Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ерекцията при водолазите

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ерекцията при водолазите

    В тоя ред на мисли и предвид снимковия материал на въпросните списания, аз имам един въпрос?

    Ако в режим на декомпресия водолаз получи неконтролируема ерекция, дали това няма да е опасно за здравето му, предвид затрудненото освобождаване на натрупания азот в кръвта на въпросното място. Какви мерки трябва да се предприемат в такава ситуация и какви евентуални травми могат да се получат? Как ще се наричат няма да питам.

    Това е въпрос, който зададох по време на курса и на който получих само подсмихвания, но не и задоволяващ любопитството ми отговор. Не се шегувам.

    П.С. Извинявам се за спама.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

  • #2
    До: Водолазни преживявания

    Ерекциятя е естествено разширение на крьвоносните сьдове и при декомпресия азота се освобождава най - напред там,затова че опасноста е нищожна!

    Коментар


    • #3
      До: Водолазни преживявания

      Първоначално публикуван от gorda Преглед на мнение
      Ерекциятя е естествено разширение на крьвоносните сьдове и при декомпресия азота се освобождава най - напред там,затова че опасноста е нищожна!
      Точно обратното. Там има много кръв, респективно азот, който трябва да излезе от някъде при намаляване на налягането. Това става само по един начин - кръвообращение. При ерекция то е силно ограничено. Какво става с азота? Става на мехурчета който допълнително запушват кръвоносните съдове. Оттам насетне картината е ясна. За да се избегне декопресионна болест трябва да се удължи времето на престой на спирката, тоест взема се следващата дълбочина от таблицата. Същото се прави ако има по сериозен отток или друга травма(счупване, изкълчване и т.н).

      П.С Мислете като поствате, някой може да пострада заради некомпетентно твърдение.
      I get High by going Down

      Коментар


      • #4
        До: Водолазни преживявания

        Skitnik,виждам че сте повлияни от това че сьм младши участник вьв форума и си позволихте да ме обидите и наречете некомпетентен.Аз няма да използвам вашия тон. напротив ще се дьржа приятелски защото виждам че сте запознат с доста неща.С азотната наркоза,натрупването на азот в крьвта и неговото освобождаване се занимавам от 39 години затова приемете и моят опит вьв водолазното дело.Азота се натрупва в крьвта и се освобождава най бавно там кадето крьвоноснита сьдове са най-тесни. Тоест в мастните тькани и мозька.Затова азота поразява ставите и мозака, защото там крьвоносните сьдове са най-финни и там най-трудно става освобождаването му.И още нещо.Ерекцията под водата е присьща само на морските бозайници.но дори ите излизат по-близо до повьрхноста при вьзпроизводство. Не вярвам някой водолаз да е получил ерекция на или под 40 метра.Темата наистина е много обширна затова ще спра до тук.И още нещо. Ако си знаем истинските имена много е вероятно да сме добри познати от преди. С уважение кьм цялата водолазна гилдия и ЗА РАВЕН БРОЙ!

        Коментар


        • #5
          До: Водолазни преживявания

          Само за протокола: Ерекцията е функция на местно отделения азотен оксид в тъканите на половия член.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

          Коментар


          • #6
            До: Водолазни преживявания

            Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
            Само за протокола: Ерекцията е функция на местно отделения азотен оксид в тъканите на половия член.
            Пещеристо тяло, което при ерекция се изпълва с кръв...Това да ти звучи познато.
            При слизане под водата действа повишаващото се налягане върху нас, телата ни, външните и вътрешните органи също са под това налягане.
            Вземи си балон или кондом, на 10-тина метра му пусни малко от автомата въздух, и започни да изплуваш. Какво става? А ако с надут започнеш да слизаш?
            Ако ти се отделя газ в тъканите, ще гръмнеш бе!
            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

            Коментар


            • #7
              До: Водолазни преживявания

              Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
              Само за протокола: Ерекцията е функция на местно отделения азотен оксид в тъканите на половия член.
              Чист азот, не оксид. А ако е в количество да предизвика ерекция, то на собственика ще му е все едно. Той вероятно ще е в кома заради тежка форма на декомпресионна болест.

              Първоначално публикуван от gorda
              Skitnik,виждам че сте повлияни от това че сьм младши участник вьв форума и си позволихте да ме обидите и наречете некомпетентен
              Не вас колега, твърдението Ви. Приемете моите извинения, не съм целял да ви обидя. Към Вас, пионерите във водолазното дело тая дълбоко уважение и почит. Благодарение на вашите успехи и грешки ние сме това, което сме сега.
              I get High by going Down

              Коментар


              • #8
                До: Водолазни преживявания

                Ето сега бих влязал сьс SKITNIK под вода и бих разчитал на него и неговата помощ при нужда в екстремна ситуация!

