Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Игра в неделя 09.09.2007

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Игра в неделя 09.09.2007

    Аз въобще не говоря за синки и такива работи... За втората засада казах вече и нищо не може да ми промени мнението. Дори и да са новобранци казах, че с Мариян бяхме един до друг и той си беше вдигнал пушката. Второто което е, че ние ги видяхме доста преди това и аз даже не гледах към тях после ами нещо му обяснявах. А и Стояне получи се още една такава случка и с Митко. Тичам от старата база към хълмчето и Митко започва да ме стреля и ме уцелва. Падам в храстите и тръгвам да залягам и да се прикрия както ти казваш докато стане безопасно уж ама над мене хвърчаха топчета както за световно. Изчаках да свърши стрелбата и излязох и с вдигната пушка и тогава Митко ми каза аз те стрелях защото мислех, че си жив. Е при тая стрелба аз дори пушката не можах да си вдигна, какво остава да се прикрия...и му казах няма проблем разбирам просто нямаше как да си вдигна пушката.
    [FONT=Arial][COLOR=#3b96e5][SIZE=5][B][URL="http://www.specialopspaintball.com/positions/sm.asp"][IMG]http://www.specialopspaintball.com/positions/images/title_sm.gif[/IMG]
    [/URL][SIZE=2][I]Ние, сме млади ( по душа). Ставаме все повече (луди). Обичаме да се забавляваме. Обичаме пейнтбола. Сами използваме продуктите, който предлагаме и вярваме в тяхното качество. Всички обичаме България и вярваме в уникалността на това място. Обичаме плaнината и морето. Обичаме нощния живот в големите градове. Обичаме да пътуваме. Ние сме ваши приятели. [/I][/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][SIZE=2][I][FONT=Arial][COLOR=#3b96e5][B]We are woodsball : ) [/B][/COLOR][/FONT][/I][/SIZE]

    Коментар


    • #17
      До: Игра в неделя 09.09.2007

      Първоначално публикуван от reynard Преглед на мнение
      А и Стояне получи се още една такава случка и с Митко. Тичам от старата база към хълмчето и Митко започва да ме стреля и ме уцелва. Падам в храстите и тръгвам да залягам и да се прикрия както ти казваш докато стане безопасно уж ама над мене хвърчаха топчета както за световно. Изчаках да свърши стрелбата и излязох и с вдигната пушка и тогава Митко ми каза аз те стрелях защото мислех, че си жив. Е при тая стрелба аз дори пушката не можах да си вдигна, какво остава да се прикрия...и му казах няма проблем разбирам просто нямаше как да си вдигна пушката.
      Има няколко неща, които биха намалили попаденията върху вече маркиран играч. Ще ги опиша не защото някой тук не ги знае, а защото някои от тях са не логични и хората въпреки, че ги знаят от инстинкт за самосъхранение не ги правят.

      1. Викаш колкото можеш силно: „Убит !” По правилата на speedball това не е разрешено но в гората не е забранено. По този начин вероятно ще спрат да те стрелят ако са близо и са те чули, а и някой близък съотборник ще знае че вече не му пазиш гърба.(един вид предсмъртен вик )
      2. Вдигаш високо пушката. Вариант е да вдигнеш ръка, но тя не се вижда толкова добре, а и не е значи недвусмислено, че си маркиран (може да махаш на съотборник). Аз лично вдигам и ръка и пушка докато изляза от огневата линия за да е абсолютно ясно че съм маркиран. След като изляза от престрелката държа пушката на рамото докато напусна целия терен.
      3. Ударен ли си излизаш веднага от укритието като гледаш да не пречиш на стрелбата ако има живи съотборници в близост. Това за мен е най-важното правило, но почти никой не го прави понеже инстинкта за самосъхранение те натиска да залягаш като те стрелят. В храстите дори да вдигнеш ръце няма кой да те види, а ако си залегнал почти сигурно те смятат за жив.

