В тоя ред на мисли и предвид снимковия материал на въпросните списания, аз имам един въпрос?
Ако в режим на декомпресия водолаз получи неконтролируема ерекция, дали това няма да е опасно за здравето му, предвид затрудненото освобождаване на натрупания азот в кръвта на въпросното място. Какви мерки трябва да се предприемат в такава ситуация и какви евентуални травми могат да се получат? Как ще се наричат няма да питам.
Това е въпрос, който зададох по време на курса и на който получих само подсмихвания, но не и задоволяващ любопитството ми отговор. Не се шегувам.
П.С. Извинявам се за спама.
Ако в режим на декомпресия водолаз получи неконтролируема ерекция, дали това няма да е опасно за здравето му, предвид затрудненото освобождаване на натрупания азот в кръвта на въпросното място. Какви мерки трябва да се предприемат в такава ситуация и какви евентуални травми могат да се получат? Как ще се наричат няма да питам.

Това е въпрос, който зададох по време на курса и на който получих само подсмихвания, но не и задоволяващ любопитството ми отговор. Не се шегувам.
П.С. Извинявам се за спама.
Точно обратното. Там има много кръв, респективно азот, който трябва да излезе от някъде при намаляване на налягането. Това става само по един начин - кръвообращение. При ерекция то е силно ограничено. Какво става с азота? Става на мехурчета който допълнително запушват кръвоносните съдове. Оттам насетне картината е ясна. За да се избегне декопресионна болест трябва да се удължи времето на престой на спирката, тоест взема се следващата дълбочина от таблицата. Същото се прави ако има по сериозен отток или друга травма(счупване, изкълчване и т.н).
.
. Ерекцията се получава на малки дълбочини, при стопове за декомпресия особенно ако с вас се гмурка полу гола русалка, от опит го знам 
някой да си отговори колко е налягането на кръвоносната ни система (която го "вдига" с кръв пренасочена от мозъка) и колко е на различни дълбочини
Коментар