Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стайна температура

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стайна температура

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Започнали да пишат по-бавно и да правят повече грешки. А експериментиращите очаквали обратното.
    Ами да са преговорили първо физиологията, няма изненада тук. Човек не е целият топлокръвен, в частност пръстите (особено ако ги мърдаш да се охлаждат, а ти сам седиш кротко и не произвеждаш топлина) са само 2-10 градуса над околната температура. Ако температурата на пръстите спадне под 25-28 градуса, те стават доста вяли, преди това да предизвика дискомфорт у повечето хора. Треперенето от студ (то започва като леко неточни движения) също не допринася за уцелването на буквите.

Коментар

Mежду другото за научно обоснованите мнения - според проучвания на някакъв университет в Щатите по-ниската стайна температура смъкнала производителността в офис в който служителите работели на компютър. Започнали да пишат по-бавно и да правят повече грешки. А експериментиращите очаквали обратното.

Но източникът ми не е сигурен, тъй че - с едно на ум.
      На комютър седна ли , ако ми е хладно на краката винаги пиша с грешки и ми са сковани пръстите .
      Иначе по въпроса може много да се пише , за всеки му е индивидуално , на мен най ми харесва сезона около 25 август до 25 септември , тогава вратата винаги е отворена и се чувствам много добре !
      Няма кал - Няма кеф !!!
      Suzuki Samurai LJ410 1984
      Suzuki LTZ400 2008
      Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

За хубав сън е по-важен чистият въздух!
        Практикувам спане на отворен прозорец през студените месеци, но с минимум две завивки!

Свежият въздух е незаменим! Най-много да имаш на сутринта скреж по носа, но под завивката е рай!

Коментар

Е да де, но температурите били все в рамките на препоръчаните. Забравих да уточня. Разликата била примерно между 19 градуса и 23 (условно), а не между 10 и 25.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Е да де, но температурите били все в рамките на препоръчаните. Забравих да уточня. Разликата била примерно между 19 градуса и 23 (условно), а не между 10 и 25.
            Разсъжденията напълно важат. Ефектът в този диапазон е самоусилващ - става по-хладно, организмът се опитва да си влоши охлаждането, за да запази заветните 37-39 градуса във вътрешните органи, а начинът за това е да намали кръвния ток по периферията. Така реално намалява и отоплението, и храненето на пръстите. Затова от намаляването на околната температура с 3 градуса, пръстите са се охладили с примерно 7.

Разбира се, ако дадеш на контролната група време (да свикнат да идват с повече дрехи, да избягат негрите от неприемливите условия, на тяхно място да се назначат емигранти от Русия) вероятно статистиката ще отиде пак там, където и е мястото.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Лесно ви е на вас. Тука, като стане под 25, жената и котаракът образуват коалиция и си гласуват запалване на печката. После лягат пред нея.
              Хъ, за момент помислих, че говориш за у нас
              Аз самия се предавам около 20те ... не ме питай днес как съм издаянил цял ден навън
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Хъ, за момент помислих, че говориш за у нас
                Аз самия се предавам около 20те ... не ме питай днес как съм издаянил цял ден навън
                Видяли сте вие в Стара Загора студ. Я иди в Русе, като станат улиците огледални, ...

Коментар

Само за сведение - Дунав съм го минавал до средата пеш Живял съм в Русе известно време, пък и баща ми е от там. Бил съм и на по-хладничко, до към -33. Обаче не ме кефи...
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Хмм на Джек Лондон много от героите , нали са златотърсачи правят огромни преходи с кучешки впрягове и до минус 60 !

Коментар

В нас сега е 17 и сме с якета. Мани. Незнам дали зависи от телесната маса, но аз както съм само кокаляци треперя та знае ли се. Горе долу поддъжаме 20-21гр. 22гр вече ги усещаме и си казваме "ихххх, че топло"

А като е сухо и духа и........ това ме убива!

Коментар

Както вече се изясни, температурата зависи от предназначението на стаята и от човека, В спалнята не ти трябват Жеги, особено ако се завиваш добре (като Вълка), но аз лично прекарвам много време пред компютъра, а не знам защо обичам да си седя бос, та температура под 23 ми е некомфортна, най-добре 25

Коментар

Между комфортна и поносима има огромна разлика. Под 22 не ми е много комфортно, но пък сега вкъщи е 16 градуса и съм по тениска. Значи ми се струва по-приемливо да държа прозореца отворен и да не се навличам, отколкото да пробвам да се затопля с климатика или дебели дрехи.
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

В офиса където работя температурата е около 21 градуса, както видях по-нагоре, това е идеално за работно помещение. У нас е друга бира, тъй като съм зиморничава предпочитаната температура е 24 градуса поне!
                            Повечето хора говорят за справедливост само когато се отнася до тях и забравят за нея, когато се отнася за други....

Коментар

Моята стайна температура се определя от това ,какво влиза отвън. На -20 градуса прозореца е отворен по всяко време на годината. Е,може да съм с 5 одеяла но това ми е стайната температура. Правилото има изключения,когато не спя сам.

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
                                Хмм на Джек Лондон много от героите , нали са златотърсачи правят огромни преходи с кучешки впрягове и до минус 60 !
                                в Романите му става въпрос за живота на мъже.Мъжете не могат да кажат че им е студено НикогаСтудено може да бъде на жените и децата и трябва да можеш да им осигуриш необходимото топло.Как може мъж да каже че му е студеноЕх защо премахнаха казармата само тя правеше от .............мъже
                                К мирной жизни не пригоден.
                                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X