Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ком-Емине?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ком-Емине?

Лазаре, ако си навит и ако се преодолеят разни други препятствия и условности като отсъствие от работа и т. н. съм мераклия да ме вземеш да ти "помагам" за бирата. Неграмотен съм технически, но съм ячък и нося на пиене. Такъм купон си е сериозна оферта!!! Поне за музикантското ми /крайно неинженерно/ мислене. Пък и голямо снимане ще падне!

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
      Определено е добра идея.Могат и да се избегнат някои досадни(поне за мен) изкачвания.
      Ахам, ама не си усетил истинския кеф от изкачването. Навремето когато тренирах хората се отказваха да повярват на очите си че си се качил до Черни връх от София през Златните мостове Конярника и Платото с велосипед Ама това да усещаш че си във върхова форма и работиш като машина е страхотно. Яд ме е сега че съм изгубил тренинг вече. Не че не обичам спусканията, спирачките и в главата ми са малко, ама изкачването си е всеки път победа...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Да ти кажа честно търсих го този кеф(изкачването),ама нещо не се изкефих.То и затова дисциплини много.Всичко според вкуса.
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Ком - Емине не би трябвало да е проблем с подходяща потдръжка и С Мнооооооооого Време (което е най-големият проблем. Иначе има много хижи и хотелчета по пътя и всеки може да си планира преходите според възможностите, но със сигурност на по 10-20км. надали ще стане - трябва си по-повечко, но ако съпортната машина (Лазар) качва хората до билото (най-тегавата част) и те "само" карат от проход, до проход, надали ще е особено голям проблем, стига времето да е ОК и едно предупреждение, след Сливен Планината става ниска и на места се появяват Конски Мухи, при нашият преход 2005-а година имаше места където НАИСТИНА не можехме да излезнем от колите (стисках 2 часа), а ако си с колело на това място - си ИЗЯДЕН (не се шегувам)

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
            Ком - Емине не би трябвало да е проблем с подходяща потдръжка и С Мнооооооооого Време (което е най-големият проблем. Иначе има много хижи и хотелчета по пътя и всеки може да си планира преходите според възможностите, но със сигурност на по 10-20км. надали ще стане - трябва си по-повечко, но ако съпортната машина (Лазар) качва хората до билото (най-тегавата част) и те "само" карат от проход, до проход, надали ще е особено голям проблем, стига времето да е ОК и едно предупреждение, след Сливен Планината става ниска и на места се появяват Конски Мухи, при нашият преход 2005-а година имаше места където НАИСТИНА не можехме да излезнем от колите (стисках 2 часа), а ако си с колело на това място - си ИЗЯДЕН (не се шегувам)
            Алекс, най-съществения проблем на Ком-Емине с колело е смисъла.....
            Според единствените направили го в България средно процента каране е около 50% за добре подготвен човек. Всичко друго бутане и носене. Само да уточня, че маршрута е бил по пешеходната пътека.
            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
            Drag Grand Canyon Daily
            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
            LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
              Алекс, най-съществения проблем на Ком-Емине с колело е смисъла.....
              Според единствените направили го в България средно процента каране е около 50% за добре подготвен човек. Всичко друго бутане и носене. Само да уточня, че маршрута е бил по пешеходната пътека.
              Не мога да коментирам, тъй като не съм минавал пешеходният маршрут, но когато карахме "нашето Ком-Емине" имаше доста голяма част по "пътеката" перфектно проходима за "джипки" така че с изключение на няколко стръмни места е ОК и за Велосипеди, през лятото горе е по-хладно (т.е. по-добре за каране), има Фантастични гледки! И е някакво Предизвикателство което да си спомняш на старини пред Внуците
              Аз на времето много карах колело, сега много по-малко, но съм качвал Банско-Шилигарника защото ми се видя интересно, но мухите ми разказаха играта, слизането беше далеч по-впечатляващо, но с качването ще го запомня

Коментар

А здрасти
                Идеята е идея, поне засега, планирането е нулево. Само няколко вметки:
                1. физическа подготовка си трябва, но предвид че дръпнахме миналата година за 2 дена около 90км пресечени, от г. Лакатник до билото на Ст. планина, после там до Петрохан и на другия ден обратно (денивелацията първия ден беше към 1000м ако се не лъжа), то е възможно. Разбира се проблем е натрупването на последователни преходи, но ако има време и предварителна тренировка не е толкоз страшно.
                2. Планиране трябва наистина сериозно, главно относно точни дневни преходи и багажа. Основния проблем е храната - не трябва да се носи нищо, иначе е непосилно като тежест (колелата не тежат, противно на казаното по-горе, тежат раниците). Само резервни части, някоя дрешка, много вода, свързочна техника, нищо повече.
                и 3. трябва адски много време 3 седмици някъде. Може и по-малко, но става все по-екстремно.
                А, и разбира се бутането е доста сериозна част от всеки преход

ПП. Алекс, стръмните места са по-проходими с колело, отколкото с джип, доказано е емпирично (пък и джипката трудно ще я качиш на рамо ) Между другото има ли шанс да ми дадеш карта с вашия маршрут или описание?

Коментар

Първоначално публикуван от Sir Gray Преглед на мнение
                  ...от г. Лакатник до билото на Ст. планина...
                  Това го бях забравил. Браво на вас!

От сега виждам една счупена джипка и два байка с криви джати...

Коментар

О, да, може да измолиш и снимките, при нея са. Ама са още докато бяхме хора - сиреч не се бяхме загубили, все още всички гуми си бяха цели и аз не мислех как точно ще спим на открито без ни палатка, ни спален чувал
                    Добре, че ни спасиха едни момчета от Своге, ех...

Коментар

Минавате си отвсякъде.Само си предвидете повечко време.Принципно след пеещите скали ни се движим доста бързо.
                      Подробности:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=17939
                      offroad фен
                      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                        Това го бях забравил. Браво на вас!

От сега виждам една счупена джипка и два байка с криви джати...
                        Аз съм го минавал до хижа Пробойница.Ама ми се разказа играта.
                        Черен път малко изровен.Надолу е мнооого приятен.
                        Шините ми издържаха-Mavic 325-двойни стени-мноого здрави и мноого черни.
                        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Сега гледах снимките..Тва нещо как се минава с колело?

Коментар

Мисля, че този маршрут е едно сериозно предизвикателство, изискващо най-вече много ВРЕМЕ. Съгласен съм с Братчеда, че стилът, който в момента ни пали, е по-скоро надолу. А и екипировката ни е предвидена за този вид каране. Но идеята колела и джипове, зедно в планината си има доста интересни предимства. Аз съм за проба на пролет, някъде из стара планина(Троян.... или?) Тъкмо ще се изпробва новата екипировка.
                            [B]Skoda Octavia[/B] [B]Scout[/B] 2.0 T[B]DI[/B] DPF
                            140 hp 340Nm

Коментар

Мои приятели, сериозни байкъри, се опитаха да направят Ком-Емине и не успяха. А всяка година тръгват от София и през целите Родопи стигат до Могилица( през Батак, Голям Беглик, Кастраклий и Мугла). Мога да ги накарам да споделят малко информация и снимки.
                              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Би било интересно да споделят опита си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X