Тая схема я знам и не ме влече. За мойте цели е неприложима
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Промяна на цените на (акцизни) 4х4 от 01.2007, дискусия
Свий
X
-
Чакайте сега да ви светна как стават нещата с Вранглерите. Значи купувате си от германия Вранглер 4.2 - карбураторен, само 120 кс. Няма акциз, няма нищоПосле му заменяте главата с такава от 4.0 инжекцион, барабар с компютъра и дюзите (инжекциона е 188кс) и получавате 190 кс със същия двигател (ако някой тъп полицай ви напише кода на двигателя вместо номер в талона) който всъщност си се води 120 кс със съответстващите данъци
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
-
Първоначално публикуван от Yaroofftopic:
Първоначално публикуван от disemСтига с тоя спор вече! Ето изтриха ми темата за продажба на Гранда за да не дразни и други..., просто разделихме тази дискусия от нея, за да не се спам-ва твоята тема.
Коментар
-
Дори в D има "два вида TUF" зависи дали колата щв останв там или ще напусне Германия. При вторият вариант колата минава без проблеми независимо от състоянието и! (собствен опит) Глобална корупция!
Арабите, неможем да ги изпреварим за нищо изгодно! Те нямат работно време за разлика от германците.
Реалната цена на вещ, е тази на която се осъщетсвява сделката, а не тази която се иска от продавача.
Granda за мен е на super цена!VARADERO SD2
Коментар
-
V93 аз ли да ти обяснявам, че под всяка оферта си има срок на валидност, а при частните обяви се ПРЕЗЮМИРА, че цената е до продажбата. Именно на тази презумпция се крепи авторитетът на продавача и съответно на купувача. Без нея са започва с капариране, условия по офертата и т.н. Ми, дай съвсем да формализираме обявите и да им нахакаме срок на валидност и със ситен шрифт под черта един куп стандартни условия, с протоколи за намерения, предварителни договори и т.н. Щото утре ще ти кажа една изгодна цена и като дойдеш с парите, ще ти кажа, че вече е друга, "щот така" и мое право е дя я вдигам, а твое е да не купуваш. Това естествено не предизвиква никакви правни последствия, а само "впечатление", което според разни западни и източни партньори е най-важното.
За TUVа и за застраховките си има чалъми и се правят. В тази връзка - преди няколко години Върховният съд на САЩ излезе със становище, че опитите за намаляване на данъците и таксите с легални средства не е проява на антипатриотизъм, а отказът от такива опити не е граждански дълг. Точният цитат и постановлението ми убягват, но могат да се изровят. Това за САЩ, а тук смятам никой няма илюзии как се разпределят косвените и преките данъци и такси, които често пъти са си направо незаконни. Това по въпроса за схемите - има ги и който прецени, се възползва от тях. В тях никъде не става дума за корупция и фалшификации, които са си съвсем отделен сегмент.
За няквите топчета нещо си в грешка, щото вземи си направи първо труда да видиш какви са цените и да си направиш сметката. Аз поне за колите съм пресметнал кое как и за колко излиза.
Рослане, много неща не са това, което бяха, в това число и прегледите в Германия. Пък прегледът на кола, която ще напуска Германия по продажба е формален и него изобщо не визирам.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ObersturmbahnfuehrerV93 аз ли да ти обяснявам, че под всяка оферта си има срок на валидност, а при частните обяви се ПРЕЗЮМИРА, че цената е до продажбата. Именно на тази презумпция се крепи авторитетът на продавача и съответно на купувача.), че цената не трябва да се променя.
Бих се съгласил с твоите забележки, АКО някой е заявил намерение да купува, постигнато е някакво предварително споразумение на базата на обявената сума, а продавачът СЛЕД това е вдигнал цената.
Доколкото се видя тук, такова нещо не е имало.
Т.е. не е известно някой да е отишъл с парите и да е бил изненадан с промяна.
Т.е. некоректност от страна на продавача НЯ-МА.
Освен това мисля, че некоректно омешваш една частна неадресирана към никого конкретно обява с бизнес оферти.
Аз например за 20 и кусур години не съм забелязал ни западни, ни източни клиенти да обвиняват в некоректност хотелите, които непрекъснато си променят обявените цени (както надолу, така и нагоре) съобразно конюнктурата на пазара. никой не намира нищо нередно в тези промени. Стига разбира се промяната да не е направена СЛЕД като някой си е направил резервация. Но случаят просто не е такъв ...
П.П. А за топчетата хич не се впрягай. Защото и през ум не ми е минавало да влизам в конкретика какви били цени, качество или каквото и да било друго. Просто споменах случая като илюстрация на твоята реакция, когато някой реши да подложи на "дискусия" твоята стока ...
Т.е., казано в прав текст "Не прави на другите това, което не искаш да ти правят на теб!"Ние не сме неутрални!
Коментар
-
За чуждиците е ясно, както и че обичаме да се хващаме за думите, а не за смисъла. И за да илюстрираш тезата си, малко по-надолу пишеш "конюнктура", вместо "състояние"
Да пробвам да ти обясня защо цената на нещо обявено за продан върви надолу ли? Странен въпрос от търговец. Ми, щото в диаграмата на търсенето и предлагането се намира над площта на търсенето и трябва да я достигне. Ако е под кривата, знаеш какво става. Така че за обявите за продажба е нормално цените да падат, а за обявите за покупка е нормално да растат, като в това число са и наддаванията. Ако обърнем случая, това е като да обявиш, че купуваш джип за 2000 кинта и като не намериш такъв, да свалиш на 1000 - странна работа.
Не знам за каква дискусия говориш и за какви мои реакции, за пейнтбола, ама нещо бъркаш, а обявени цени никога не съм вдигал, независимо имам ли заявка или не и как са ми излязи разходите в последствие.
Примерът с хотелските стаи, самолетните билети и прочее не са уместни щото омесваш пазара на стоки с пазара на услуги.
Както и да е - явно доста хора се засегнаха, което само по себе си е показателно, но просто се нагледах на обяви, при които след като нещо известно време не се продаде, му се вдига цената. Това принципно е правилен подход в някои случаи, но тези не са измежду тях. Та, увеличаващата се тенденция за такова развитие на обявите за продажба ми прави впечатление и затова го отбелязах. Отчитам грешката си, че го направих в конкретна тема, за което се извинявам на Севдо и повече няма да пиша по въпроса.
Коментар
-
До колкото знам в тая държава още никои не знае какво ще си плаща при внос на автомобили. Но все пак да питам.
Внасям Сузуки Витара.
Какво плащам при вноса.
В Германия срещу 40Е получаваш временен ТЮФ. Така може ли да се регистрира в КАТ. Разбрах че ТЮФа го искат само на митницата.
Ще бъда благодарен ако някои ме осветли.
Коментар
-
В момента авто джамбазите развиват някаква теория че цените на колите щели да се вдигнат, а не да паднат. Естествено трябва да си много тъп за да им се вържеш на глупостите. Според мен в момента са се насрали от страх, че ще им седят бангиите няколко месеца, защото хората ще забавят покупките очавайки по добри цени.
Не знам дали ше се всигнат или ще паднат, но знам че и те не знаят, а това е поредната спеколация. Лично предпочитам да изчакам. Не мисля че отварянето на границите ни ще доведе до поскъпване на вноса - просто няма никаква логика!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар