Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заключване на входната врата на блока

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заключване на входната врата на блока

Ето какъв е накратко проблемът: във входа (18 етажа по 6 апартамента) предстои да монтират система за заключване, така че да може да се влиза единствено и само с чип карти. Обаче домофонна система НЯМА да има, защото не стигат парите. (За сметка на това ще има видеокамери за наблюдение, за тях има пари.) Т.е. не можеш отгоре да отключиш на някого вратата. Нито на гостенин, нито на куриер, нито на Спешна помощ. Предполагам, че е излишно да се простирам върху неудобствата и рисковете от това. Обаче определен брой хора от входа толкова са се въодушевили от идеята, че никакви други аргументи не ги интересуват. Решението е било взето лятото, на единственото събрание, на което сме пропуснали да отидем. Само че ясно си спомням, че обявеното решение от това събрание беше да се съберат различни оферти и след това да има обсъждане. Е, обсъждане така и не се състоя. Имаше няколко събрания по други поводи, на които много старателно бе избегнат въпросът, а когато аз се опитвах да го повдигна, ми се отговаряше, че още няма конкретни оферти и няма какво да обсъждаме. Докато най-случайно завчера разбрах, че въпросната система всъщност ще бъде монтирана тези дни.
    Залепих долу обръщение към съседите и лист, на който да се подпишат желаещите да направим събрание за обсъждане (по закон събрание може да се инциира от 20 % от собствениците). Няма да ви изненадам, като ви кажа, че всичко беше скъсано почти веднага. Сега мисля да обиколя лично по съседите.
    Вътрешно се бунтувам срещу това, че хора, които грам не се досещат какви опасности крие подобна система, пък били те и мнозинство, могат да ми я наложат. Но в момента дори не е ясно дали са мнозинство, защото реално обсъждане не е имало. Голяма част от хората изобщо не знаят, че няма да има домофони, да не говорим, че не се и замислят върху неудобствата и рисковете. Просто в момента шепа активисти, избрани за управителен съвет, правят нещо, което е било говорено един единствен път на абсолютно незаконно свикано събрание посред лято. По този повод, нито едно събрание в блока не е било свиквано според изискванията на закона, така че предполагам, може и да се съдим, но някак си хич не ми се стига дотам. А, и когато се опитах да говоря с тях, ми отвърнаха, че те били управителен съвет на блока и щом веднъж сме ги избрали,могат да правят, каквото си поискат...
    Та, моля, ако имате опит с подобни проблеми, или идеи за решаването им, споделете

От: Заключване на входната врата на блока

Колега, така, както го описвате е малко неясно, но система за влизане с "чип карти" означава, че вратата ще се отваря след като картата се регистрира от някакъв четец и съответно се задейства ел-насрещник. Този насрещник може да се командва и от видеодомофонната система - въпрос е само на свързване, защото всяка видеодомофонна система го поддържа като възможност. Може би просто не са ви обяснили, че всъщност ще имате домофонна система като част от видеодомофонната система? Предполагам че е така, защото пишете, че ще имате камери, а никой не слага камери на вход на жилищен блок, които да не са част от видеодомофонна система.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
      Колега, така, както го описвате е малко неясно, но система за влизане с "чип карти" означава, че вратата ще се отваря след като картата се регистрира от някакъв четец и съответно се задейства ел-насрещник. Този насрещник може да се командва и от видеодомофонната система - въпрос е само на свързване, защото всяка видеодомофонна система го поддържа като възможност. Може би просто не са ви обяснили, че всъщност ще имате домофонна система като част от видеодомофонната система? Предполагам че е така, защото пишете, че ще имате камери, а никой не слага камери на вход на жилищен блок, които да не са част от видеодомофонна система.
      Може и да не е ел.насрещник, но принципа на управление е еднакъв. Аз разбрах, че изобщо няма да има домофонна система, още по-малко видео-домофонна, а само камери за видео-наблюдение! Начините за отключване на внодна врата без домофонна система се свеждат до дистанционно управление (което със сигурност не решава проблемите на целия блок) и GSM- модул, който се добавя в управлението на вратата, но в никакъв случай не я поевтинява!
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Камерите ще са с охранителна цел - да се виждало кой краде крушки и т.п. Не са камери, с които аз да виждам кой звъни долу на вратата. Че няма да има домофонна система, засега е повече от сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
          Камерите ще са с охранителна цел - да се виждало кой краде крушки и т.п. Не са камери, с които аз да виждам кой звъни долу на вратата. Че няма да има домофонна система, засега е повече от сигурно.
          Доста тъпо решение. Мисля, че няма да изкара повече от 3 дни. Отдели 5 лева за дъвки на хлапетата от съседния блок, да звънкат на произволно избрани звънци.

п.с. Още ли си крадете крушките?

Коментар

Няма звънци изобщо :-) Иначе и моята надежда е да не изкара дълго, защото малко се съмнявам, че ако вече е платена, ще мога да се преборя лесно изобщо да не я слагат.
            И да, май още се крадат крушки :-))) Чудя се само колко време ще им трябва да хората във входа да се усетят, че тази система може да им се окаже по-съществен проблем.

Коментар

То вярно, че ЖСМто може да се ползва като звънец, ама пък чак толкоз?

Коментар

Най-лесно става като ги удариш по джеба 2-3 саботажа и като поискат крупна сума за ремонт сами ще се откажат от безумната си идея. Другото което е да драснеш едно писмо до пожарната за становище мисля че радетелите за въвеждане на нови технологии ще бъдят много сериозно попарени от отговора.
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Преди около година сложихме такава система на вратата на входа. Оставихме обаче и патрона, за да може който иска да си отваря с ключ. В началото повечето съседи бяха против нея и не искаха да я използват (или по-скоро не искаха да дадат по 5 лева за чипчета), но след около месец видяха колко е по-удобно да си отвориш с картата и всички започнаха да я използват. Домофоните и звънците ни работят и можем да отваряме вратата дистанционно. Но като се замисля, не ми се е случвало да ми идва някой на гости и да не ми звънне предварително по телефона. Дори повечето предпочитат когато са пред вратата на входа да звъннат по телефона, за да им отворим, вместо да звънят на звънеца отдолу, въпреки, че е надписан (не мога да си обясня защо).

Такава система е удобна и практична за ползващите я, и дава сигурност срещу случайни индивиди, желаещи да влизат там където нямат работа.
                  Във вашия случай ще е неудобно, че за да отворите на някой ще се налага да слизате долу. Съвета ми е да инвестирате и във възстановяването на домофонната уредба и да си ги ползвате и двете.
                  www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                  0898777327

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
                    Преди около година сложихме такава система на вратата на входа. Оставихме обаче и патрона, за да може който иска да си отваря с ключ. В началото повечето съседи бяха против нея и не искаха да я използват (или по-скоро не искаха да дадат по 5 лева за чипчета), но след около месец видяха колко е по-удобно да си отвориш с картата и всички започнаха да я използват. Домофоните и звънците ни работят и можем да отваряме вратата дистанционно. Но като се замисля, не ми се е случвало да ми идва някой на гости и да не ми звънне предварително по телефона. Дори повечето предпочитат когато са пред вратата на входа да звъннат по телефона, за да им отворим, вместо да звънят на звънеца отдолу, въпреки, че е надписан (не мога да си обясня защо).

Такава система е удобна и практична за ползващите я, и дава сигурност срещу случайни индивиди, желаещи да влизат там където нямат работа.
                    Във вашия случай ще е неудобно, че за да отворите на някой ще се налага да слизате долу. Съвета ми е да инвестирате и във възстановяването на домофонната уредба и да си ги ползвате и двете.
                    Подкрепям!

П.П. Какво пиеш?

Коментар

Наистина като се налага да слизате и да отваряте на всеки по отделно шанса да влезе не канен гост е минимален. Но дистанционното отваряне е хубава екстра и не е лошо ако не веднага след време да се добави /в някакъв вариант/.
                      HUNDAY Tucson 2.0 CDi

Коментар

С домофонна система и аз подкрепям :-) Но такава не се предвижда. Дори не се споменава, защото щяла да излезе много скъпо и все някой щял да разбие звънците (?!).
                        Проблемът без нея наистина не е малък. Имаме две малки деца. Представете си каква хамалогия е да слизам от 18 ет., за да отворя на някого. А ако това е куриер, трябва да се кача обратно с бебе в едната ръка и доставката в другата. Ами ако някой ни е дошъл на гости, а си е забравил телефона? Най-сериозен обаче за мен си остава проблемът, ако се наложи да се извика линейка - ако ще викам линейка, очевидно няма да съм в състояние да сляза додолу.
                        Официално запитване до пожарната не сме отправяли, но след като, за съжаление, не открих нито една наредба за такива случаи в нета, потърсихме шефа на местната служба и той каза, че колкото и да е съгласен с нас, новите наредби не обхващат частната собственост (вкл. етажната). Имало изисквания само за обществените сгради и за новото строителство.

Коментар

В случая явно е без значение дали се влиза с ключ или с карта при неработещ домофон системата ще е ужас. Между другуто кой ще я администрира тая система ? Като гледам кви са ти съседите мое да има много неприятни изненади ставаш зависим от лумпени.
                          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

От цялата работа ще сте с някой лев назад.Бади уверен, че цялото чудо ще е за 3 -5 дена.До толкова ще му издаржат нервите на някой гост и ще влезе без карта и ключ.Това е все едно да сложиш врата на едно село ,и да не се намери кой да я прескочи.На 15 етажен блок със 74 апартамента, при налична домофонна система издържа към 5-6 месеца (поради упориноста на домоуправителя)
                            0897девет7996две

Коментар

Първоначално публикуван от ceco6 Преглед на мнение
                              От цялата работа ще сте с някой лев назад.Бади уверен, че цялото чудо ще е за 3 -5 дена.До толкова ще му издаржат нервите на някой гост и ще влезе без карта и ключ.Това е все едно да сложиш врата на едно село ,и да не се намери кой да я прескочи.На 15 етажен блок със 74 апартамента, при налична домофонна система издържа към 5-6 месеца (поради упориноста на домоуправителя)
                              Не съм съгласен! На десетки блокове (с работеща домофонна система) с такава или подобна система на заключване, няма регистрирана кражба за последните години. Първата система, за която се сещам, е от 2004 година с 55 апартамента! И това са данни, а не предположения! Естествено, необходимо е и съсобствениците да са с ясното съзнание, че това е за доброто на входа!
                              Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X