Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Игра в събота 1.03.08

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Игра в събота 1.03.08

    Абсолютно на 100% съм ЗА.

    Въобще мисля, че трябва да се обърне малко по-сериозно внимание върху сигурността. Онзи ден Марто отправи едно много хубаво предложение.
    В зоната за сигурност - Абсолютно ВСИЧКИ пушки се държат с предпазен чохъл на цевта! БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Така, както е практиката навсякъде по света.
    Това е напълно разумно като гледам колко хора се разхождат със пръст на спусъка насам натам. Вкл. визирам и моя милост.
    Освен това - не съм сигурен, че всички които влизат да играят минават през хроно. Повечето от нас редовните го правим, обаче това сякаш все още е по-скоро въпрос на избор, а не ЗАДЪЛЖЕНИЕ, каквото би трябвало да бъде. За абсолютно всички. Вкл. и новобранците, които играят с екипировка под наем. Всички разчитаме, че Патрик или Обера ще са им настроили пушките, но те не са шесторъкия Шива, нито пък слънца да огреят на всякъде. Задължително трябва НИЕ, по-старите и опитни играчи да им съдаваме правилните игрови навици, така че тези от тях, които ще играят занапред, да спазват автоматично всички правила за безопасност.
    Последно редактирано от selous; 02-03-08, 21:53.

    Коментар


    • #17
      До: Игра в събота 1.03.08

      Последно ще има ли игра в Понеделник?
      Аз нещо не съм разбрал, че и в Неделя се играе
      Oh my god that's a mirage,
      I'm tellin' ya all it's sabotage.

      Коментар


      • #18
        До: Игра в събота 1.03.08

        Малко дигнахте гълабите безмислено. И то хора, които не присъстваха.
        1. Играта беше спряна в момента в който садията видя това. И беше присъдена служебна победа на другия отбор.
        2. Момчето е паднало на земята и маската му се е изхлузила. Вярно сгрешил е, че не я е сложил веднага, но човек греши. Няма нужда да го разпъваме на кръст. Той си взе поука. Все пак от нас другите зависи да не го стреляме ако няма маска НАЛИ ????????
        3. Интересно как такива предложения за тапи и чорапи идват от контингента играчи които не спират да си тестват пушките ВЪВ безопасната зона. Айде първо НИЕ да го направим и да бъдем за пример на новобранците. Не да си измиваме ръцете с тях.
        4. Днес играч от един от редовните отбори се оплака от силни пушки. Направих повторен, лично и на всички до една пушки дадени под наем, проверка. Резултатът беше че са настроени на 250 - 260 ДО ЕДНА. Чакам коментар. Освен това имаше пушки от редовните на малко над 300???
        Честно малко се изнервих от това всички да дават акъл и никой да не го спазва. Ако е критика ОК. Ама то ми бие малко на "АЗ МНОГО РАЗБИРАМ" А всъщност всички се учим сега НАЛИ ?

        Коментар


        • #19
          До: Игра в събота 1.03.08

          patrik никъде не обвинявам новобранците нито си измивам ръцете с тях. Това за което призовавам е първо ние да си затегнем дисциплината по отношение на сигурността, все пак новите нас гледат и от нас копират.
          Нито критикувам това което е станало и на което не съм присъствал. Това което правя е да се възползвам от сепването последвало този инцидент и да обърна внимание на малко разхайтеното ни поведение относно мерките за сигурност и безпоасност.
          Да се цитирам ли:
          " вкл. визирам и моя милост", "това за нас е по-скоро избор, а не задължение..."
          Мисля убеждаваш се за кого говоря.
          Целта би трябвало да бъде, това с чохлите и с хроното да се превърне в ритуал. От момента в който пуснеш газ на пушката ти, първата ти работа да е да се явиш на определеното място при човека с радара. След което си слагаш чохъла и го сваляш едва когато излезеш на терена. При влизане в зоната за сигурност слагаш чохъла и едва тогава сваляш маската.
          И това трябва да става автоматично. По същия начин както слагаш оръжието на предпазител след стрелба.
          И трябва да се прави от всички. Но за да се прави от всички, първо трябва да почне да се прави от нас.