      В Неделя в две поредни игри имах ситуация в която овършутнах противник и ситуация в която спрях да стрелям и ме маакираха. 1-во се промъкнах на 2 метра от противников играч и започнах да го стрелям от упор през един не много гъст храст, след 10-тия изстрел реших, че съм го маркирал но той просто не е успял да извика и да вдигне пушка, колегата просто ме застреля понеже не бях го ударил нито веднъж. Следващата игра Марио се спусна по склона аз съм го ударил, но той залегна в храстите под хълма и аз стрелях докато не размаха ръка, със сигурност изстрелях много, но нямаше от къде да знам че е маркиран.

      Коментар


      • #18
        До: Игра в неделя 09.09.2007

        и аз, макар и новобранец, да се изкажа:

        наистина викането "убит....убит" помага, но това не винаги означава, че веднага ще спрат да те стрелят (личен опит). Това е неизбежно и всеки, играл 4-5 пъти вече го знае и търпи синките

        а защо според мен е така:

        забелязвам че в началото новобранците имат два типа поведение:

        едните, веднага щом почувстват удар от топче, викат убит и излизат..... в много случаи, топчето не се е спукало, ама вече е късно - поне на мен ми се е случвало няколко пъти.
        другите от дозата адреналин ли, от к'во ли, не усещат нищо, насоляваш ги виждайки поне 6-7 попадения и как се пръскат топчетата, а той продължава........ след малко или и той ме убива, или негов съотборник.


        с течение на времето, гледайки по-опитните и двата типа стигат до извода, че трябва да се стреля повечко, докато наистина отсреща не закрещят, защото иначе рискуват да помислят някого за убит, а той да не е и последствията са ясни.

        пресен пример беше Коста онзи ден..... стреляме го двамата с Жоро, той по едно време дигна двете ръце и ние спряхме..... оказа се, че ги дигнал към съдията да чака потвърждение за попадение..... в това време мен ме очисти негов съотборник, а друг донесе флага и загубихме играта.

        така че, в крайна сметка може да се появят най-различни ситуации на игрището и не винаги е възможно за няколко секунди да се прецени точно какво става, още повече ако няма съдия наблизо.
        Затова трябва да приемаме всичко с усмивка и без сръдни, все пак сме отишли там за удоволствие, да се разтоварим след седмичните истории в офиса и тъй като се събираме общо взето все единомишленци, смятам духът на фейърплей който се поддържа на тези игри за отличен и трябва да го запазим такъв.
        ________________________________________________
        Subaru OUTBACK 2,5
        Hyundai TUCSON 2.0

        Коментар


        • #19
          До: Игра в неделя 09.09.2007

          Абе има си ясни и точни правила. Докато няма петно играча си в жив и това си е. Може да те уцелят 100 пъти докато нямаш петно играеш. А съвсем друго е да имаш петно да си признаеш и да те стрелят още. Правете разлика м/у тия неща. Неслучайно си има термин оувършутинг и той се наказва.
          [FONT=Arial][COLOR=#3b96e5][SIZE=5][B][URL="http://www.specialopspaintball.com/positions/sm.asp"][IMG]http://www.specialopspaintball.com/positions/images/title_sm.gif[/IMG]
          [/URL][SIZE=2][I]Ние, сме млади ( по душа). Ставаме все повече (луди). Обичаме да се забавляваме. Обичаме пейнтбола. Сами използваме продуктите, който предлагаме и вярваме в тяхното качество. Всички обичаме България и вярваме в уникалността на това място. Обичаме плaнината и морето. Обичаме нощния живот в големите градове. Обичаме да пътуваме. Ние сме ваши приятели. [/I][/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][SIZE=2][I][FONT=Arial][COLOR=#3b96e5][B]We are woodsball : ) [/B][/COLOR][/FONT][/I][/SIZE]

          Коментар


          • #20
            До: Игра в неделя 09.09.2007

            Марио, стига си се правил на ударен, че се излагаш вече. Първо - няма такова понятие като overshooting в сценарийния и в горския бой. Второ - самият ти не спазваш правилата за обозначение, а и за да видиш, че и ти правиш грешки, знаеш как ме тресна и мен два пъти в гърба от 5 метра, при условие, че си бях вдигнал пушката над рамото. Тогава в суматохата тресна и твоя човек, т.е. боят е напрегнат и стават неразбории.

