Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рафтинг,Струма,сезон 2008-най-сетне

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Рафтинг,Струма,сезон 2008-най-сетне

Бравос, голямо изпитание, голям кеф. И снимките са потресаващи.Много сте добри )
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Договорил съм, по принцип с bah.bg,
      отстъпки, за членове на форума,
      но така и не го направихме официално.
      Въпреки това, ако отидете на Струма,
      за да пускате с рафт,
      търсете Васил Флоров, Кирил Макаров, Натали Кенанова
      от името на Тони Груев.
      И не ме излагайте много,
      пикането в неопрена не личи,
      но другата работа се усеща...!!!!

Коментар

https://htftp.offroad-bulgaria.com/G...ma%2011052008/
        Малко снимики от последния уикенд.
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
          Прав си за падането.А сгъването на лодката при големи вълни е често явление.Не знам дали забелязахте,но има и жена на борда.И се справя доста добре.
          За този спорт изисква ли се някаква подготовка..освен да можеш да плуваш?..
          Много често докато се разхождам около НДК,ме спират някакви мъже и ме питат-Може ли да те питаме нещо?..Какво предпочиташ рафтинг или скачане с бънджи?..Преди не знаех какво е рафтинг и им отговарях,че предпочитам бънджи..но последния път като ме питаха им отговорих-рафтинг,защото вече знаех за какво става дума!Предложиха ми да ходя с тях..сториха ми се твърде мили за непознати хора и им отказах..

Коментар

Като за начало - плуването стига.
            Ако почнеш от етапите за по-начинаещи и чак като натрупаш малко опит да минаваш на по-екстремните участъци...
            Трябва си добро физическо състояние, защото е доста уморително...
            Предполагам, че с добър и сработен екип е много забавно, но аз съм се пускал само несериозно с несериозници и на 6-тата минута физически съм аут - после минавам на автопилот...
            Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Моите наблюдения показват,че при падане в реката умението да плуваш почти няма значение.Водата е бърза.Има и много камъни,в които можеш да се удариш,докато се опитваш да плуваш.Това само те изтощава и не дава резултат.По-добрата тактика е да оставиш течението да те носи и да се съчредоточиш в излизането на брега.Но виж,физическата подготовка е желателно да бъде добра.Когато няма сили за гребане удоволствието намалява.
              В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
                Моите наблюдения показват,че при падане в реката умението да плуваш почти няма значение.Водата е бърза.Има и много камъни,в които можеш да се удариш,докато се опитваш да плуваш.Това само те изтощава и не дава резултат.По-добрата тактика е да оставиш течението да те носи и да се съчредоточиш в излизането на брега.Но виж,физическата подготовка е желателно да бъде добра.Когато няма сили за гребане удоволствието намалява.
                Мерси за пояснението..и без това не мога да плувам..за мен е значи..

Коментар

Умението да плуваш дори пречи... Когато за пръв път паднах в продължителен участък бързеи и инстинктивно се опитвах да изплувам и доближа до лодката, първо че не постигнах някакъв резултат и второ че точно си подадеш главата от водата и някоя вълна ти напълни очите и устата с вода... Когато най-сетне реших да не се боря с течението и дори да си стоя под водата, когато някоя вълна ме потопи, започнах да се кефя . Като излезеш в спокойната вода, вече е достатъчно да се отпуснеш и жилетката те изкарва отгоре и лодката може да дойде да те прибере, ако разбира се не се е обърнала цялата , или с каквито и да е движения да се придвижиш до нея или брега. Плуването и без това е затруднено от факта, че не е добре да пускаш греблото . Между другото тогава и разбрах, защо с тези жилетки човек при желание дори може да се гмурка и плува под вода, веднъж по време на каньониг бях забравил, че съм с такава жилетка и го направих в един вир, след което много се чудих, защо ми се е отдало .
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от mitaka81 Преглед на мнение
                    Страхотни снимки браво
                    Аз също искам да пробвам рафтинг, дай някакви телефони на фирми организиращи подобно нещо.
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=34160

Коментар

Аз ходех на рафтинг по Струма преди да се появи комерсиализацията на участъка и мога да кажа, че плуването въобще не помага. Трябва си добра екипировка. Имаше едни младежи, които бяха от Бургас и решили да дойдат неподготвени (прочели във вестника, че има състезание). Единият се удави и го намериха няколко км по-надолу, а другият случайно един колега го мерна и го извади за косата та оживя.

През казана сме се спускали с надуваема лодка и сме се обръщали само веднъж.
                      ---------------------
                      Шофирайте разумно!
                      [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Абе, за лодки пишеш, а за Лендровърските работи никакъв те няма.
                        Извинявам се за спама.
                        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Временно,докато спадне водата.

Коментар

Злати, пътувам ... и тази тема ми хвана окото и пробуди спомениии.... Предвижда се да дойда на сбирките и обществено полезните дела, но понеже още не съм сигурен не пиша. Като наближи времето ще се преброя в съответната тема..
                            ---------------------
                            Шофирайте разумно!
                            [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

За който не знае,
                              този уйкенд има много важно състезание на Струма,
                              кръг от Европейското по рафтинг.
                              Стискаме палци на нашите девойки,
                              дано не се "хванат за палците"...!!!

Коментар

Нашите девойки се представиха отлично.За жалост на тренировката,единия женски отбор се обърна в началото на Казана и всички го преминаха в стил "бодирафт".Изправиха ни се косите като видяхме какво стана.За щастие само едно момиче пострада леко,дори на другия ден взе участие в състезанието.
                                Моят отбор след първия ден беше пети,но накрая в генералното 11-ти.Все пак,това е първото ни участие,а и отборът е напълно аматьорски.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X