Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поздрави за победата!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Поздрави за победата!

Кво, кво?!

Коментар

ОК две лазарета са много...

ОК двата лазарета са много, а и ще трябавт хора за тях.. но би могло примерно лазарета да е на място което е равно отдалечено и за двата тима, а не единия тим в случая тоя на Ловците да трябва да минават двойно по голямо растояние, плюс това да минават през точки които се владеят от противника.. това дава приимущество на другия отбор.. Докато се връщаха джиповете на ловците например с убитите, те минаваха покрай наша точка и познайте дали не бяхме информирани добре колко са хората и тн които отиват да се чистят. И тея от нас от отбор 1 които се връщат в боя вече си правят сметката дали да не направиме засада или да отидеме на някоя от точките и да се укрепиме.. Някак си странно ми изглеждаше това ловците да минават по-дълго растояние до техните бази или ако пък например ние унищожиме повече джипове да получат те приимуществото, защото докато се връщат с 3-4 коли от долу могат да смажат близката ни до лазарета база, защото им е близка и удобна и няма защо да се разкарват до техните си бази.. както и можеше да стане накрая... 4 или 5 джипа дето се изсипаха на точка 2, а ние 4 човека пазиме базата и чакаме подкрепление..

Отделно за това с координатите на GPS е много добре да го има... но не всички хора могат да имат такова устройство още повече, че ако си пеша и в група без GPS едва ли ще намериш дадена база ако не е обозначена по някакъв начин (знаме, маркировка по тревата или дърветата). Общо взето като чели това са по важните неща които трябва да се обсъждат..

Иначе ако човек се замисли може да измисли и още повече неща само и само да стане още по интересна играта..

Коментар

Първо, жребият определя кой откъде тръгва и второ няма наша и тяхна база. Базите са три и всеки овладява тези, които прецени. Това, че една точка винаги е най-близка до стартиращите е неизбежно, но и без голямо значение, когато играта вече е напреднала.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
          Кво, кво?!
          Нещо сложно ли казах???
          Ти знаеш много езици, аз само българси и то не добре...!!!!
          Дали ще се разберем някога, а може би някой, с теб...???!!!

Коментар

За другите не бери грижа, ами гледай себе си. И, ако прецениш, наблегни на по-недвусмисления изказ, за да не се налага после да обясняваш какво си искал да кажеш...

В случая за илустрация на двисмислица:
            "Дааааа, много е лесно да се злостлови за командира,
            когато не носиш неговата отговорност...!!!"

Кой за кого е злословил, че не е много ясно, а иронията може да бъде зле разбрана, ако изобщо я има?

Коментар

За другите не бери грижа, ами гледай себе си. И, ако прецениш, наблегни на по-недвусмисления изказ, за да не се налага после да обясняваш какво си искал да кажеш...

В случая за илустрация на двисмислица:
              "Дааааа, много е лесно да се злостлови за командира,
              когато не носиш неговата отговорност...!!!"

Кой за кого е злословил, че не е много ясно, а иронията може да бъде зле разбрана, ако изобщо я има?
              Имах предвид Събин и че и на нула да ни бяхте били,
              пак щеше да има недоволни!!!!
              Ама нейсе, с теб май никога няма да се разберем,
              на тия различни, за поколенията "езици"........!!!
              По-добре да спрем, ми се струва!!!
              Аз, лично ще го направя, но моля те, не приемай и това,
              като предизвикателство, за тиради!!!!
              Просто спираме и толкоз......,
              "какво тук значи, някаква си личност"...???!!!

Коментар

Ти си бил много сведущ в нашите вътрешни неща. Затова, ако обичаш посочи един недоволен от Събин. Щото всеки, с когото стана дума за стратегическото командване каза, че е било желязно. Явно не съм говорил с правилните хора.

Коментар

Ти си бил много сведущ в нашите вътрешни неща. Затова, ако обичаш посочи един недоволен от Събин. Щото всеки, с когото стана дума за стратегическото командване каза, че е било желязно. Явно не съм говорил с правилните хора.
                  Ами чети внимателно постовете на хората ви и твоите най-вече,
                  после си спомни срещата ни преди Войната2,
                  че и на мен ми стана неудобно как се изпокарахте,
                  та даже трябваше да връщам Събин...!!!!
                  Ще прозвучи, като интригантство,
                  ама май се налага да ти опреснявам паметта!!!!
                  Спирам, окончателно,защото, както винаги мислим едно и също,
                  но спорим и си говорим на различни езици!!!!

Коментар

Бе, какво общо има разправията за бройката тогава с командването?! Ние ако се сдърпаме и на тема "Международното положение", пак ли ще я отнесеш към командирската тематика?

Още тогава ти казах, а и го писах тук - ние може и да се караме помежду си, но срещу общия противник сме "железобетон".

