Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колело със Скоростна Кутия!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колело със Скоростна Кутия!!!

Според мен ако беше толкова голямо научно-техническо постижение досега да е станало доста масово явление
    Както каза колегата - причина да похарчиш няколко хиладарки...
    А и къде отиде кефа от това да ти падне веригата, да си я сложиш сам ставайки целия в масло
    Ами пък да ти падне веригата по нанадолнище при положение, че колелото е с контра... невероятно усещане
    Пък и ако веригата не успее да ти захапе крачола... значи това не е истинско колело
    Май отдавна не съм карал колело

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
      Разбира се. За тази дисциплина. Има велосипедисти, които гледат с подигравателно отношение на ползването на лифт.Това са хора, които практикуват основно кроскънтри (някой му казват и кроскръчми). Например в Пловдив има една група, която не признава разходка под 70-80 км. планинско колоездене на ден. За практикуване на кроскънтри теглото на велосипеда е то основно значение, както и надежността.
      Трябва да се има предвид че планинското колоездене е толкова разнообразно като видове и стилове, че на практика е невъзможно да се ползва (или е безкрайно неудобно) едно и също колело за повече от един стил каране. Конструкцията на планинските колела е една безкрайна тема (то са челни ъгли, вилки, задни шокове, виртуални точки на завъртане на задните оси, кинематични схеми на окачвания, скоростни механизми и т.н.). Фирмите изсипват милиарди в разработките, но до този момент все още няма мултифункционално планинско колело.
      Приятно ми е - не съм от Пловдив, но съм с абсолютно същото отношение. Ако колелото е тежко, просто трябва да се тренира повече! Не признавам момента с лифта! Колелото/мотора и каквото и да е друго е за да се кара.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
        Приятно ми е - не съм от Пловдив, но съм с абсолютно същото отношение. Ако колелото е тежко, просто трябва да се тренира повече! Не признавам момента с лифта! Колелото/мотора и каквото и да е друго е за да се кара.
        Не е само до тежест. Карането на 25 килограмов мамут за даунхил нагоре е убийство за колената, но има и голяма разлика в геометриите на колелетата. Най-лаишки казано за катерене е добре колело, чието кормилото е по-ниско от седалката, а при спускане е обратно. За каране по равно е добре да са на едно ниво. Има значение и челният ъгъл, като и дължината на горната тръба. По принцип по-дългите рамки са по-удобни за катарене, а по-късите за спускане.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
          Не е само до тежест. Карането на 25 килограмов мамут за даунхил нагоре е убийство за колената, но има и голяма разлика в геометриите на колелетата. Най-лаишки казано за катерене е добре колело, чието кормилото е по-ниско от седалката, а при спускане е обратно. За каране по равно е добре да са на едно ниво. Има значение и челният ъгъл, като и дължината на горната тръба. По принцип по-дългите рамки са по-удобни за катарене, а по-късите за спускане.
          Знам много добре... С корекции на седалката и малка промяна на наклона на кормилото нещата придобиват доста различен вид - пробвано и одобрено в боя! По същество - ако бях състезател нямаше да се опитвам да ползвам колело за "downhill" за "crosscoutry", но не съм, така че не ми пука на какво колело съм - карам за удоволствие.

Последните кометари е може би по-добре да отидат в друга тема?

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
            Знам много добре... С корекции на седалката и малка промяна на наклона на кормилото нещата придобиват доста различен вид - пробвано и одобрено в боя! По същество - ако бях състезател нямаше да се опитвам да ползвам колело за "downhill" за "crosscoutry", но не съм, така че не ми пука на какво колело съм - карам за удоволствие.

Последните кометари е може би по-добре да отидат в друга тема?
            Мда, май се отплеснах. Сори.

Коментар

на хонда е от далечната 2003-та

http://world.honda.com/news/2003/pri...y/2030203.html
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

м/у другото инфото го знам защото човека в Драг който се занимава с проектирането на моделите и концепцията им, ми е много близък човек. Не щото съм мега байкъра. Просто осъзнах че като живея в централната част по безболезнено ще ми е да ходя вечер да се накъркам с колето отколкото с колата
                Та ... Мога да го питам има ли няква схема и презентация на тоя редуктор, сигурно е голяма щуротия вътре ...

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                  м/у другото инфото го знам защото човека в Драг който се занимава с проектирането на моделите и концепцията им, ми е много близък човек. Не щото съм мега байкъра. Просто осъзнах че като живея в централната част по безболезнено ще ми е да ходя вечер да се накъркам с колето отколкото с колата
                  Та ... Мога да го питам има ли няква схема и презентация на тоя редуктор, сигурно е голяма щуротия вътре ...
                  Заповядай: http://srsuntour-files.dbap.de/_publ...ANUAL_2009.pdf

Коментар

Ето още една кутия от този тип: http://www.g-boxx.com/e-g-boxx2.html. И малко история по въпроса: http://www.g-boxx.org/10-bikes_history.html

Коментар

хех ... и в офроуда сте си имали секция за немоторни байкове
                      и ноемврийския го раздава тука гледам образователен елемент

гут гут ...

само да вметна нещо и от мен за "скоростните кутии"
                      това на хонда не е скоростна кутия, а модифициран дерейльор наврят в кутия, в която е напъхан и задния венец (който очевидно вече не е заден)

много съществената разлика в случая е, че едното позволява да се превключва без да се въртят падлите, а другото не.

освен тука разглежданата скоростна кутия около курбелите все още има и такива, които са в задната главина.

Коментар

не само Honda имат велосипед, Jeep също са излезли на пазара с такова превозно средство
                        [IMG]http://img.userbarz.com/18/3586.gif[/IMG]

Марин Маринов - 0885114702

Коментар

Първоначално публикуван от NooS Преглед на мнение
                          не само Honda имат велосипед, Jeep също са излезли на пазара с такова превозно средство
                          Да де, ама Jeep не е със СК.

Коментар

Автоматици има ли?!

Трябва да се мисли в тая посока...
                            Т5
                            Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
                              Автоматици има ли?!

Трябва да се мисли в тая посока...

Има! Скоро карах едно такова колело с 3 автоматични скорости. Много е странно и леко дървено щото не превкючваше когато аз исках Но това беше шосейно дамско колело, нищо общо с МТБ.

Когато пуснат колело автоматик с възможност за тип-троник + ABS + отопляема седалка ще си взема
                              No bike - no fun!

Коментар

аз съм потресен от човешкият ум какви неща е измислил

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X