          Коментар


          • #20
            До: Игра в събота 1.03.08

            Абсолютно ЗА... даже веднъж миналото лято си спомням че с цел безопасност бяхте опънали едно парче мрежа 10 метра което да е между полето и безопасната зона...
            Ако се носи на игрите аз съм готов да помагам и да го опъвам докато всички маркери се тестват и новобранците се инструктират. За чорапите на цевите съм също за, защото откакто си сложих е-грип разбрах колко е лесно да стане сакатлък... особено като се гръмннах случайно в крака
            May the Force be with You

            Коментар


            • #21
              До: Игра в събота 1.03.08

              Първоначално публикуван от patrik Преглед на мнение
              Малко дигнахте гълабите безмислено. И то хора, които не присъстваха.
              Наистина не съм бил там и въобще не коментирам този случай. Мога да коментирам доста други случаи с махнати маски от новобранци както и подобни от опитни играчи. Миналата седмица нападах чуждия флаг – долна база. Не беше обявен край на играта! Излизайки от дерето виждам на 5 метра в дясно от мен 3-ма играчи(новобранци) аз съм с оръжието насочено към тях, а те са с маски вдигнати на главите. Новобранците много често го правят, смятат че маската е задължителна само преди да ги маркират. Както и да е, подминавам ги викам им:”Маските-е-е” и тръгвам към флага. Единия играч беше девойка, която не била маркирана, но като видяла 2-ма от нейните с вдигнати маски решила, че всичко е свършило и си излиза с тях. Лошото е че когато ги подминах единия маркиран и казал, че ще им взема флага и тя от 2 метра зад гърба ми изстреля канонада топчета в мен. Не знам как не ме уцели нито веднъж, но е ясно как се реагира когато някой внезапно те засипе с топчета. Мацката поне се беше сетила да си сложи маската, другите двама „понеже са маркирани” не си ги бяха сложили, но както си бяха до нея с интерес следяха какво ще стане! За мен те извадиха голям късмет и то 2-пъти. Аз също съм щастливец, че някак успях да не стрелям.

              Никой не обвинявам, не знам защо толкова се запали Patrik?! Пускам предложение което няма да ангажира организаторите по друг начин освен с 2 допълнителни думи в инструктажа. Не случайно това го пускам във форума към всички опитни играчи.

              Би било добре останалите предложения да ги спазваме, но там вече е нужна по-сериозна организаторска намеса винаги ще има някой който ще каже: „в гората съм, тя не е ваша и ще правя каквото си искам!”. Не виждам кой ще успее да отследи кой е без чорапче защото ние сме твърде заети да си човъркаме играчките в почивките. Аз лично ще си сложа чорапче, но не се наемам да бъде падар.

              Коментар


              • #22
                До: Игра в събота 1.03.08

                Начи, май няма да има игра.
                Oh my god that's a mirage,
                I'm tellin' ya all it's sabotage.

                Коментар


                • #23
                  До: Игра в събота 1.03.08

                  Смятам, че това с чохлите не е приложимо защото се губят. На последния турнир нашия отбор от 5 броя загубихме 2. И това е от хора които се водим опитни.
                  Ето ви друго предложение:
                  Да има безопасна зона и По-безопасна зона. В която няма никакви пушки. Не искам да се заяждам просто не е реално. Айде като го казвате това си помислете за стотиците топчета които сте изстреляли във безопасната зона. Предложението ви ще ви лиши от това удовлоствие. Щом толкова ви е страх от новобранците, защото въпроса тръгна от тях, че ви е страх да не ви гръмнат .... отивате на долната полянка като си оставите пушките далече от вас и готово ...
                  За радара: на голямата война всички минаха през мен лично да ги проверя. Освен това на всяка контрола отново ги проверявах. Накрая се оказа, че тия дето най-много спореха ... бяха с най-силните пушки. Пак ви казвам не споря че трябва да има контрол и да се пазим ама да е приложимо.