                Коментар


                • #9
                  До: Водолазни преживявания

                  Последно за ерекцията и спирам.
                  Тя е физиологичен резултат от възникнали нервно-хормонални дразнения в мозъка, които се предават като сигнали по стволовите клетки на гръбначния мозък и предизвиква отделяне на азотен оксид (съединение), не чист азот, в тъканните клетки на половия член. От там вече започват да действат пещеристи тела и т.н. Ако количеството на този отделен азотен оксид в тъканите е по-малко, вече се говори за хормонални нарушения или т.нар. дисфункция, която се предизивиква най-вече от психогенни фактори. Това от номална сухоземни медицинска гледна точка.
                  Логично в моето мръсно подсъзнание възникна въпроса как ще се отрази повишеното усвояване на азота в кръвта върху ерекцията на водолаз-фетишист. Логично тя трябва да бъде по-силна и продължителна, което би могло да предизвика освен дисконфорт и сериозни увреждания в обсъжданата анатомична област.
                  Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

                  Коментар


                  • #10
                    До: Водолазни преживявания

                    Аз пак ще кажа, когато избирате къде да карате курс, се поинтересувайте кои ще ви бъдат инструкторите,колко опит имат и т.н. Инструктор с изграден подход и опит може да ви даде страшно много. Поинтересувайте се по коя система да се обучавате CMAS,PADI,NAUI или SSI. Това са световните системи които имат инструктори в България и всяка една си има предимства и недостатъци,съответно. Аз съм избрал CMAS по ред причини, за спортното гмуркане,но не искам да ангажирам никой с моя избор. Не се доверявайте на 100% на това което четете в интернет форумите,защото "знаещите инструктори" в милата ни татковина са много. Разбира се има хора с афторитет изграден с години опит в тази област. Колега видях, че си от Варна, Дарина и Лео от "Морски клуб приятели на морето – Варна" са безпорно инструктори с много опит и добър афторитет,също така са и мои инструктори. Баракуда е също добър избор, (колега Марес, за мен не е положителен критерий за оценка), Вода спорт също са разумен избор, Илия Кръстев е инструктор с много опит разбира се има и други. На 27–ми този месец има състезание на басейна до морска гара, можеш да отидеш там и ще се срещнеш с доста водолази и инструктори от цялата страна,мисля че има какво да видиш .
                    Колега получаването на ерекция на 40 метра не се отнася до въпроса който се разглежда тук,защото на тази дълбочина тялото ти е в режим на насищане,а не на освобождавене . Ерекцията се получава на малки дълбочини, при стопове за декомпресия особенно ако с вас се гмурка полу гола русалка, от опит го знам .Колега Горда, видях, че сте задълбал малко повече в темата около усложненията които може да предизвика натрупания азот в тялото на водолаза. Искам да ви кажа, че азота не поразява само мозъка и костите,мехурче азот може да запуши всеки един кръвоносен съд, а знаем цялото ни тяло е осеяно с тях. За това има множество правила които трябва да спазваме преди,по време и след гмуркане. Дори и малкото (на площ) и тесни кръвоносни съдове са част от кръвоносната система на тялото и респективно са свързани с кръвообръщението за което ви говори скитник-а. Азота от тялото се освобождава единствено и само чрез белия дроб, а кръвоносната система участва само в преноса му. Има отделно название на усложнението предизвикано от азота запушил най-широките кръвоносни съдове в тялото ни и вероятностна от запушваенто им,не е никак нищожна при не спазване на правилата.Аз съм на мнение, че не годините опит, а изчетените книги и преминатите курсове на обучение са критерий за знания. При ерекция в половия си член имаме натрупване на кръв и задърването и там, което както ви посочи колегата Скитник, намалява-забавя кръвообръщението в тази част на тялото, почти със сищия успех можете да вържете турникет на ръката си и да изплувате с него. В книгите за водолазна медицина (каквито липсват на Български) е посочено, че при намалено кръвообръщение по време на декомпресия (притиснат крайник,водолаз в напреднала възраст,с наднормено тегло,студена вода и т.н.) процедурите са точно тези които ви бяха посочени от колегата.
                    Пифко, виждам, че от тази година си инструктор CMAS* и имаш моите най–сърдечни поздравления, защото вашия клуб се нуждае от инструктори по световните системи,за да бъде на ниво.Пожелавам ти да стигнеш още по високо и искренно се надявам, че ще учиш курсистите си,да спазват световните стандарти, за да бъде всяко гмуркане под водата безопастно. Колкото до форумите,изгонен съм само от този на който ти си администратор,от всички други си тръгнах сам и ти знаеш това .
                    Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

