Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ток от два електромера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ток от два електромера

Прекъсни ел2 на главния прекъсвач и си плащай на ел1 .
    иво димитров-0898 472 158

Коментар

Да де, ама става въпрос за дълг от 600 лева. Въпросът е как да се обори "енергото" след като са монополисти.

Според мен грешката ви е била, че сте пипали сами по електромерите, и при изнасянето навън не сте иускали протокол, или каквото там се казва.

Какви са вероятностите електромера да показва реално ползвана енергия, макар и вие да не знаете? В смисъл-някой да краде от вас без да знаете?..
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Eл2 може да е бил наДписан и да са го сменили за да си прикрият грешката но това трудно се доказва щом електромера го няма.
        иво димитров-0898 472 158

Коментар

Какви са вероятностите електромера да показва реално ползвана енергия, макар и вие да не знаете? В смисъл-някой да краде от вас без да знаете?..[/QUOTE]

Огромни и недоказуеми

Коментар

Е, щом е така-ще си берете гайлето.
            Или се подсигурете срещу кражба на ток, или си плащайте. "Енергото" не го интересува кой ползва енергията. Имат си хората договор с вас, че ще плащате това което показва електромера, и си търсят парите.

Коментар

Дай моляте вариант за подсигуряване срещу кражба. Ако е станала такава ,то тя е станала зад стъклото а дотам имат достъп само от енергото. Тъй че би трябвало да ги интересува.

Коментар

Не ми се вярва от "енергото" да са ви крали. Всъщност те ни крадат всички, но по доста по-рафиниран начин.

Като те питах за вероятността от кражба имах предвид някой съсед или квартирант, или който и да е там да е ползвал ток през електромера без вие да знаете. И показанията да са си съвсем реални.

Коментар

"Те" от енергото не крадат но "Той" от енергото може ако ме разбираш правилно

Коментар

Нещо не ми се вързва някой техник да прави далавери с електромера. Той не печели нищо от тази работа. Освен ако не ви е душманин и иска да ви направи мръсотия с големи сметки.
                    Но пак не ми се вързва. Ако ви е враг-има други начини да ви създаде проблеми.

И все пак кажи какво точно имаш предвид, така с недомлъвки не може да ни стане ясен проблема, а няма ли яснота-няма и решение.

Коментар

На Колъо отговорих на лични.
                      Не ми се разнищваше случая във форум който се чете от хиляди хора затова зададох въпроса по конкретен начин. Дотук се посъветвах с доста енергетици и всеобщото мнение е че показанията на електромерите може да са различни но трябва да са много близки,ате не са. Само Ясен е на различно мнение но въпреки това не го отхвърлям защото и моето лично клони на там.

Коментар

За да са близки показанията, трябва да са близки съпротивленията по двата пътя. Тези съпротивления са от дължините на кабелите (може да са приблизително еднакви) и контактните съпротивления (никакъв шанс да са дори близки, а те имат по-голям принос). Ей затова показанията може да са всякакви.

Коментар

Той кабелът е един с 4 или 3 жила не съм много сигурен,тъй че на практика дължините им се различават с около 10-20см мах защото електромерите са един до друг.

Коментар

От схемата и написаното се вижда , че става дума за два различни кръга с общ шалтер на входа. Ако е така, няма никаква логика показанията на тези електромери да съвпадат( Още повече, че има и две партиди......). Ако някой е събрал/вързал жиците след електромерите заедно, което е неправилно и при което те се явяват успоредно и са ви вземали пари и за двата......търсете си правата. Но ако е консумирана енергия и през двата, а те са на различни кръгове, ще се плащат и двата електромера, как да е иначе?
                            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X