Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ново около случаят "прилепите в Деветашката пещера"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво ново около случаят "прилепите в Деветашката пещера"

"Прилепите в Северна Америка измират. Вероятно до около 12-15 години популацията им ще падне до 1/8 от сегашното равнище."

Това е началото на статията на редактора в "168 часа" Борислав Зюмбюлев - Рамбо и българските батмани

Статията представя различна гледна точка по случая с прилепите.

"Разказвам тази история, за да покажа, че околната среда е нещо много сложно и човек не може да предположи откъде ще се яви някой зловреден фактор. Затова ревът на професионалните природозащитници против снимките на филма “Непобедимите” в Деветашката пещера издава корист."
    ______2
    Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
      "Прилепите в Северна Америка измират. Вероятно до около 12-15 години популацията им ще падне до 1/8 от сегашното равнище."

Това е началото на статията на редактора в "168 часа" Борислав Зюмбюлев - Рамбо и българските батмани

Статията представя различна гледна точка по случая с прилепите.

"Разказвам тази история, за да покажа, че околната среда е нещо много сложно и човек не може да предположи откъде ще се яви някой зловреден фактор. Затова ревът на професионалните природозащитници против снимките на филма “Непобедимите” в Деветашката пещера издава корист."
      Евтино. Прилепите в САЩ измирали от гъбичка, ами тия в Австралия пък не умират. Че природата се променя го знаят и децата в детските градини. И какво? Дай да "помогнем" на прилепите като ги будим и им пречим? Не знам авторът доколко е запознат с дейността на "Грийнпийс" , но да ги дава за пример говори само за лош вкус и слаба информираност. Те отдавна не са организацията, създадена някога и са по-близо до бизнес фирма отколкото до радетели и защитници на природата. Единственото вярно в статията е това, че екозащитниците са тотално комерсиализирани и са свели съществуването си до една обикновена, и вулгарна търговия. И това не само у нас, а навсякъде по света. Не съм защитник на прилепите, даже не съм им фен. Но съм против разни журналисти да си изкарват хляба с лъжи и измишльотини, мамейки обществото.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
        Евтино. Прилепите в САЩ измирали от гъбичка, ами тия в Австралия пък не умират. Че природата се променя го знаят и децата в детските градини. И какво? Дай да "помогнем" на прилепите като ги будим и им пречим? Не знам авторът доколко е запознат с дейността на "Грийнпийс" , но да ги дава за пример говори само за лош вкус и слаба информираност. Те отдавна не са организацията, създадена някога и са по-близо до бизнес фирма отколкото до радетели и защитници на природата. Единственото вярно в статията е това, че екозащитниците са тотално комерсиализирани и са свели съществуването си до една обикновена, и вулгарна търговия. И това не само у нас, а навсякъде по света. Не съм защитник на прилепите, даже не съм им фен. Но съм против разни журналисти да си изкарват хляба с лъжи и измишльотини, мамейки обществото.
        Е добре де, но със Зюмбюлев нямате никакви противоречия

Той пише: Разказвам тази история, за да покажа, че околната среда е нещо много сложно и човек не може да предположи откъде ще се яви някой зловреден фактор.
        Ти пишеш: Че природата се променя го знаят и децата в детските градини

Той: Затова ревът на професионалните природозащитници против снимките на филма “Непобедимите” в Деветашката пещера издава корист. Те искат или да им запушат устите с предложение, на което неможе да се откаже, или да попаднат в полезрението на медиите и някой да им обръща внимание, да се чувстват прочути. И после да инкасират тази си известност.
        Ти: Единственото вярно в статията е това, че екозащитниците са тотално комерсиализирани и са свели съществуването си до една обикновена, и вулгарна търговия.