                    Коментар


                    • #11
                      До: Водолазни преживявания

                      Първоначално публикуван от nekromant Преглед на мнение
                      Аз пак ще кажа, когато избирате къде да карате курс, се поинтересувайте кои ще ви бъдат инструкторите,колко опит имат и т.н. Инструктор с изграден подход и опит може да ви даде страшно много. Поинтересувайте се по коя система да се обучавате CMAS,PADI,NAUI или SSI. Това са световните системи които имат инструктори в България и всяка една си има предимства и недостатъци,съответно. Аз съм избрал CMAS по ред причини, за спортното гмуркане,но не искам да ангажирам никой с моя избор. Не се доверявайте на 100% на това което четете в интернет форумите,защото "знаещите инструктори" в милата ни татковина са много. Разбира се има хора с афторитет изграден с години опит в тази област. Колега видях, че си от Варна, Дарина и Лео от "Морски клуб приятели на морето – Варна" са безпорно инструктори с много опит и добър афторитет,също така са и мои инструктори. Баракуда е също добър избор, (колега Марес, за мен не е положителен критерий за оценка), Вода спорт също са разумен избор, Илия Кръстев е инструктор с много опит разбира се има и други. На 27–ми този месец има състезание на басейна до морска гара, можеш да отидеш там и ще се срещнеш с доста водолази и инструктори от цялата страна,мисля че има какво да видиш .
                      Колега получаването на ерекция на 40 метра не се отнася до въпроса който се разглежда тук,защото на тази дълбочина тялото ти е в режим на насищане,а не на освобождавене . Ерекцията се получава на малки дълбочини, при стопове за декомпресия особенно ако с вас се гмурка полу гола русалка, от опит го знам .Колега Горда, видях, че сте задълбал малко повече в темата около усложненията които може да предизвика натрупания азот в тялото на водолаза. Искам да ви кажа, че азота не поразява само мозъка и костите,мехурче азот може да запуши всеки един кръвоносен съд, а знаем цялото ни тяло е осеяно с тях. За това има множество правила които трябва да спазваме преди,по време и след гмуркане. Дори и малкото (на площ) и тесни кръвоносни съдове са част от кръвоносната система на тялото и респективно са свързани с кръвообръщението за което ви говори скитник-а. Азота от тялото се освобождава единствено и само чрез белия дроб, а кръвоносната система участва само в преноса му. Има отделно название на усложнението предизвикано от азота запушил най-широките кръвоносни съдове в тялото ни и вероятностна от запушваенто им,не е никак нищожна при не спазване на правилата.Аз съм на мнение, че не годините опит, а изчетените книги и преминатите курсове на обучение са критерий за знания. При ерекция в половия си член имаме натрупване на кръв и задърването и там, което както ви посочи колегата Скитник, намалява-забавя кръвообръщението в тази част на тялото, почти със сищия успех можете да вържете турникет на ръката си и да изплувате с него. В книгите за водолазна медицина (каквито липсват на Български) е посочено, че при намалено кръвообръщение по време на декомпресия (притиснат крайник,водолаз в напреднала възраст,с наднормено тегло,студена вода и т.н.) процедурите са точно тези които ви бяха посочени от колегата.
                      Пифко, виждам, че от тази година си инструктор CMAS* и имаш моите най–сърдечни поздравления, защото вашия клуб се нуждае от инструктори по световните системи,за да бъде на ниво.Пожелавам ти да стигнеш още по високо и искренно се надявам, че ще учиш курсистите си,да спазват световните стандарти, за да бъде всяко гмуркане под водата безопастно. Колкото до форумите,изгонен съм само от този на който ти си администратор,от всички други си тръгнах сам и ти знаеш това .
                      Винаги съм чел постовете на колегите от Форума с голямо внимание.
                      Прави впечатление, че с къси постове се казва същественото.
                      Много си щракал по клавишите и нищо обаче не се разбира.
                      Доста неграмотност.
                      За стайните водолази и библиотеките са място за гмуркане.
                      Поста ти е еталон за "нещо съм чул, ама не-до разбрал... ама знам щот съм чул".
                      Даже знаеш, че и и малкото на площ и тесни кръвоносни съдове са част от кръвоносната система.
                      Браво!
                      Интересно е, как точно се казва усложнението, при което азота запушва големите кръвоносни съдове.
                      А как се казва тогава онова усложнение, при което се запушват по малките кръвоносни съдове.
                      И правописна неграмотност... много.
                      В този форум не се толерират подигравките с книжовния български език.
                      Както и опитите някой безотговорно да се изказва, като единствена и крайна инстанция.
                      п.п.
                      ...и-и незнам какво правя, амам все ме бият!?
                      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                      Коментар