            А за да ти илюстрирам с примери, ще ти дам следните два. Бях зад Митко когато ти се прекатури през склона и се сви в храстите. Нито размаха пушката, нито те чухме да викаш, че си убит. Митко стреля още няколко пъти в храстите, зад които се беше скрил и ти най-накрая излезе оттам и се развика, че те бил нашарил. Вината там си е изцяло твоя - не даваш явни и недвусмислени знаци и очакваш стрелящият да предполага какво става. И понеже аз съм от предполагащите, знаеш какво стана с Венци. Беше се метнал в едни храсти, а аз от склона го виждах и му пуснах 20тина топчета, а от него ни звук, ни стон. Бях сигурен, че съм го ударл и го оставих като подгоних Коста, при което Венци ме трясна в гръб. Ти сам видя, че попадението беше такова, че не може да се усети от уцеления. С други думи - не е важно какво си мисли и в какво е сигурен стрелящият, ами дали улученият е дал ясен знак, че вече не играе. Именно ти не даваш явните знаци, а след като напуснеш мястото, където си ударен зцапочваш да се разхождаш със свалена пушка и като отнякъде ти налетят разни шурмоваци и те нашарят се сърдиш. Разхождането не е критерии за неучастие, защото именно така обикаля Драго, например.

            В този тип игра се стреля по всичко, което не е абсолютно недвусмислено ясно, че не играе. Да не мислиш, че и по мен не се изсипват сума топчета? Затова като ме ударят се скривам още повече, а хващам пушката за бутилката и започвам да я размахвам и да викам, докато не спрат стрелбата. Иначе си отнасям още поне 2 "бонусни" топчета.

            Затова или спазвайте правилата, а именно - високо размахване на пушката и викане с всичка сила и после бързо изнасяне от терена с вдигнта пушка, или си носете последствията. Ако още веднъж чуя някой да се оплаква, че много са го нашарили щото не е дал знаци както оправя аз, от следващия път да идва да играе с брони. Как пък Митко не се оплака веднъж, че много го настреляли... В крайна сметка, играта е доброволна, а никой към никого не изпитва злоба, за де си правим номера. Както и в много други области, опазването е дело преди всичко на теб самия. Ако чакаш другите да те пазят, пък ти да не си даваш зор, не се качвай на кола, еле пък на мотор или колело.

            За капак на темата - ако видя, че някой крещи, здраво размахва пушката и още го стрелят, ще направя забележка на когото трябва. Обаче до момента не съм го правил и познай защо.

            Коментар


            • #21
              До: Игра в неделя 09.09.2007

              Първоначално публикуван от reynard Преглед на мнение
              Неслучайно си има термин оувършутинг и той се наказва.
              Не съм видял някъде да го наказват по турнирите. Може би ако има ситуация, в която стрелбата е явно умишлена, например играча чака извън терена и го стрелят, може да има наказание за неспортсменска игра. Във филмите които съм гледал докато успее да вдигне ръка човекът не рядко изяжда 10 топчета + още толкова ако е по средата на терена. Неслучайно съдиите имат щитове понеже и те доста бой отнасят като стоят близо до битката.

              Кофти е да те удрят докато не играеш, но ако внимаваме твърде много има риск да загубим от динамиката на играта. Пък и смятам, че е ясно дали те стрелят умишлено или те мислят за жив.
              На мен лично два пъти ми се случва Краси да ми застрелва вдигнатата ръка Единия път му бях съотборник и станах да му махам да не стреля по една девойка, която бях маркирал. Втория път от съвсем близо с картечницата мина през целия ми крак(аз играх по къси панталонки) и продължи по ръката която вдигнах за да покажа, че съм убит. Отишъл съм да се забавлявам и ми е ясно, че не го е направил нарочно, общо взето се смяхме по този повод

