От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен
Тъкмо чета за технологиите и обработката на тютюна. Информация има тук:
http://www.agrogid.com/Otglejdane_i_obrabotka.pdf
Вижте и това:
http://pipezone.info/forum/index.php?topic=25.0
В домашни условия е невъзможно (или поне не си струва) ежедневното обгрижване на малки количества тютюн.
Затова методът с анаеробна ферментация в дървени бъчви под налягане изглежда по-приложим.
Един човек, който продаваше тютюн в нет-а ми каза, че просто се накисвал във вода, докато се появят мехурчета. Също можел и да се вари - ама на пара, или как - не разбрах точно. Това не ми изглежда сериозно, и не знам дали не се губят доста от качествата на тютюна по този начин.
Колкото до пушенето на чист джебел-басма - не става директно за пушене, но за подправка в други блендове.
Затова и го изкупуват на най-висока цена от всички български тютюни. (аз не знам дали остава читав джебел-басма в България, май всичко е за износ.) Мен ме интересува, доколкото предпочитам американ бленд или нещо с подобен вкус.
За ароматизиране вижте това:
http://paper.standartnews.com/archiv...es/s3679_2.htm
Между другото - интересува ме дали някой е попаднал на читав доставчик от обявите в нет-а за продажба на тютюн. Аз си купих от някакво момче от перник - разправяше, че е турски, по-хубав от доста други тютюни на пазара - изпуших 2-3 цигари - май не блести с високо никотиново съдържание, а аромата му е на нещо по-зле от арда. Предполагам и не е доферментирал както трябва.
Тъкмо чета за технологиите и обработката на тютюна. Информация има тук:
http://www.agrogid.com/Otglejdane_i_obrabotka.pdf
Вижте и това:
http://pipezone.info/forum/index.php?topic=25.0
В домашни условия е невъзможно (или поне не си струва) ежедневното обгрижване на малки количества тютюн.
Затова методът с анаеробна ферментация в дървени бъчви под налягане изглежда по-приложим.
Един човек, който продаваше тютюн в нет-а ми каза, че просто се накисвал във вода, докато се появят мехурчета. Също можел и да се вари - ама на пара, или как - не разбрах точно. Това не ми изглежда сериозно, и не знам дали не се губят доста от качествата на тютюна по този начин.
Колкото до пушенето на чист джебел-басма - не става директно за пушене, но за подправка в други блендове.
Затова и го изкупуват на най-висока цена от всички български тютюни. (аз не знам дали остава читав джебел-басма в България, май всичко е за износ.) Мен ме интересува, доколкото предпочитам американ бленд или нещо с подобен вкус.
За ароматизиране вижте това:
http://paper.standartnews.com/archiv...es/s3679_2.htm
Между другото - интересува ме дали някой е попаднал на читав доставчик от обявите в нет-а за продажба на тютюн. Аз си купих от някакво момче от перник - разправяше, че е турски, по-хубав от доста други тютюни на пазара - изпуших 2-3 цигари - май не блести с високо никотиново съдържание, а аромата му е на нещо по-зле от арда. Предполагам и не е доферментирал както трябва.
Коментар