Иначе, четох мненията на моите и не виждам никъде критика към стартегическото комаднване. Има немалко към тактическото, обаче то не го касае него. Тук приказката ми е, че ако трябва като на непознат да му се пише личностна характеристика на база показаното в играта (което напрактика се прави), от утре вече ще има ново паркинг място и канцеларията му ще е един етаж нагоре Мани го Събин, ами се замисли при същата метафора ти къде ще паркираш утре.

Коментар

Тук приказката ми е, че ако трябва като на непознат да му се пише личностна характеристика на база показаното в играта (което напрактика се прави), от утре вече ще има ново паркинг място и канцеларията му ще е един етаж нагоре Мани го Събин, ами се замисли при същата метафора ти къде ще паркираш утре.
                      Извинявам се за офтопика , откога растежът в професионалната кариера зависи от показаното в някакви игри? Къде е това ако не е тайна?

Коментар

Ако не си разбрал, тая работа е силно хиперболизирана за художествено въздействие. Обаче тези неща наистина се гледат от разните HRи, както и им викат. До какво водят вече е въпрос на тяхна преценка.

Иначе от показаното в разни "игри", манифестации и прочее са зависели много неща открай време. Не че Събин има нужда, щото сам си е HR, така да се каже.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                          И няколко думи за охлаждане на ентусиазма. Изключително съм разочарован и аз и Събин от подготовката и уменията на нашия отбор. Пиша и от името на Събин защото в момента не е в страната. Под всякаква критика сме. Ако ние играехме срещу хора които са на ниво, вчерашния ден щеше да е 300:0 за тях уверявам ви.

Бавни и мудни действия, недостатъчна съобразителност и автономност, липса на всякаква военна хитрост и съобразителност. Като пример само ще дам колко време ни бе необходимо отбора да се строи за да се преброим... нещо просто и елементарно... Ако такова нещо се беше случило по време на моята служба щях да "трамбовам" плаца сигурно три денонощия... А после от казармата файда нямало разправят някои тук.

Командната верига беше плачевна. Вместо като каже командира нещо и да премести вниманието си върху следващия въпрос то се започва: ама защо така, а не може ли и иначе... Разберете заповедите на командира се изпълняват безприкословно, моментално, с най-голямата съобразителност и внимание и без по-нататъшното му ангажиране...
                          Ей сега разбирам колко е пагубен факта че много хора не са ходили в казармата. Ще кажете че това не е казарма. Ами добре тогава предлагам да си направим състезание по горски балет а не да наричаме неделния излет с гръмкото наименование "Война". Ако въобще ще участвам повече в такива мероприятия и аз а и Събин предполагам ще искаме ясен и доказан ценз на уменията и възможностите на всички които ще са ни съотборници.

Съжалявам за настроението което лъха от писаното но който иска да напредне трябва да гледа към "горчивата" страна а не към "парадната"... Древните римляни затова са имали правилото че когато в Рим в влизал триумфиращ велик пълководец до него е стоял роб който непрекъснато му е повтарял: "Помни че си смъртен"...
                          Критиката е добра когато е градивна. Смятам че началното Ви „поздравление за победата” към отбора преминава по скоро от градивност към демотивация. Добре е да не се забравяме, че Пеинтбола е преди всичко спорт и по малко реална война, колкото и допирни точки да имат. Практикуваме го не защото нямаме избор, а за да изпитаме удоволствие и тръпка от играта. Победата е на лице. Постигната е с общи усилия на: командването, стрелците и шофьорите. Ако сега и тук не е момента да се похвалим и да се поздравим за победата, кога е? Кога ще си повдигаме бойния дух? Или нека не се отпускаме защото врагът не спи и може всеки момент да нападне от всякъде?

Фактите са следните:
                          - Ние не познавахме командването си, аз лично последните 6 месеца съм играл почти всяка Неделя, а често и Събота, но преди деня на войната познавах само Събин, като в 90% от случаите съм играл срещу него.
                          - Повечето стрелци в отбора ни играят доста често и въпреки че не се сравняваме със „старите кучета” не смятам, че има пълни аматьори каквото усещане струи от „поздрава”.
                          - Повечето стрелци обикновено играят на групички, с които тренират и се опитват да станат компактни ударни единици. При разпределението по джиповете, а и в последствие командването не се съобрази с тези неща.
                          - От горните 2 точки извода е, че командването не познаваше отбора си!
                          - Имаше неясното между стрелците, а смея да твърдя и между шофьорите къде точно отиваме, коя точка пазим, от къде се очаква да се появи противника.

Добре е да се оцени факта, че ние не сме деца, а големи хора, дошли доброволно, всеки със собственото си его. След старта, повечето от нас Ви се довериха безусловно, изпълняваха нареждания без да ги коментират (може и да е имало оспорване на решения, но аз не съм видял такова нещо).
                          Също така е добре да се има предвид, че за влизане в отбора нямаше изпит за обща физическа подготовка, така че не смятам за коректни коментари от рода кой кого не е можел да следва. В случая е по-важно, че хората са имали желание и са правили каквото могат според възможностите си. Видяхте ГАД какво е написал за част от неговите стрелци, не са изпълнявали заповедите, мързяло ги е да вървят извън пътя, ОБЯДВАЛИ СА В БУХОВО J))), всъщност всички видяхме част от „Ловците” на какво приличаха преди старта. Аз лично видях как преди последната битка нашия шофьор(мисля, че се казваше Мишо), който беше доста тежичък направи чудеса от храброст за да извърши непривичното за него движение – „Катерене по 3 метра, почти отвесен склон”. Смятам че всеки направи това което можеше за победата.