              Коментар


              • #22
                До: Игра в неделя 09.09.2007

                Хаха когато Митко ме застреля и излязох от храстите той ме погледна учудено и каза ти що не излезе и аз му казах еми чаках да спрете да се стреляте защото над мене беше яко стрелба и въобще не съм му се развикал, че ме е стрелял малко повече. А му казах няма проблем, просто не можах да си вдигна пушката, защото се бях затичал надолу и докато тичах ме уцели и паднах в храстите. Но като и да е не споря вече явно ти си видял по добре... Вече ще си играя по правилата, както казваш ти и ще стрелям хаха докато отсрещния не ми даде явен знак, че е уцелен. Това нали е по правилата вече за да знам оттук нататък как да играя. Ако човека е дори на 1 м. и ми е в гръб пак ще го застрелям...
                [FONT=Arial][COLOR=#3b96e5][SIZE=5][B][URL="http://www.specialopspaintball.com/positions/sm.asp"][IMG]http://www.specialopspaintball.com/positions/images/title_sm.gif[/IMG]
                [/URL][SIZE=2][I]Ние, сме млади ( по душа). Ставаме все повече (луди). Обичаме да се забавляваме. Обичаме пейнтбола. Сами използваме продуктите, който предлагаме и вярваме в тяхното качество. Всички обичаме България и вярваме в уникалността на това място. Обичаме плaнината и морето. Обичаме нощния живот в големите градове. Обичаме да пътуваме. Ние сме ваши приятели. [/I][/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][SIZE=2][I][FONT=Arial][COLOR=#3b96e5][B]We are woodsball : ) [/B][/COLOR][/FONT][/I][/SIZE]

                Коментар


                • #23
                  До: Игра в неделя 09.09.2007

                  Айде, ся детски истории... А ти мен в гръб от какво разстояние ме тресна когато бях с вдигната пушка? От 5 метра, т.е. все тая.

                  Аз ти казвам съвсем добронамерено, че не даваш ясен знак, че си ударен и разчиташ другите да преценят. Така само смущаваш играта, като караш другите да преценят кой разхождащ се е убит и кой дебне в засада.

                  Не виждам за какво спориш, като не си прав.

                  Ако искаш играй по правлата, ако искаш играй по преценка. Обаче и примерът за излизането в гръб от близо е проблемен. Аз така веднъж излязох на Стефан на долния склон и той не ме чу как се приближавам заради суматохата. Доближих го на 2 метра и му казах "убит", при което той се стресна, обърна се и ме гръмна, щото не е усетил удар. После се разбрахме, ама е факт.

                  Коментар


                  • #24
                    До: Игра в неделя 09.09.2007

                    Съгласен съм че има доста случаи когато човек не дава ясен знак че е убит и затова няма какво да се сърдим.. Когато се измори някой изобщо не му е приятно да си държи пушката горе но ако не иска да го целят ще търпи докато излезе. Има още нещо - не всеки излиза веднага щом го убият което в много случаи е пагубно за някои играчи. Примерно миналата събота гледам аз седят двама със свалени пушки и единя с ръка на главата, излизам без да стрелям и хоп изведъж единя вдига пушката и ме убива.. Ядосах се но си замълчах, случва се но определено трябва да излизаме максимално бързо от игрището с ръцете горе за да няма недоразумения и сърдити хора... Който иска да наблюдава да надене една сигнална жилетка и да ходи..

                    Коментар


                    • #25
                      До: Игра в неделя 09.09.2007

                      В интерес на истината в сценарио и woodsball правила има overshooting и съответно наказание за overshooting.
                      Въпросът тук е друг, нераозбории, хаос и т.н. винаги ще има в една игра. Въпросът е в нагласата и да се спазва едно спортсменско поведение. Майтапи от рода на "абе за по-сигурно стреляй, докато изреве", често се превръщат в негласна норма. И се парират в аргумента "който го е страх от мечки, да не ходи в гората и т.н." Не съм варварин като Митко, нито някакъв есктремен тип, но Бога ми получил съм си своя дял от спортна болка и то именно в спорт, където имаш огромни възможностти да нараниш някого съзнателно. И именно поради което спортсменството налага да се въздържаш.
                      Така че наистина е въпрос на нагласа. Да не прилагаш overshooting "ей така за всеки случай, нека да го чуя да изревава за да съм си сигурен". Нормата би трябвало да си остане да си излизаш след уцелване и да очакваш и изискваш с поведението си същото от другите. А overshooting да се приема, като нежелателно изключение, като нещо извънредно и породено от неизбежния хаос и неразбории.
                      Ако всеки стъпва на терена с такава нагласа, сигурен съм проблеми няма да има.

