.Учените разправят, че и слънцето се било изродило а пък за солариумите да не говорим колко са полезни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X