                  Коментар


                  • #24
                    До: Игра в събота 1.03.08

                    Жорка май наистина няма да има игра А за неделя явно не си чул в събота като се разбирахме. Айде ще наваксаш другата седмица

                    Митак разпалих се защото всичко почна от забележка към новобранците за някъв чохъл (не че знам кво означава чохъл) и изведнъж се появиха много хора дето видиш ли това им е най-големия проблем.
                    За маските на всеки инструктаж го повтарям по 3 пъти. Винаги ще има някой неразбрал ако ще и 10 да го правя. Но това, че ще загуби едно разиграване на никой не му пука и няма да ги мотивира. Виж ако има публичен разстрел за отбора със свалена маска е друго
                    Инъче ти си от хората които съм сигурен че ще предпазиш човек без маска. Не ти опонирам. И изобщо не се разпалих за маските.

                    Коментар


                    • #25
                      До: Игра в събота 1.03.08

                      Не мога да разбера за какво е тази дискусия за правилата.

                      Правила си има и те се спазват! Когато се случи такъв инцидент с маска, игрите се спират и се прави разбор. Ако инцидента се повтори умишлено, просто повече с този човек няма да играем и това е.
                      Всички се сремим да играем за забавление и да си прекарваме добре няма нужда от излишно напрежение. Всеки знае, че пушките под наем се преверяват за скорост и в това няма изключение. Още повече си припомнете кой носи радара. Редовните играчи винаги сме си проверявали пушките а и до сега не съм забелязъл някой умишлено да е увеличавал скоростта и без това няма ефект както многократно сте забелязали (топчетата се пукат или летят безразборно).
                      Инструктажите винаги са били задължителни в това спор няма, а и се повтарят преди всяка игра.
                      Тъка, че просто си спазвайте правилата и следете и другите да ги спазват, все пак някои идват да играят за първи път. Нали най-итересното в гората е, че не се делим толкоз на новобранци и "стари" ами си играем общо и от това идва големия кеф. А и обикновенно в игрите се включват доста народ, а не като играта по надувалките където отбор над 5 човека е вече навалица.
                      Правилата в безопасната зона винаги са си важали и незнам защо трябва да си изсмукваме от пръстите нови.

                      Тъка, че хора давайте жит дружна . За да може да си прекарваме почивката весело и без напрежение.
                      LZ1VWW

                      Коментар


                      • #26
                        До: Игра в събота 1.03.08

                        Весо, поста ти показва тотално неразбиране за какво повдигнах въпрос. Както си написал в началото, че не можеш да разбереш за какво е тази дискусия, същото си е останало и до края.

                        Придобивам усещането, че всичко това, за което говорим, се възприе като нападка към съществуващия ред и по-специално като обвинение към хората, които създават организацията.

                        От тук и приказки като "няма нужда от излишно напрежение", "на някои хора им е проблем" и т.н.


                        Да обобщя. Да има правила и ние ги спазваме (Весо, това го натъртвам заради теб специално). Това което направих е да подкрепя предложението на Марто, за едно допълнително правило - а именно предпазни калъфи на цевите в safety зоната. Това не е изхвърляне, а редовна масова практика. И е също толкова естествено, както и да играеш пейнтбол с маска.

                        И какво се получава в отговор на това предложение:
                        "това ли ви е най-големия проблем?"
                        "обвинявате новобранците"
                        "някои хора се боят новобранците да не ги застрелят"

                        За нищо такова не става въпрос.
                        Навсякъде по света предпазителите на цевта са задължение превърнало се в навик.
                        На нас този навик ни липсва и аз съм на мнение, че трябва да го създадем. Това е. И пак повтарям. Не обвинявам новите. Нито атакувам хората, които ги инструктират. Казвам, че за мен липсата на този навик (включително и у мен самия) е проблем. И предлагам как да го остраним. Това е.
                        Понеже нямаме навика за това, цялата работа ви се струва чудна и странна и затова са и тези ответни реакции. Но никой не се замисля и не поставя под въпрос това, че трябва да играеш с маска, че между игрите оръжието ти трябва да е на предпазител и че скоростта ти не трябва да надвишава 300 fps нали така? Същото би трябвало да стане след време и с предпазния калъф на цевта. Каквато практика повтарям има навсякъде по света. Ето Марто, като е играл пейнтбол не само в България, е видял тази практика и я предлага и тук. И хубаво прави.

