Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поздрави за победата!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    До: Поздрави за победата!

    Вече мислим по въпроса
    VPetrov.photography

    Коментар


    • #32
      До: Поздрави за победата!

      Първоначално публикуван от mitkos Преглед на мнение
      - Повечето стрелци обикновено играят на групички, с които тренират и се опитват да станат компактни ударни единици. При разпределението по джиповете, а и в последствие командването не се съобрази с тези неща.
      - От горните 2 точки извода е, че командването не познаваше отбора си!
      - Имаше неясното между стрелците, а смея да твърдя и между шофьорите къде точно отиваме, коя точка пазим, от къде се очаква да се появи противника.
      Тези проблеми според мен не се дължаха на личните качества на нашите бойци ( би трябвало да е ясно, че хора всякакви и личните качества и мотивация ВИНАГИ ще варират - "елитния отбор" на Венцислав е утопия), колкото на липсата ни на средно командно ниво. Просто ТРЯБВА да има някой, който да направлява тактически хората постоянно иначе винаги нещата ще се израждат в мотане и бездействане.
      Така че според мен поне основата на проблемите ни беше недостатъчно изчистената командна верига, а не личната мотивация и качества на отделни бойци. Неделшната игра беше на командване, комуникация и координация (3те Цта за който знае), не на лични стрелкови качества каквито са игрите на Панчарево. Доказателство е, че победихме именно със страхотна оперативна координираност, а не с някакви локални велики резултати от рода 20:0 в "убитите".
      Та по тая линия създаването на "елитен отряд" от добрите бойци е супер куца идея - това ще концентрира наистина умението в едно звено, но останалата част от "армията" съвсем ще се разпадне. Според мен тези хора ще е значително по-добре да поемат грижата за кадърното тактическо направление на редовите бойци, да осигурят кадри за "офицерите" ни и така да повдигнат ефективността на цялата "армия".

      Коментар


      • #33
        До: Поздрави за победата!

        Първоначално публикуван от Sir Gray Преглед на мнение
        ...
        Та по тая линия създаването на "елитен отряд" от добрите бойци е супер куца идея - това ще концентрира наистина умението в едно звено, но останалата част от "армията" съвсем ще се разпадне. Според мен тези хора ще е значително по-добре да поемат грижата за кадърното тактическо направление на редовите бойци, да осигурят кадри за "офицерите" ни и така да повдигнат ефективността на цялата "армия".
        На война ти би бил прав, но в играта... Въпроса с мотивацията е Много важен, ако Нахъсаните се отделят от не чак толкова нахъсаните (ако има такива) - ще има много по-малко сръдни и обвинения! Забеляазал съм че групи от единомислещи се забавляват най-добре и едните няма да "пречат" на другите в бягането, лазенето, прокрадването и други специфични дейности, както и обратното...
        Но пак казвам, аз не съм фен на Пеинтбол-а и просто си "мисля на глас", вие си решавате

        Коментар


        • #34
          До: Поздрави за победата!

          Е, в това има идея наистина. Но това ще означава, че ще оптимизираме "преживяването" за сметка на "ефективността" на отбора
          Зависи значи каква е целта на мероприятието

          Коментар


          • #35
            До: Поздрави за победата!

            Като даваме примери от класическия период, скоро гледах един филм за Римската империя. Та, батко ви Марк Антоний се прибира от тежка, но спечелена кампания. Влиза триумфиращо на колесница в Рим и наставникът му (нищо, че се водеше роб) му повтаряше "Memento mori! Memento mori!". По едно време Марк Антоний го сряза "Млъквай и не ми разваляй победата!" Това по класическата тема.

            По некласическата - резултат 300:0 никой не може да изкара срещу нас и всеки, който има опит в боя е наясно, че и срещу най-големите смотаняци ще има жертви.

            Не знам доколко може да се вярва на субективни оценки, каквито са тези за мотивацията. Това, което знам е, че нашата група, след като мина през Лазарета, нагоре половината път до точката го извървяхме пеша в патрул и чак след като се убеждавахме, че няма засада, викахме по станцията "танка". Вървяхме около пътя, но по билото имахме дозор (май беше SEAL), който при първия шум или пушилка в далечината даваше тревога и всички се изпокривахме по деретата и шубраците. Като видяхме, че отгоре идва Волк, пак се изпокрихме, вкл. и Мишо ската джипа, след което подбрахме място за засада и я устроихме доста добре. Волк се измъкна само защото не заприщихме пътя с Тойотата, за де не създаваме опасности. В заключение - не интерпретирам мотивацията, а само знам, че като казах да тръгваме нагоре пеша, за да не изгорим в някоя засада, всички тръгнаха и никой не каза, че не му се върви, ами му се вози.

            Коментар


            • #36
              До: Поздрави за победата!

              Тъй като това е идея на силно мотивирани пейнтболисти и офроудъри, които също са и организатори на това мероприятие е нормално те да искат самото то да бъде сериозно. На мен лично ако някой дойде да ми се лензи, въпреки че това е игра и е за забавление, просто ще ми се развали кефа от крайния резултат. Така че някой ако идва на война то той да е сериозен. Ако не е - панчарево редовно има големи игри. Не казвам да идват само професионалисти. Напротив, всякакви трябва да има. Но идва ли, да е сериозен.
              Инъче аз лично смятам, че единствения проблем на тази война беше в малкото време за организация. Такова мероприятие се подготвя 5-6 месеца за да е добре организирано и наистина платено за организаторите. Но това е въпрос на време да стане факт и то с по 200 - 300 участника.

              Коментар


              • #37
                До: Поздрави за победата!

                Хахаха патрула беше за предпочитане пред возенето по дупките.. Уфф само като се замисля какво преживяване беше за мене това возене.. все пак за първи път се возех в джип по такъв терен, при такива скорости още повече, че на няколко пъти бях в багажника му, а не удобно седнал на седалка Повярвайте ми след едно 5 минутно возене ми бих предпочел да ходя пеша, ако ще и 15 км. А тая засада дето направихме просто мястото май не беше най-доброто за целта въпреки, че успяхме да боядисаме бая добре джипа и само късмет беше, че му остана само едната мишена чиста.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X