Обява

Свий
Няма добавени обяви.

двудневна игра?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Quadra - стига с тази негативност бе човек, то по тази логика да забраним движението на коли през ноща, защото някой може да иска да се крие от полицайте и ще кара без фарове.

Това което искам да кажа е че които няма акъл ще се пребие съвсем спокойно и през деня или извън "войната". Тука не сме детска градина за да третираме всички като деца, предполага се че имаме някакъв акъл с подобни ситуаций.

Аз съм за коли и всичко както си е през деня, но само трябва да има безопасна зона (далеч от точките) с ленти за хора които искат да си свалят маските по някаква причина.

Още повече идеята е да е трудно а не лесно, т.е. ако ще му търсиме кусуруте те са хиляди, ама нали затова се водиме екстремисти

Бременни жени и деца няма да се допускат до играта

Не ми казвай че не може да издържиш 36 часа да стоиш с маска Или една нощ да не спиш повече от 4 часа....

И гледайте да са по малко правилата и забраните, защото в един момент ще трябват повече съдии от участници....

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
      Не знам дали си участвал в първата Голяма Война...
      Участвал съм , дори бях от тези, които осигуриха оборудването за играта. Бях в една група с косоварите и RedAir, която с Венци щурмуваше сипея.
      Мнението ми е, че тактиката на нощния бой няма нищо общо с дневния - по съвсем различен начин се действа. Трябва да се направят няколко късновечерни тренировки (ама без помощни средства като автомобилни фарове ) за да станат ясни нещата - да бъде или да не бъде нощният пейнтбол.
      Имам предложение пушките да се снабдят с фенерче отпред. Вярно е, че тактическите прожектори са някъде към 100 лв, но има добра алтернатива - фенерче дурасел за около 9лв. То дава доста тесен лъч и прави петно 4-5м на 70-80м, което е доста добре.
      Остава проблема как да се закрепи за пушката, но според мен тиксото е добро решение

Коментар

Събине въпросът не е в моята издържливост, а в това че съм 100% убеден че през ноща при водене на толкова мащабни действия на такъв голям терен задължително ще се стигне до инциденти. Просто е гарантирано. И дано не са тежки. Едно е сравнително малка група хора на сравнително малък терен, друго е при Голямата война. А правилата - сам видя колко се "спазваха" още при първата, при тази поради затруднената възможност от обективен контрол нещата ще са много по-зле. И недей да апелираш към трезвия разсъдък на някои хора, защото се видя какви неща стават и по светло, та камо ли по тъмно няма да станат.
        Убеден съм и нищо не може да ми промени убежденията.
        за нощен бой съм в ограничени райони на познат терен и малко участници. При голямата война това е неприложимо.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Пак си правите сметките без съдиите. Нощната битка е голяма тръпка, но трябва да има точни правила. Например, че лагера се огражда с лента и на неговата територия не се стреля, а джиповете се движат само със запалени фарове или въобще не се движат и нощния бой е само пешеходен. Ама айде първо да организираме поне голямата война 2, пък после да развиваме и усложняваме идеята. Аз съм обещал, че ще съм още един път съдия и после вече ще стрелям на воля.
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

надявам се да не се приема, като offtopic, но две неща засегнати в тази тема ми правят впечатление

1.явно ''войните'' често лъжат за това дали са оцелени.мислех че сериозните играчи имат някаква чест и не се занимават с глупости.
            2.джиповете винаги ли са неразделна част от битките и до каква степен влизат в играта?
            Oh my god that's a mirage,
            I'm tellin' ya all it's sabotage.

Коментар

1. Сложен въпрос защото:
              а. тогава почети всички бяхме група неориентирани играчи почети никога не играли пеинтбол преди или с много малко опит в играта. После научихме че ако стреляш по някой зад храсти примерно шансът да го оцелиш не е голям и от там твърдения от рода "залях го с топчета няма как да не съм го оцелил" малко почват да нямат тежест.
              б. при 70 човека игра все ще се намери някой да излъже, особенно ако му се случило това в точка (а) и си вика, "аз ли съм най тъпият на земята да си признавам "нелепи" попадения?"

Сега обаче нещата са много различни, защото вече имаме изградена култура по въпроса и знаем че подобно държание само влошава нещата и разваля играта. Също така в следващата "война" ще има система със съживяване и огромно наказание (точково, т.е. за целият отбор) за нечестниците, така че ще е много глупаво да се правят подобни изпълнения. Отделно начина ни на игра не позволява подобни изпълнения, защото вече не се стреляме от 50м а от 10-15 и докато "жертвата" не вдигне пушката не спираме да му вкарваме попадения, което повярвай ми не е приятно!

2. джипа е много полезен в битките, защото е подвижна преграда.

Коментар

Първоначално публикуван от Ground
                надявам се да не се приема, като offtopic, но две неща засегнати в тази тема ми правят впечатление

1.явно ''войните'' често лъжат за това дали са оцелени.мислех че сериозните играчи имат някаква чест и не се занимават с глупости.
                2.джиповете винаги ли са неразделна част от битките и до каква степен влизат в играта?
                Джиповете не са задължителна част но когато се играе на терен с размер 30 х 30 км са силно желателна Защото ми е малко трудно да си представя как някой ще изтича 20-на км планински терен и ще влезе в бой...

Естествено терена може да се ограничава като размер колкото си искаме но тогава играта загубва голяма част от своята реалност и заприличва на турнирен пейтбол който лично на мен ми омръзна за две игри.
                VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
                  Първоначално публикуван от Ground

Джиповете не са задължителна част но когато се играе на терен с размер 30 х 30 км са силно желателна Защото ми е малко трудно да си представя как някой ще изтича 20-на км планински терен и ще влезе в бой...

Естествено терена може да се ограничава като размер колкото си искаме но тогава играта загубва голяма част от своята реалност и заприличва на турнирен пейтбол който лично на мен ми омръзна за две игри.
                  при такива размери на "игрището" направо си е задължително.нямах представа, че "операцийте" са толкова мащабни.
                  ще се радвам да се включа.
                  Oh my god that's a mirage,
                  I'm tellin' ya all it's sabotage.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X