Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

    Тук http://nicotica.hit.bg/cigarette/tech/ има нещо за технологията на обработка на тютюни. Не знам дали ще е от полза.

    Коментар


    • #17
      От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

      Първоначално публикуван от vas_68 Преглед на мнение
      Тук http://nicotica.hit.bg/cigarette/tech/ има нещо за технологията на обработка на тютюни. Не знам дали ще е от полза.
      Мерси! Аз лично си измъкнах някои данни за температура и влажност при някои обработки.
      0888932647

      Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

      Коментар


      • #18
        От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

        На скоро при едни познати гледах че правеха такава машина за рязане, прилича на машина за унищожаване на документи принципа е същия . Сигурно ако се пуска по едно листо ще стане и с такава за документи .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

        Коментар


        • #19
          От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

          А това дали няма да свърши работа: http://www.youtube.com/watch?v=Km3YAMwHnT0

          Коментар


          • #20
            От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

            Жорко , малко късно виждам темата .
            Значи една от причините , по която пушим лула ( поне болшинството от нас ) е поради наличието на две остовни свойства на нарочния за тази цел тютюн , а именно : Slow burning и аромата .
            За съжаление басмата не отговаря на ни едно от двете .
            Ако в домашни условия чрез алхимия успееш да го докараш до тези свойства обаче , аз ше съм първия човек дето ше те предложи за Нобелова награда !
            Ако обаче идеята е просто за утоляване на "никотиновия глад , то тогава не спирай с експериментите и ни дръж в течение ! Според мен едно варене в тенджерата , или каквото и да е друго свещенодействие би било достатъчно .

            Със здраве !
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

            Коментар


            • #21
              От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

              Slow burning - се догажда с влажност , ако не става по друг начин. Виж аромата ..... засега убягва. Снощи измъкнах една щипка от частично ферментиралия вече тютюн. Нарязах го на пресно сглобената гилотина /май трябва да го снимам това съоръжение/. Оставих го да просъхне на открито за през нощта. Тази сутрин пуших. Вкуса се е поомекотил и не люти толкова , но е позагубил от силата също. Неприятната миризма на ефтини цигари в помещението не е вече толкова интензивна. Оставям го да си се "оферментирва" още. За сега при температура от около 45С и много висока влажност.

              Ако някой има сигурни данни за това , че си струва да пробвам да сваря някакво количество , да свирка. Ама с подробности. Колко време , с какви гъби , как да се суши и нарязва след това......
              0888932647

              Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

              Коментар


              • #22
                От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                Гъби в началото на пътеката за хижа Мальовица, в ляво посока хижата, има една поляна, по която е пълно с клечащи тинейджъри. Хижарят ми каза за какво клечат.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

                и на хоби такива

                тел. О879 Ч8Ч 2З5

                Коментар


                • #23
                  От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                  Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                  Гъби в началото на пътеката за хижа Мальовица, в ляво посока хижата, има една поляна, по която е пълно с клечащи тинейджъри. Хижарят ми каза за какво клечат.
                  Дай сега по същество че гъбите вече ги обсъдихме.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                  Коментар


                  • #24
                    От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                    Жоро питах баща ми за коя точно дървесна гъба иде реч но и той няма спомен. А за пепелта се оказа че е била от бряст. Съмнявам се да намериш такъв. След изваряване ги слагаше в едни дървени съндъчета с правоъгълна форма и ги притискаше с капаче и тежест.
                    Бе м...му стара как съм могъл да не гепя технологията.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                    Коментар


                    • #25
                      От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                      Бряст имам , така че пепелта - от мен . Само дето си мисля , че и тук сигурно има тънкост . Дали пепелта получена от сурово дърво и от изсъхнали клони е с еднакъв хим състав ?! Щото ако трябва да сека свежи клони и да ги чакаме за напролет ....
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

                      Коментар


                      • #26
                        От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                        Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        Бряст имам , така че пепелта - от мен . Само дето си мисля , че и тук сигурно има тънкост . Дали пепелта получена от сурово дърво и от изсъхнали клони е с еднакъв хим състав ?! Щото ако трябва да сека свежи клони и да ги чакаме за напролет ....
                        Е това не го знам. Имаше още няколко старци които си правеха адските смеси по този начин но няма живи вече.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                        Коментар


                        • #27
                          От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                          Няма страшно , аз вярвам в колективния разум на този форум. Ще се обади някой .....
                          0888932647

                          Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

                          Коментар


                          • #28
                            От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                            Чудесна тема. Току що разбрах че не съм единствения дето прави инкубатори за тютюн.И аз се мъча да ферментирам тютюн обаче поддържането на влагата си е жива мъка.Това което успях да изровя е че температурата трябва да е около 50гр. а влажността 70 процента.А тези които не бързат да го сложат на тавана и да чакат естествената ферментация е две-три години.

                            Коментар


                            • #29
                              От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                              До сега го държах на 45С и неизвестна влажност /височка/. Завъдих някаква жълта плесен по краищата. Изрязах ги и махнах от вътре чашата с вода да падне влажността. Ще вдигна и температурата до 50 да видим.
                              0888932647

                              Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

                              Коментар


                              • #30
                                От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен

                                Колега аз купих влагомер и останових че колкото е по-голяма температурата толкова по-трудно се постига висока влажност.Използвам стар хладилник на който сложих терморегулатор и влагомер а на дъното тава с вода.Влажността стои около 40 процента.Единствено с пара от стара кафеварка успях да вдигна влажноста.Но всичкото това да го контролираш е много трудно.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X