                        От тук и повдигнах втория въпрос, че меренето на пушките и поведението ни в зоната за сигурност, въобще цялата обстановка в нея е ...хаотична. Не е ли така? Не сме ли виновни ние? (Патрик това го пиша за трети път и този път специално за теб, с надеждата, да разбереш, че не обвинявам организаторите и се надявам да няма реакции "ама вие най-много стреляте") Ми ние сме виновни, щото от нас зависи дали ще има ред вместо хаос.
                        Да ние си проверяваме пушките на радар, но повечето от нас се сещат да го правят винаги, но бас държа, че е имало случай, когато играч със собствена екипировка е влязъл на игрището без да е минал на хроно. И ако някои го е направил, то не защото съзнателно иска да лъже или със зла умисъл (каквито помисли му приписа Весо), ами защото в зоната за сигурност нещата са хаотични. И се случва (или ще се случи) в целия този хаос някой да пропусне. И според мен, който е на 100% уверен, че това никога няма да стане значи е пълен наивник.
                        И пак казвам - проблемът е във всички нас. Ето Хан Соло предложи да помага, аз също съм готов. За мен би трябвало да направим така, че да си има точно определено място от където да се прострелват пушките (а не както е досега, където сме определили само посоката на стрелба, на където е безопасно да стреляш). И на това място да се намира човека с радара (а не както сега да подмятаме радара насам натам и става следното - ...на кого го дадох.... абе я виж там къде е...ох не го намирам ...абе я влизам да играя).

                        Но ако за вас чохлите на цевите са излишни неща. Ако настоящото ни поведение в safety зоната е ок. Ако смятате, че дали ще има ред или ще си караме така хаотично е все тая - ми ок.
                        Но аз просто съм на друго мнение.
                        Това е.

                        Коментар


                        • #27
                          До: Игра в събота 1.03.08

                          Ми значи говорим за едно и също нещо с различни думи.
                          Схемата е ясна. Хайде да я приложим. Всеки със чехъл тоест чохъл. Ама упреците първо кам нас самите си и после "Виновни са ми новобранците". И никаква стрелба във безопасната зона.

                          Коментар


                          • #28
                            До: Игра в събота 1.03.08

                            Като цяло подкрепям идеите за ред и аз с готовност бих изпълнил нови инструкции! Опасявам се обаче, че за да стане всичко това реално трябва да има лош супервайзер, който да крещи на хората в зоната за сигурност. Мартин и Стас са душици и няма да го направят, а Стоян по скоро апатично ще ни остави да си трошим главите. Пък и Неделя е доста махмурлийски ден и това носи своите рискове за гръмогласниците в гората

                            Между другото аз винаги съм се питал какъв е проблема със скоростта? До 300fps е ок, след 340 топчетата правят каквото си искат. Ако проблема е в тези 40fps значи разговора се води за това ,колко точно наситен цвят имат синките по нас. Има ли някакви данни, че ако топчетата летят с по-висока скорост могат да повредят предпазните маски примерно?

                            Коментар


                            • #29
                              До: Игра в събота 1.03.08

                              mitkos, Доколкото си спомням от това което четох в инструкцията към маската ми, е че те дават гаранция че стъклото издържа до 300. Иначе съм чувал че на тестовете ги изпробват до 500 и не се чупят. Въпроса е, че стъклото се издрасква доста по-бързо и ако редовно се подлага на удари над 300 няма грам гаранция че след известно време няма да стане някой сакатлък. Аз поне гледам да си сменям стъклото веднъж на 6 месеца интензивна игра
                              May the Force be with You

                              Коментар


                              • #30
                                До: Игра в събота 1.03.08

                                Митак аз се наемам да ти крещя на теб със и без повод Ще бъде удоволствие за мен

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X