Обява

Свий
Няма добавени обяви.

камери в софия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: камери в софия

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
    ...и получаваш снимка след шест месеца... после си плащаш.....
    Познат полицай /но не от КАТ/ твърди, че по закон не могат да ти съставят акт, ако от момента на нарушението са изминали повече от шест месеца. За това и не ходи в КАТ и е сигурен, че няма да има последици. Не знам дали е вярно, но той има доста снимки точно от това кръстовище.
    Много ми е интересно има ли такова законово положение наистина.

Коментар

Нещо ново което не знаех... един приятел го снимали с няква камера около ловешко и го викнаха във Ловеч да му пишат акт, той прати майка си разбира се, но това няма значение. От значение за мен е, че го викнаха във Ловеч да му пишат акта което за мен е малоумие. Това значи ли, че ако ме хванат на камера във Варна, ще ме викнат там да ми пишат акт, щото ако е така могат да си го ..... Никой не може да ме накара да пропътувам 500 км за да ми вземат книжката и да ме глобят.
      Това с камерите не е ли като с наказателните постановления ... по адрес ... демек ако си от София в кат софия да те викат. Щото иначе е пълна пародия....
      The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.

Коментар

Първоначално публикуван от GeorgiATV Преглед на мнение
        Нещо ново което не знаех... един приятел го снимали с няква камера около ловешко и го викнаха във Ловеч да му пишат акт, той прати майка си разбира се, но това няма значение. От значение за мен е, че го викнаха във Ловеч да му пишат акта което за мен е малоумие. Това значи ли, че ако ме хванат на камера във Варна, ще ме викнат там да ми пишат акт, щото ако е така могат да си го ..... Никой не може да ме накара да пропътувам 500 км за да ми вземат книжката и да ме глобят.
        Това с камерите не е ли като с наказателните постановления ... по адрес ... демек ако си от София в кат софия да те викат. Щото иначе е пълна пародия....
        По-горе в темата е ясно написано - ще те викат там, където си сгазил лука. Така е по закон.

Коментар

Оня ден ми цъфна честитка от нарушение на 12.08.2009. Т.е. минали са повече от 6 месеца. Дайте да го видим тоя казус... освен че ми развалиха плановете и настроението... , при неяваване на определена дата призованият носи адм. наказателна отговорност по чл. 271 от ЗМВР. Ще стоя аз половин месец в София до средата на Април да си платя нещо, за което идея си нямам.

ей го ЗМВР
          http://docs.google.com/viewer?a=v&q=...2fnvhmQuxNrOmw
          Чл. 271. (1) Който без уважителни причини не се яви в местата по чл. 47, ал. 2 и
          чл. 60, ал. 1, след като е редовно призован, се наказва с глоба до 100 лв.
          (2) При повторно неявяване без уважителни причини глобата е от 100 до 200 лв.
          Последно редактирано от Rabin; 29-03-10, 11:44.

Коментар

не може пред теб да кара патрулка на кат със скорост около 80км/час,по път с максимална скорост на движение от 80 километра в час, а другите да я изпреварват като спряла . леле ако бях катаджия нямаше да тръгвам от началството без да съм си взел 2-кочана за актове
            а защо служебната кола я карам с 80 ли ? ами щото още се разработва мотора.. на под 10.000 километра е . а пъки не ми се дава книжката..че после няка кои да изважда кинти , а пък и не бързам за никъде поне засега и не най-маловажното е че си взех мотор.. и трябва да го подкарвам вече затова по добре 5 минути по късно отклкото 6 месеца без книжка подкрепям камерите ...но не и шилетата който бъркат номерата и изпращат честитки на хора който НЕ са извършили нарушение!!!
            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
            Honda Shadow VLX 600 - 1999
            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
            Влади

Коментар

Ето подобна тема тук...
              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=73477

Коментар

Тази на Орлов мост със светкавицата е номер едно!
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Айде да цитирам от другата тема...
                  Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато: а) нарушителят е починал;
                  б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;
                  в) това е предвидено в закон или указ.
                  Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.

Коментар

Тези камери преди Орлов мост са две - посока сфетофара, снима срещу движението и в посока кръстовището.
                    Предимно бус лентата щракат.И аз като колегите смятам,че по принцип камерите са от полза само когато се санкционират недобросъвестни водачи на МПС.
                    Друго мен ме вълнува - ако сте спрял на сфетофара, може ли да се говори по телефона без хенс-фрий и това нарушение ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Владо_Веков Преглед на мнение
                      Тези камери преди Орлов мост са две - посока сфетофара, снима срещу движението и в посока кръстовището.
                      Предимно бус лентата щракат.И аз като колегите смятам,че по принцип камерите са от полза само когато се санкционират недобросъвестни водачи на МПС.
                      Друго мен ме вълнува - ако сте спрял на сфетофара, може ли да се говори по телефона без хенс-фрий и това нарушение ли е?
                      Счита се за нарушение... Но няма да се счита ако си отбил отстрани и си пуснал "аварийните"...но всичко зависи от това кои седи зад камерите,колко е пил вечерта преди работа, и дали жена му му е пуснала....поне тук в България все още така стоят нещатат за съжаление