Ще повторя това, което вече писах в началото на тази тема. За възможностите с които разполагахме - командването се справи блестящо, а почти всички стрелци дадоха каквото могат, всеки според възможностите си. Моля г-н. Венцислав Петров да се отнесе с нужното уважение към хората, които се раздаваха до край и му се довериха безусловно!!! ГАД щеше да бъде много щастлив ако можеше да смени част от бойците си с нашата „разпасана команда”.

Единствената препоръка, ако имам право да давам подобна разбира се е, ако може преди следващата война да направим поне няколко игри или дори просто сбирки за да може командването да е наясно с възможностите на бойците си.

Поздрави на всички!

Коментар

... Ако ние играехме срещу хора които са на ниво, вчерашния ден щеше да е 300:0 за тях уверявам ви.

...
                            Mи ако "играехме" срещу Професиолналисти които с това си изкарват хляба и го правят ежедневно, естествено щяхме бързичко да загубим, но ние играхме с нормални хора (като нас) и както ние правихме грешки така и те. В случая резултата не е от голямо значение, важното поне за мен е че си изкарахме приятно, всички са живи и здрави и се позабавлявахме. Не сме на война (и дано не ни се налага да бъдем!) защото ако по мен стреляха с истински куршуми - съвсем по друг начин щях да се държа
                            А и без тренировки - не става, комуникацията не беше отработена, нямахме връзка с командването за доста време, кодовете и позивните просто не се ползваха или се объркваха, концепцията се сменяше често (което е много добре за реални условия!) но не всички успяваха да разберат за това...
                            Така че до "брилянтни" изпълнения има Мноооооооого път - друг е въпроса има ли мераклии с толкова свободно време и желание да го извървят, ще ми е много интересно да наблюдавам тяхната битка

Поздрави на всички участвали! и да не забравяме че това е ИГРА и се прави за кеф, не за "скъсване на нервите"
                            П.С.
                            Специални поздрави за возилите се (и отцелели) в моята кола - смели хора сте, аз не бих се качил на ваше място (шегичка)

Коментар

Критиката е добра когато е градивна. Смятам че началното Ви „поздравление за победата” към отбора преминава по скоро от градивност към демотивация.
                              Говоря това което виждам и каквото мисля. Съжалявам за всеки който се демотивира от истината.
                              Победата е на лице. Постигната е с общи усилия на: командването, стрелците и шофьорите. Ако сега и тук не е момента да се похвалим и да се поздравим за победата, кога е? Кога ще си повдигаме бойния дух? Или нека не се отпускаме защото врагът не спи и може всеки момент да нападне от всякъде?
                              Това че сме победили в случая въобще нищо не значи. Ще подчертая че победихме само защото срещу нас противника беше... просто липсваше с малки изключения...! За мен това не е победа. Каквото и да правя съм свикнал да се сравнявам и искам да бъда с най-добрите. Когато пък си почивам не претендирам че почивката ми може да се нарича с гръмки имена от рода на "Голямата Война". Щом това мероприятие се възприема като малък излет за забавление значи просто аз не съм бил наясно и не съм бил на място. Съжалявам.

Ще повторя това, което вече писах в началото на тази тема. За възможностите с които разполагахме - командването се справи блестящо, а почти всички стрелци дадоха каквото могат, всеки според възможностите си. Моля г-н. Венцислав Петров да се отнесе с нужното уважение към хората, които се раздаваха до край и му се довериха безусловно!!! ГАД щеше да бъде много щастлив ако можеше да смени част от бойците си с нашата „разпасана команда”.
                              Аз също ще се повторя: За мен уважението към другите се изразява в това да бъда честен с тях и да им кажа това което съм видял и което мисля. Въобще не съм убеден че всички се раздаваха докрай или поне имам достатъчни примери в обратната посока. Дали от другия отбор ще са щастливи да имат нашите бойци не знам а и не се интересувам особено. За мен основен проблем си остава огромната разлика в мотивацията и причините за участие...

Уважавайте истината и не се само заблуждавайте! Всъщност правете на кой както му харесва...
                              VPetrov.photography

Коментар

... За мен основен проблем си остава огромната разлика в мотивацията и причините за участие...
                                ...
                                Венци, за това и тази "Война" беше Масово мероприятие за да се съберете хора с напълно еднакви виждания/мотивации, трябва да се правят по-малки групи. Например за следващото мероприятие, може да събереш Елитен отряд от 5-10 Супер нахъсани "Командоси" и да изпълнявате специални задачи докато "редовите" "воюват" както до сега (Мисля че идеята не е лоша!)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X