                      • #12
                        До: Водолазни преживявания

                        Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                        Винаги съм чел постовете на колегите от Форума с голямо внимание.
                        Прави впечатление, че с къси постове се казва същественото.
                        Много си щракал по клавишите и нищо обаче не се разбира.
                        Доста неграмотност.
                        За стайните водолази и библиотеките са място за гмуркане.
                        Поста ти е еталон за "нещо съм чул, ама не-до разбрал... ама знам щот съм чул".
                        Даже знаеш, че и и малкото на площ и тесни кръвоносни съдове са част от кръвоносната система.
                        Браво!
                        Интересно е, как точно се казва усложнението, при което азота запушва големите кръвоносни съдове.
                        А как се казва тогава онова усложнение, при което се запушват по малките кръвоносни съдове.
                        И правописна неграмотност... много.
                        В този форум не се толерират подигравките с книжовния български език.
                        Както и опитите някой безотговорно да се изказва, като единствена и крайна инстанция.
                        п.п.
                        ...и-и незнам какво правя, амам все ме бият!?
                        Единственото за което си прав е правописа. Тъй като познавам лично nekcromant-а знам, че обикновено не пише с толкова правописни грешки, обаче явно трябва да наблегне малко в тази насока, а не само на работата.

                        Под "стайните водолази" които се осъвършенстват с гмуркания в библиотеката явно визираш самия себе си, защото демонстрираш пропуски, както по отношение на медицината (не само водолазна), така и по отношение на механизмите на декомпресия и в частност на ерекцията (в теоретичен смисъл, да не си помислиш че успорвам мъжествеността ти). Медицинските термини ще ти ги обясни nekromant-a, защото въпроса е отправен към него.

                        Това което е важно обаче при започаването на един водолазен курс (пък и друг курс) е предварителния набор на информация и обективната и оценка. Имам предвид, че в България не е никак трудно, ако познаваш подходящите хора и притежаваш нужните средства, да се снабдиш с какъвто и документ, сертификат или квалификация си поискаш. Точно по тази причина лично аз не обръщам внимание на титли и звания, на дипломи закачени на стената и т.н. лъскави реклами, които прикриват комплески у техните собственици.

                        Всеки кандидат водолаз трябва правилно да направи своя избор на органиация, инструктор и оборудване, за да не наруши правилото на Дик Марчинко за седемте "П"-та.
                        Последно редактирано от paunoff; 17-09-09, 12:19.
                        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

                        Коментар


                        • #13
                          До: Водолазни преживявания

                          Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                          Единственото за което си прав е правописа. Тъй като познавам лично nekcromant-а знам, че обикновено не пише с толкова правописни грешки, обаче явно трябва да наблегне малко в тази насока, а не само на работата.

                          Под "стайните водолази" които се осъвършенстват с гмуркания в библиотеката явно визираш самия себе си, защото демонстрираш пропуски, както по отношение на медицината (не само водолазна), така и по отношение на механизмите на декомпресия и в частност на ерекцията (в теоретичен смисъл, да не си помислиш че успорвам мъжествеността ти). Медицинските термини ще ти ги обясни nekromant-a, защото въпроса е отправен към него.

                          ...
                          Сам си противоречиш. Обявяваш ме за "стаен водолаз" от библиотеката.
                          Същевременно и пропуски ми вменяваш, при полужение, че не съм и се напъвал да давам като теб компетентно мнение.
                          Какво става?
                          Нещо съм те жегнал на тема "Самотните занимания на еректиралия водолаз" ли? Извинявай!
                          Просто кажи според теб кое е по важно? Опита и практиката под вода или теоретизирането и буквоедството.
                          В ерата на интернет не можеш да зададеш теоретичен въпрос на който да не получиш отговор.
                          Защо препълни темата с преживявания?
                          Всъщност ти препоръчвам отново и по-внимателно да прочетеш какво съм писал!
                          г-н ПАУНОФФ!
                          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                          Коментар


                          • #14
                            До: Ерекцията при водолазите

                            Колко често се случва на водолазите да получават въпросното състояние под вода Ако честотата е по-голяма от тази на сушата какво е възможното обяснение
                            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                            LZ1EMS

                            Коментар


                            • #15
                              До: Ерекцията при водолазите

                              Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                              ....Ако честотата е по-голяма от тази на сушата какво е възможното обяснение
                              .....ще ти станат пациенти в неврохирургията ....все си мисля че имат мозък който да оперираш де .....
                              ....иначе по темата някой да си отговори колко е налягането на кръвоносната ни система (която го "вдига" с кръв пренасочена от мозъка) и колко е на различни дълбочини останалото са патологични случаи или легенди и фантазии
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X