Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

    Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
    Сега ако кажеш и какъв сорт и качество е ........
    Сорта е"Крумовград 78 С" не е окачествен от 1 до 3 качество.
    0885719173-Красимир

    Коментар


    • #47
      От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

      От тази година ли е, колко е сух и каква цена и какво минимално количество даваш/пращаш с куриер/.

      пп.колега Нешев до къде стигба с алхимията на тютюна
      -------Honda CR-V 128к.с.--------
      "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

      Коментар


      • #48
        От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

        Може пък и да направим комбина. Колега Канев, а можеш ли да го нарежеш като за цигари ?
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

        и на хоби такива

        тел. О879 Ч8Ч 2З5

        Коментар


        • #49
          От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

          Тютюна е от реколта 2010 не е нарязан а и първо трябва да се обработи преди да се нареже.Ако се пуше така мисля,че е доста силен аз не пуша и не разбирам но така съм чувал.Мисля,че се сварява или се обработва на пара,някои го варят с пчелен мед.
          0885719173-Красимир

          Коментар


          • #50
            От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

            Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
            пп.колега Нешев до къде стигба с алхимията на тютюна
            Чакам! Да цъфтнат налъмите. Или да протече нужната ферментация..... поддържам му температура около 45С и неизвестна влажност. По едно време ми дойде на акъла и сега му слагам вътре в една чашка кафе втора употреба /не повръщано а минало през цедката/. Нали пушенето върви с кафенце..... Може и да се заблуждавам , но като вадя по малко тютюн и нарязвам за проба , като че ли нещата се подобряват. Обаче това не е съвсем сигурно , щото се случва през доста време и някак не се чувствам обективен. Със сигурност вече люти по-малко и цвета му е забележимо по-тъмен. Трябва да взема да наснимам някой ден "камерата" за ферментиране. Голям смях ще падне.
            0888932647

            Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

            Коментар


            • #51
              От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

              Снимай, че ни раздразни
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

              Коментар


              • #52
                От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                Снимай, че ни раздразни
                За тебе снимката ще е без емоционална стойност. Изрових от някъде стара стиропорова кутия от тези с които когато бях дете едни чичковци ходеха по плажа на морето и викаха "СЛАААААДОЛЕДА МОЛИМ! ИМА ЛИ ЗА ЕСКИМО?" И надписите си стоят.Смяяяяях!
                0888932647

                Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

                Коментар


                • #53
                  От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                  Зачетох се в темата.......
                  За рязането-има едни машинки за рязане на тесто за макарони и подобни.Те правят тестото на ленти широки към 2мм. Има сменяеми валове и за около 5-4мм.
                  Представляват 2 вала със съответно стъпка 2мм (например),........ бе на снимката се вижда ясно:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Pasta_Machine.jpg
Прегледи:1
Размер:148.5 КБ
ID:5232623 За най-горния вал става дума.Те са два такива и въртейки се един в друг правят ленти. Мисля би могло да се изработят и на струг, макар цената на тези машинки да бе 20-50 лв (продавал съм ги някога).
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                  Коментар


                  • #54
                    От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                    Жалко, тъкмо си мечтаех да видя адронен колайдер
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

                    Коментар


                    • #55
                      От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                      И аз също започнах да се ровичкам в нета по въпроса тъй като започнах да вземам от местния тютюн. Ето какво открих за сега:

                      http://patlah.ru/etm/etm-06/c-x%20ky...ak/malboro.htm

                      Извадка от линка:

                      Для изготовления качественных сигарет, используют ферментированный табак. Ферментацию можно провести в домашних условиях. Примерный режим: табак подогревают в емкости в течение 2-3 суток до 50°С при влажности воздуха 60-65%. После чего (температура остается постоянной — 50°С), влажность воздуха повышают до 70-75% в течение 5-6 суток. Затем в течение 4В часов температуру постепенно снижают, а относительную влажность, воздуха повышают до 75-80%. Далее табак охлаждают до температуры 20-25°С при влажности не меньше 11% и не более 16%. Охлаждают табак в течение 2-3 дней. Потом его укладывают на отлежку — на 25-30 дней.
                      Режут табак на волокна шириной 0,5—0,7 мм. Длина сигарет 70-85 мм, диаметр — 8 мм. Расход табака на одну сигарету составляет 0.8—1,1 г. Чтобы получить высококачественные сигареты требуется смесь разнообразных табаков.

                      Коментар


                      • #56
                        От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                        Ей, евала! Една съвсем конкретна и точна рецепта. Ма сега пък (след толкова смеси с гъби и прах от пеперуди) ми звучи много "семпла". Май цялата работа ще се дведе до качествата на изходната суровина.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                        Коментар


                        • #57
                          От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                          Семпла семпла, колко да е семпла? С температурата добре , ама пустата влажност ...... давайте идеи как да я вкараме в норма. А качеството на изходната суровина - ясно е , че с трици маймуни не се хващат. Обаче , като знам какви неща вкарват в цигарите, няма начин да сме по-зле.
                          0888932647

                          Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

                          Коментар


                          • #58
                            От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                            Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                            Обаче , като знам какви неща вкарват в цигарите, няма начин да сме по-зле.

                            А, е това е голяма истина! Особено тези количества акциз дето ги вкарват... Догодина още...


                            За влажността: Общо взето тези температури дето са упоменати, са достатъчно високи за безпроблемно, интензивно изпаряване на вода. Значи, слагаме в нашата камера източник (канче с вода). В същото време, за да регулираме нивото на влажността, работим с някакъв влагоабсорбент. Примерно силикагел. През някакъв уплътнен отвор в камерата подаваме баличка силикагел (хигрометърът и термометърът са задължително оборудване), според показанията на уреда, вкарваме в обема на камерата по-голяма, или съответно, по-малка част от баличката.
                            Друго, което можем да направим, е да намерим таблични данни за това каква абсолютна влажност представлява търсената относителна такава при зададените температури. Смятаме обема на камерата, вадим обема на материала, получаваме обема на въздуха. Осигуряваме практически "обезводнен" въздух (пр. от онези спрейове за фото- и пр. прецизна техника) и привнасяме нужното количество вода (камерата, разбираемо е херметична).
                            Това на "прима виста".

                            П. П. Трети вариант:
                            Зареждаме камерата, загряваме до нужната температура и отчитаме показанията на влагомера. Съответно осушаваме (със силикагел), или привнасяме вода (чрез маркуче, през клапана на тенджерата под налягане). За този вариант ще се наложи влагомера да е дигитален, за да имаме показания във реално време.
                            Последно редактирано от davc; 02-12-10, 13:41. Причина: допълнение
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                            Коментар


                            • #59
                              От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                              За да се задържи висока влажноста при висока температура трябва да няма студени тела в камерата , понеже се получава конденз . По същия начин вместо силикагел може да се вкарва студено тяло .
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

                              Коментар


                              • #60
                                От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                                Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                За този вариант ще се наложи влагомера да е дигитален, за да имаме показания във реално време.
                                Сега някой ако подскаже и от къде да намеря такова животно.....

                                Иначе овлажняването мисля да дойде от една парочистачка дето преди няколко години реших да купя щото много убедително чистеха двигател с нея по телевизора. Естествено нищо не чисти , но генерира пара под налягане и ще свърши поне тая работа. За друго не става и си седи в кашона.
                                0888932647

                                Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X