Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внос на Автомобили от САЩ, ЕВРО4 и митници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

лесно. с мерак. а, и с пари
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

подозирам че тук няма да стане с мерак а с МНООГО пари... простотия...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от митко
        Първоначално публикуван от Венцислав Петров
        По същия начин не може нито един американец да си внесе кола от Европа, без значение че тук автомобилите отговарят на по-високи изисквания.
        всеки канадец (не знам дали е американец ) може да си внесе кола от европа. след като я внесе обаче трябва да направи съответните доработки - допълнителни светлини и тн за да отговаря на местните стандарти. друг е въпроса дали има смисъл да го прави при положение че тук колите, в това число и европейските са по евтини. виж, обаче ако е луд фен на фиат примерно тогава би могъл да си внесе , преработи и регистрира, което не е сложно. аз съм проверявал, имах някакви идеи навремето.
        За американците не знаех че това е възможно. А иначе със сигурност и тук ще има някаква подобна процедура, това имах в предвид по-горе но се съмнявам че тя ще е бърза и евтина. Защото дори и само светлините да трябва да се направят отговарящи на друг стандарт и това някой да го одобри ще е според мен скъпо и трудно начинание. Щом казваш че в Щатите е лесно добре, нямам лични впечатления но за тук съм сигурен че ще е трудно и скъпо. Защото разликите никак не са малки, освен светлини има и други брони, места за закрепване на номера и т.н. Конкретно бях чел за СААБ че всеки модел който се хомологира за продажба в Щатите изисква много милионна инвестиция и много време... но явно за частни лица правят изключения... Всъщност ето един файл с изисквания по въпроса валидни след 01.01.2007 ако на някой му се чете да го прави пък после разкажете за що иде реч накратко.
        http://htftp.offroad-bulgaria.com/v_...006/12/n60.doc
        Ние с Брат ми като по-прагматични вече си купихме една "амариканска" Тойота FJ80 и даже я регистрирахме тъй че сме готови за влизане в ЕС...
        VPetrov.photography

Коментар

венци, каде ги четеш тия работи с еврото. аз бях сега на един семинар в министерство на финастите точно по въпросите за новите закони и никой там незнае за такива изисквания.

от каде ти е информацията ?
          drive alive

Коментар

А какво ще се случи с руските автомобили,пак ли ще се превърнат в екзотика?
            [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
              венци, каде ги четеш тия работи с еврото. аз бях сега на един семинар в министерство на финастите точно по въпросите за новите закони и никой там незнае за такива изисквания.

от каде ти е информацията ?
              Еми Сава това че не знаят още по зле за тях. Според нашата конституция международните договори има предимство пред нашето законодателство. Е я ми кажи как една членка на ЕС може да не спазва законодателството на ЕС? А в ЕС е забранен вноса на автомобили неотговарящи на ЕВРО4...

А добре ще е да погледнеш word файла по-горе там пише много неща...
              VPetrov.photography

Коментар

доколкото знам не всички закони на ЕС ще влезнат в сила веднага, някои ще започнат да действат чак след 2009г.

фаила си го дръпнах но не се отваря
                drive alive

Коментар

Да има норми за които специално е договорена отсрочка в съответната преговорна глава. По отношение на ЕВРО4 не е договарян такъв период а и няма никаква логика въобще да се договаря такова нещо. В Европа няма производител който да не може да покрие тази норма...
                  VPetrov.photography

Коментар

вместо да спориме, по-добре да изчакаме 10 дни...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Re: Внос на Автомобили от САЩ, ЕВРО4 и митници

и кВо, никой ли не е внасял кола от САЩ след нова година???

В Германия внасят доста коли от Щатите - не знам как става номера с Евро4 - предполагам, че има вратички...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Че внасят е вярно, въпросът е карат ли ги... То и тук вноса не е забранен, само регистрацията в КАТ... Забелязвам много обяви на автомобили от автокъщи в Германия на които пише само за износ извън ЕС...
                        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                          Че внасят е вярно, въпросът е карат ли ги... То и тук вноса не е забранен, само регистрацията в КАТ... Забелязвам много обяви на автомобили от автокъщи в Германия на които пише само за износ извън ЕС...
                          май има и такива с регистрация... не съм проучвал, но например на Яро тойотата май беше докарана от САЩ, карана в Германия н-години и после внесена в БГ...

Откога е в сила това изискване за Е-4?

Коментар

Тедо за Тойотата на Яро си прав но тя е регистрирана в Германия май беше 1992 година... кой знае какво е било тогава.

А сега каква е ситуацията знам ли, и аз се надявам някой като разбере нещо да напише тук че например тези Тойоти много ми харесват - нищо че си купихме една...
                            VPetrov.photography

Коментар

Аз чакам 4Runner-a да пристигне другия месец от щатите и почвам борбата, но доколкото разбрах ти трябва нещо като сертификат за съответствие а не евро 4
                              [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

процедурута я ПРЕЖИВЯХ през фефруари с моя вранглер доста изнервяща но възможна
                                1- технотест
                                2-аналогичен документ от официален вносител
                                3-вписване в КАТ ( лъвов мост )
                                4-регистрация ( дървеница )
                                това е варианта при положение че съответното мпс е продавано или било продавано от официален вносител ( тоест те са го вписали вече) само че по този начин те спомагат други ( тоест конкуренцията си ) затова не очаквай да са дружелюбни и отзивчиви
                                впоследствие разбрах и за вариант който заобикаля гореописания но каква е ефективноста му незнам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X