Влади

Коментар

Колеги малко ще усложня темата и ще кажа, че цялата система на "глоби" е погрешна и по-скоро ПОРОЧНА. Веднага обяснявам защо - една силна монополна институция печели от глобите. Това веднага дава предпоставки за писане на все повече и повече глоби - така печалбата се увеличава. Освен това институцията НЯМА за цел да спре нарушенията - без нарушения няма глоби, а като няма глоби няма пари. Получава се корупционен кръг в дефиницията на практиката...

Вместо глоби колеги трябва да има строгост при контрола над точките в талона. Именно те трябва да са контролния момент - всеки човек трябва да има електронно досие в КАТ. Спират те за нарушение, съставят ти акт - отнемат ти точки. Свършат ли ти точките - прощаваш се с книжката си. Ама не както сега - буташ рушвет за "курс за възстановяване" и минаваш метър. Точките в талона трябва да станат нещо изключително ценно и скъпо за шофьорите. Именно така ще стане превъзпитаването... Пък и ще понамалеят ахмаците и трафика ще олекне.

За каране без книжка (свършили точки в талона) - затвор...

И така...

Коментар

Първоначално публикуван от 4selenger
                          Оооо аз съм им абонат на това място , оказа се че в продължение на цели5 месеца аз минавам така от средната лента за в дясно и така до сега са ми викнали над 5 пъти в които като видях че не ми остана много точки , айде жената да ходи ,че тя никога на са я глобили , и лошото че честитките все идват и идват , оказа се в онези 5 месеца на зад всеки месец ми пращат по една или две ,и да ви кажа преди една седмица ми беше за май месец, леле та аз карах така до Август !! не ми се мисли какво ме чака , дядото май му остана някоя точка , ще трябва и него да го излъжа някак си ,а ако откаже не ми остава друго освен шпрей на рег.номер
                          Kakво превъзпитаване, може вече да не са останали точки за книжка докато се наумят да пратят хабер. Призовката я видях случайно между рекламите в пощ. кутия! Оруел ряпа да яде... Идеята е друга и виждам, че на всички е ясна каква е тя! Хубава работа, ама БЪЛГАРСКА!

Коментар

Да чукна на дърво...имам 2 акта отпреди 5 години на стойност 30 лева общо, който няма да платя - абсурда със смяната на "новите" номера ако помните.
                            нямам отнети точки и нямам други нарушения. като пише на знака 80 км/час си карам със 70.като сметна че не мога да премина кръстовище спирам и чакам зелено. като видя пешеходна пътека спирам и давам на пешеходците предимство. губя време... така е.но пък предпочитам да нямам вземане-даване с кат. защото последните винаги са на печалба. и когато ходя на гости си ходя с безалкохолната бира,докато карам не вдигам телефони... не знам за другите..това е закон за мен. Живо съветвам и другите да го правят. не съм безгрешен...но се старая да не греша докато съм зад волана..все пак.. имам около 5000 км месечно пробег и не мога да си позволя каквото и да е нарушение.

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                              ... не съм безгрешен...но се старая да не греша докато съм зад волана..все пак.. имам около 5000 км месечно пробег и не мога да си позволя каквото и да е нарушение.
                              И аз се старая. Понякога се налага да направиш дребно нарушение, за да караш разумно. Давам пример - пристроявам се по-навреме в дясната лента и леко нагазвам бус-лентата ако не преча на някого в нея. Защото ако не направя това и набия спирачки за пристрояване последния момент - някой ще се наниже в багажника ми както си кара с 80 по Цариградско! За слизане към Г.М.Димитров е така... Има една спирка непосредствено преди отбивката и малко кофти се получава!
                              Последно редактирано от Rabin; 29-03-10, 12:49.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                                И аз се старая. Понякога се налага да направиш дребно нарушение, за да караш разумно. Давам пример - пристроявам се по-навреме в дясната лента и леко нагазвам бус-лентата ако не преча на някого в нея. Защото ако не направя това и набия спирачки за пристрояване последния момент - някой ще се наниже в багажника ми както си кара с 80 по Цариградско! За слизане към Г.М.Димитров е така...
                                То в София си е приключение...:9 Тук в Бургас са малко по леки условията..до идването на лятото...Но пък ми направи впечатления..че се дразня от стила на каране на туристите: СТРАШНО ДИСПЛИНИРАНИ ШОФЬОРИ СА в истинския смисъл на думата!!!

Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X