Аз не виждам лъжа в цялата работа ...Просто видях и тази гледна точка, за която очевидно много хора си даваме сметка.
        ______2
        Е = MZ

Коментар

Познавам доста екоактивисти. Голяма част от тях, наистина са уредили редовни приходи от европейски и други програми.
          Обаче ако сте забелязали, ако една работа не се прави от сърце и душа, то тя не върви.
          Така, че аз не приемам, наличието на финансов интерес, в противоречие с екологичната идея.
          Нещо не ми се връзва образа на еколог със задължителна беднотия и мизерия. И не виждам причина за това.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            Обаче ако сте забелязали, ако една работа не се прави от сърце и душа, то тя не върви.
            Без да отричам напълно казаното от тебе, ще напомня, че на много хора сърцето и душата са им в портфейла. Q.E.D.

Коментар

Същото е като поп с Крайслер или Ауди А 8 .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Само да обясня, какви разходи струва едно обучение на младежи за разпознаване на незаконна сеч.
                Младежите пристигат от всички краища на България, за собствена сметка.
                Спят в хотел - платен от екоорганизацията, евтин, но хотел.
                Имат 1 ден лекции с платени лектори от ИАГ, защото е Събота и осигурен обяд.
                Имат практически занимания, втори ден, в гора около Перник. Транспорт с автобус нает от екоорганизацията и лектор от ИАГ, който ги води на действувашо законно обозначено сечище и след това на друго място където е имало незаконна сеч. Научават се да разпознават разликите по следите.
                Всичко това са разходи.

При спелеолозите, тези неща са много по-скъпи, там има оборудване, технологии за безопасност и.т.н.
                Тая работа без пари не става. Похвално е , че се намират хора, които да осигурят финансиране от европейски програми.

Изобщо ако се намират еколози, които битуват като несретници, то обратното не е вярно !
                Не е задължително да си беден и оръфан, за да си искрено отдаден на екозащитата.

Да екологията, може да бъде печеливш бизнес и въпреки това да е ефективна и ползотворна.
                Зависи от човека, ако е съобразителен и находчив, може да се посвети на тази работа, да я върти ефективно и да живее не лошо от това.
                Ако е мухльо, с каквото и да се захване, все ще е недоизпипано. Какъвто е битът му, такива са и резултатите от работата му - правило.

Коментар

Що не вземем догодина (че тая свърши) да се разходим до деветашката, да фърлим едно очо кво става (е така непрофесионално) и да поговорим с местните в кръчмата?
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Тя щото екологията стана бизнес и ние станахме свидетели на срамното явление търговия на квоти за замърсяване. Или на още по-странното "платено" мълчание на Грийнпийс относно избиването на китове от японци (големи донори) и ферьорци(не им пука от никого). В мига, в който екологията е прегърнала бизнеса и са заживели "хармонично" заедно е бил последният й истински миг, оттам нататък всичко е проституция. И това няма нищо общо с осигуряването на евтини хотели за обучаемите, нито със зали за прожекции на филмчета да речем. Тия приказки просто са поредния опит за пускане на мъгла пред очите, за скриване на реалната ситуация с екологията.

Коментар

Демек, "Световна Конспирация на Еколозите", с цел проваляне на Холивуд .

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Що не вземем догодина (че тая свърши) да се разходим до деветашката, да фърлим едно очо кво става (е така непрофесионално) и да поговорим с местните в кръчмата?
                        Айде де?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Айде де?
                          Еми айде. Къде трябваше да пиша за мине пред ОС?
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Чудя се дали не е по-уместно да се отиде неофициално. Не знам какво имаш предвид. 2-3 човека, поне един пещерняк, някой от Офмедия (Владо, за тебе се отнася) и ако намерим някой зоолог.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Чудя се дали не е по-уместно да се отиде неофициално. Не знам какво имаш предвид. 2-3 човека, поне един пещерняк, някой от Офмедия (Владо, за тебе се отнася) и ако намерим някой зоолог.
                              Нали не можеше да се ползва форума за организиране на мероприятия без одобрението на ос-то?

Иначе тва имам предвид - пет човека на кръст да идем да видим какво аджеба се случва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X