                      Коментар


                      • #26
                        До: Игра в неделя 09.09.2007

                        Когато започнах да играя пейнтбол още в далечната 2001г. правилата бяха: уцелен ли си - убит си. Не се търсеха петна не се оглеждахме и т.н. и нямаше никакви спорове защото сме отишли за кеф и феърплея беше на ниво. Нормално е да търпи промени и правилата и поведението на хората. Това с петната навлезе в гората от airball-a и тъпите турнири, които обаче са със състезателен характер но все пак повлияха. Така или иначе правилото петно е факт предизвикан именно от нас играчите и ще се съобразяваме с него. Само помнете ако сте твърде строги с тея правила и липсва толерантност рискуваме да се разделим на групички едните дето обичат overshooting-a и другите ....
                        Бе спомнете си как сте играли на фунийки и такава трагедия ли е било с убиването и се сетете за спорта airsoft. Че там ако се карат като нас ... ще са голяма картинка - всички сърдити.
                        ПС. А относно правилата - все тая кой с кви играе ние си имаме наши си. А наще си си ги пишем всяка неделя по 1 ново правило. Хаха ето кодовото име на игрите "Всяка 1 неделя"

                        Коментар


                        • #27
                          До: Игра в неделя 09.09.2007

                          Пламене, няма унифицирани "горски" правила. Всеки организатор или всяко игрище си има собствени.

                          Това, което аз виждам е, че проблемът с вялото указване, че играчът е ударен е много по-сериозен отколкото прекалената стрелба. Да не говорим, че всички се натискате за автоматични спусъци и там какво мазало може да стане...

                          И който иска, може да играе с брони. Няма нищо срамно в това.

                          Коментар


                          • #28
                            До: Игра в неделя 09.09.2007

                            Първоначално публикуван от patrik Преглед на мнение
                            Хаха ето кодовото име на игрите "Всяка 1 неделя"
                            "Any given Sunday"
                            Това е по специалността на Пламен
                            Като каза фунийки си спомням как едно време с малкия варварин играехме на фунийки. Фунийките от „Некерман” ставаха много твърди и се забиваха в голо бедро. Така веднъж забих една на брат ми, а той викаше: „А-а-а-ооаоа, не съм уцелен!” а фунийката му висеше подкожно на задника И сега си е същия cheater

                            Коментар


                            • #29
                              До: Игра в неделя 09.09.2007

                              Първоначално публикуван от mitkos Преглед на мнение
                              "Any given Sunday"
                              Това е по специалността на Пламен
                              Като каза фунийки си спомням как едно време с малкия варварин играехме на фунийки. Фунийките от „Некерман” ставаха много твърди и се забиваха в голо бедро. Така веднъж забих една на брат ми, а той викаше: „А-а-а-ооаоа, не съм уцелен!” а фунийката му висеше подкожно на задника И сега си е същия cheater
                              ахааааа, значи това да играете по голи бедра вий двамцата, не ви е вчера
                              ________________________________________________
                              Subaru OUTBACK 2,5
                              Hyundai TUCSON 2.0

                              Коментар


                              • #30
                                До: Игра в неделя 09.09.2007

                                Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                                ахааааа, значи това да играете по голи бедра вий двамцата, не ви е вчера
                                Ясно че не е от вчера. Кое дете лятото ще тръгне с дълги крачоли. Само където тогава целите ходихме издраскани с ужулени колене и целите в синки ама не ни пукаше, а сега вече уж по умни та много се пазим

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X