Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ток от два електромера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ток от два електромера

Здравейте. За да не разказвам целият филм в който ме вкараха ЕВН искам да попитам знаещите ако една точка е вързана към два електромера едновременно как ще отчитат те ,еднакви показания или различни.
    Благодаря Ви предварително.

От: Ток от два електромера

Би трябвало показанията да са приблизително еднакви.Зависи дали двата апарата са с еднакъв клас на точност.

Коментар

Показанията ще са точно каквито си искат, защото много зависят от съпротивлението на свързващите проводници. Общия им сбор ще е верен - ако са наред електромерите.

Коментар

Предполагам,че става въпрос за 2 ел-мера свързани един след друг и втория се явява контролен на първия т.е. би трябвало да показват едно и също но на прктика първия-собственост на ЕВН отчита по-голяма консумация.
        иво димитров-0898 472 158

Коментар

В случая показанията на единия са троино на другия. Кабелите са с еднаква дължина и сечение. А не е ли възможен дублаж

Коментар

Опиши по-подробно схемата, паралелно или последователно са електромерите.......
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Тока не ми е слабост но мисля че са паралелно .
              Най общо казано на моят главен прекЪсвач влизат две фази от различни електромери ( това го казват от ЕВН).
              И така черпя ток от двата.

Коментар

Първоначално публикуван от iancho75 Преглед на мнение
                Тока не ми е слабост но мисля че са паралелно .
                Най общо казано на моят главен прекЪсвач влизат две фази от различни електромери ( това го казват от ЕВН).
                И така черпя ток от двата.
                Щом са две отделни фази си трябват 2 електромера. Ако са 3 трябва трифазен.

Коментар

Аз работя в чез 7г и до сега нямам случай да сме свръзвали ел-мери в паралел.
                  иво димитров-0898 472 158

Коментар

Няма как 2 фази да захранват една инсталация щото обикновенно между тях има 380v.
                    Ако те захранват от 2 различни фази значи става въпрос за 2 отделни независими монофазни инсталации в жилището ти.
                    Естествено че електромерите ще показват раzлични стойности. Зависи от това в коя инсталация какво включваш.
                    О899 2б2 1З2

Коментар

Ето една неграмотна картинка,дано стане ясно . Така ми го нарисува техника.А фазите мисля че каза че били "еднородни"и затова не са дали на късо. Нямам два отделни кръга ако се вижда картинката

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:28.0 КБ
ID:5253591

Коментар

Така както си го описал, наистина са два в паралел и показанията може да са всякакви, но изхарчената енергия е сборът от двата.

Коментар

Първоначално публикуван от iancho75 Преглед на мнение
                          Ето една неграмотна картинка,дано стане ясно . Така ми го нарисува техника.А фазите мисля че каза че били "еднородни"и затова не са дали на късо. Нямам два отделни кръга ако се вижда картинката

[ATTACH=CONFIG]301422[/ATTACH]
                          Дават ли смислено обяснение защо така е изградено захранването?

Коментар

А възможни ли са следните разлики примерно:

декември
                            ел.1-246лв ел.2-40лв

януари
                            ел.1-140лв ел.2-0,18лв

ел1-ми е основният по които плащам
                            ел2-ми е спорният с ЕВН

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Дават ли смислено обяснение защо така е изградено захранването?

Не. Само се чеше по главата и вика "ми шъ извикъм кулегити да видът"

За по голяма яснота ще кажа какъв е и същинският проблем.
                              Ел1 и ел2 са две отделни партиди на нашият адрес, ел1 е основният а ел2 беше на отделно помещение което се отдаваше под наем до 1997г. След изнасяне на наемателите на ел2 просто му прекъснахме захранването и захранихме помещението от ел1. От 97г. до 2009г. на ел2 няма навъртян нито 1киловат. 2009г. извадиха електромерите пред къщите и от тогава ел2 е започнал отново да работи като е навъртал 30-70лв на месец. Така е работил до днес като има периоди от по 2-3 месеца във които не е отчитал нищо. Преди 2 месеца е бил сменен и сега изобщо го няма. За протокол при смяната изобщо не говорим. Досега: пуснах жалба в ЕВН -те изпратиха техника по район,а той само си гледа. Сега чакам шефът му да дойдел.
                              Аз разбрах за проблема след като въпросният техник дойде да ме предупреди че ще ми спират тока защото дължа 600лв,а аз си бях платил като поп.
                              Въпроси има мнооооого.
                              пп. постовете ми излизат със зъкаснение моля да ме извините.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X