Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стайна температура

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стайна температура

Коя е перфектната стайна температура за живот ?
    Аз се чуствам добре на 19-20 градуса.
    Чел съм, че в сградата на ФБР е 23 градуса винаги , пък сигурно други държави имат свои стандарти.
    Има ли научно обосновано мнение по въпроса?

От: Стайна температура

Четох някъде се споменаваше за 21 градуса (но къде??) ...
    --------------------------------------------------
    [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
    [/FONT]

Коментар

Всеки сам си открива най-подходящата температура.
      За мен тя е 18 градуса в спалнята.
      През деня според случая.

Коментар

16+ зимата за мен... Но падам и под +10 по обясними причини...
        Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
          16+ зимата за мен... Но падам и под +10 по обясними причини...
          Явно и ти като мене си расъл без парно под 17 почвам да шмъркам. Ти си по калЕн !
          Съгласен съм , че е индивидуално, обаче сигурно има граница, при която почват да се губят жизнени сили, за да се балансира телесната с околната !

Коментар

Научно обосновано мнение има - в Румъния по Чеушесково време в разгара на голямата криза в началото на 80те - официалното държавно становище (подкрепено с рой научни обяснения и потвърждения) беше че оптималната стайна температура за живот е 12 градуса Целзий

В по-назадничавите държави като САЩ и по-голямата част от Европа - за оптимална температура се счита диапазон от 21-25 градуса през лятото и 18-23 през зимата. Или нещо подобно. Това за офиси, с нормална офисна активност.

В САЩ за оптимална температура в учреждение се счита 23 градуса, което и обяснява данните ти за сградата на ФБР, която е федерална сграда.

За апартаментите - в Ню Йорк например хазяин е длъжен да осигури на наемателя минимум 18.5 градуса стайна температура от 15 октомври до 1 май на следващата година, във всички помещения, измерено на 90см от пода.

Предвид че подобни норми са извоювани след лют пазарлък между хазяи, наематели и законодатели - бих предположил че нормалната температура в жилище би следвало да е около 20 градуса.

За мен лично температурата има далеч по-малко влияние върху удобство или неудобство от това дали те бие въздушна струя или не. Иначе за долна граница за средностатистически разглезен хомус модерникус - не бих слизал по 17-18 градуса.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Научно обосновано мнение има - в Румъния по Чеушесково време в разгара на голямата криза в началото на 80те - официалното държавно становище (подкрепено с рой научни обяснения и потвърждения) беше че оптималната стайна температура за живот е 12 градуса Целзий ............
              У това е хубаво

Коментар

Да се включа и аз, според мойте жизнени показатели всичко под 20 градуса зимата у дома ме кара да зъзна. Сигурно съм се по изнежнил иначе съм съгласен , че на хладно добре се спи но хладно ,хладно колко да е хладно под 10-15 градуса си се направо студено
                Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                :D

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
                  Коя е перфектната стайна температура за живот ?
                  Аз се чуствам добре на 19-20 градуса.
                  Чел съм, че в сградата на ФБР е 23 градуса винаги , пък сигурно други държави имат свои стандарти.
                  Има ли научно обосновано мнение по въпроса?
                  Не ти е коректно зададен въпроса. Има значение за какво се ползва помещението(за почивка, за работа, за спане, дали има малки деца...)

По спомени:
                  -тежък физически труд, коридори-16-18
                  -спални, кухни-18-19
                  -всекидневни, офис-20-21
                  -детски стаи, бани-22-24

Коментар

Към наредба №15 за техническите правила и нормативи за проектиране, изграждане и експлоатация на обектите и съоръженията за производство, пренос и разпределение на топлинна енергия - Средно изчислителни параметри на микроклимата - Лято 24° (+- 2°), Зима 22° (+- 2°). В зависимост предназначението на обслужваното помещение....

На всеки кой, както му е комфортно. Лично аз лято - 25 , зима - 22.
                    Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                    Mercedes w212 E350 4matic
                    Ducati Monster 600
                    O888795575

Коментар

Също от значение е и видът отопление.
                      При непрекъснато централно отпление и 18° стигат, а при климатик вихрушките те карат да вдигаш градусите.
                      При печка "Циганска любов" нещата са ясни

Коментар

Да, не съм уточнил, става дума за помещение в което работиш цял ден, примерно седнал.

Коментар

Mежду другото за научно обоснованите мнения - според проучвания на някакъв университет в Щатите по-ниската стайна температура смъкнала производителността в офис в който служителите работели на компютър. Започнали да пишат по-бавно и да правят повече грешки. А експериментиращите очаквали обратното.

Но източникът ми не е сигурен, тъй че - с едно на ум.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Лесно ви е на вас. Тука, като стане под 25, жената и котаракът образуват коалиция и си гласуват запалване на печката. После лягат пред нея.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Лесно ви е на вас. Тука, като стане под 25, жената и котаракът образуват коалиция и си гласуват запалване на печката. После лягат пред нея.
                              При мен е същото.Само дето нямам котарак.
                              0осем9осем7шест0осем7едно
                              Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X