Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ком-Емине?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ком-Емине?

Да, опит е добре дошъл, стига да имат желание

Коментар

До час ще се видя с единия от тях и ще го накарам да се регистира и да понапише нещо.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Gubata Преглед на мнение
        . Аз съм за проба на пролет, някъде из стара планина(Троян.... или?) Тъкмо ще се изпробва новата екипировка.
        Или може би...СССопот..Ама само с нов байк.
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
          Да, най-вероятно няма да мога да изпия толкова много бира сам.
          абе ти кажи дали ти трябва навигатор и ще имаш компания за бирата

Коментар

Ако не завършиш успешно курса за навигатори, няма да те взема. Да не забравиш, ей! В петък е теорията.

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
              Или може би...СССопот..Ама само с нов байк.
              Братчед, аз съм минавал Сопотският път (до междинна станция на лифта) стотици пъти пеша и един път с "джип", смени ми се представата - вЕрваи ми с колело нагоре е Висша проява на Мазохизъм (поне за мен), а надолу е Унищожаване на един комплект накладки, но пък ще е преживяване, а и гледката е страхотна

Коментар

Абе земете отидете в планината, край морето нема кво да правите.

Коментар

Колега Мирчо,тук никой не е споменавал морето.
                  Алекс,за катерене край Сопот дума да не става,но за спускане ...какво са едни накладки.
                  Но трябва много да се внимава,трасето било доста трудно.Аз още не съм карал там.
                  Тук е момента да разкажа случка:
                  Отивам до Сопот да огледам трасето,обстановката,пък и събор имаше във китното село Войнягово.Е,слизам от лифта след огледа,виждам един колега целия брониран и с байк.Отивам при него и започвам да го разпитвам за трудността на трасето и други неща(не че стигнах до тях де).Той знаете ли какво ми отговори?
                  Ааа,първо трябва да си купиш байк....Идеше ми да му увия рамката около врата.
                  Тук правя аналогия с джипките,колкто пъти стане дума за тях всеки спира,започват дълги разговори и обяснения,а тоя ме прати да си купя колело...
                  В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                    До час ще се видя с единия от тях и ще го накарам да се регистира и да понапише нещо.
                    Ето включвам се , макар и с малко закъснение . Това което сте замислили е едно много сериозно изпитание. И за физиката , но най-вече за психиката . С един приятел опитахме да направим прехода преди 3 години и не успяхме . Защо ? Заради лошо планиране и разузнаване. Дължината на маршрута е около 700 км. При добра физическа подготовка на ден могат да се минават около 50 км . Терена е тежък , с големи денивелации и на места лошо маркиран. Ако завали малко дъжд пътя става едно блато , където е меко казано неприятно да се кара. Част от хижите не работят , а и разстоянията между тях са големи. В Централна Стара планина е ОК - там са през 2-3 часа , но в Западна и Източна са през 6-10 часа . Вода по билото почти няма. Дребни раздори в групата са почти неизбежни.Ако се вземат предвид тези фактори при планирането , нататък остава само достатъчно свободно време и желание в изобилни количества. Ние имахме желанието , но нямахме нито време , нито бяхме отчели някои от тези фактори. Бяхме планирали да спим и да ядем по хижите . Затова багажа беше ограничен до минимум - малко части за колелата , дрехи и подсилки за през деня . За 2 дни минахме 110 км , и стигнахме до хижа Мургаш , която се оказа в ремонт . Вместо храна и легло ни посрещнаха голи стени и едно почти побесняло куче . Нямаше какво да ядем , нито пък къде да спим . А и вече виждахме , че за 7-8 дни прехода няма да стане . Така , че добро планиране му е майката - коя хижа работи , коя предлага храна , къде има вода , по възможност GPS с маршрута , достатъчно време , 2-3 явки за попълване на запасите и правилно разпределение дължината на преходите. Това бих направил ако трябваше да тръгвам отново . Не , че нямам желание

Коментар

Ако се направи пак организация за сериозен опит, аз ще съм съпорта. Ще докарам храна и бира на Мургаш( върха или хижата по - избор), на Беклемето( или Дерменка) на Шипка и на хижа Чумерна. Те са горе долу равно отдалечени и все на главното било. Ако трябва, ще возя и палатки и чували, за да преспите, и после си ги взимам обратно и отпрашвам за следващия пункт. А от Чумерна нататък има и села непосредстевно встрани от маршрута.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Имам известен опит в подобен род преходи но много по малки по черно.С добра подготовка могат да се минат 20 30км. на ден но не повече дори и да има въможност.Защото умората се натрупва и след 4 ден няма да минеш и 5км.Да не говорим че колко време и сисли ще се губи за ремонт.Голяма авантюра е но си трябва поне 2 месеца подготвка преди това.

Коментар

Стана ли прехода?

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
                            Стана ли прехода?
                            Стана, тамън два, сега подготвяме трети. Шегувам се.

Тази година най-вероятно няма да се осъществи, за съжаление. Правиш сметка за едно, то после излиза друго...нали знаеш как е...

Коментар

Браво тогава!
                              а снимков/видео материал има ли ?

Коментар

Dreado,чети цялата тема бе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X