подозирам че тук няма да стане с мерак а с МНООГО пари... простотия...
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
По същия начин не може нито един американец да си внесе кола от Европа, без значение че тук автомобилите отговарят на по-високи изисквания.
всеки канадец (не знам дали е американец ) може да си внесе кола от европа. след като я внесе обаче трябва да направи съответните доработки - допълнителни светлини и тн за да отговаря на местните стандарти. друг е въпроса дали има смисъл да го прави при положение че тук колите, в това число и европейските са по евтини. виж, обаче ако е луд фен на фиат примерно тогава би могъл да си внесе , преработи и регистрира, което не е сложно. аз съм проверявал, имах някакви идеи навремето.
За американците не знаех че това е възможно. А иначе със сигурност и тук ще има някаква подобна процедура, това имах в предвид по-горе но се съмнявам че тя ще е бърза и евтина. Защото дори и само светлините да трябва да се направят отговарящи на друг стандарт и това някой да го одобри ще е според мен скъпо и трудно начинание. Щом казваш че в Щатите е лесно добре, нямам лични впечатления но за тук съм сигурен че ще е трудно и скъпо. Защото разликите никак не са малки, освен светлини има и други брони, места за закрепване на номера и т.н. Конкретно бях чел за СААБ че всеки модел който се хомологира за продажба в Щатите изисква много милионна инвестиция и много време... но явно за частни лица правят изключения... Всъщност ето един файл с изисквания по въпроса валидни след 01.01.2007 ако на някой му се чете да го прави пък после разкажете за що иде реч накратко. http://htftp.offroad-bulgaria.com/v_...006/12/n60.doc
Ние с Брат ми като по-прагматични вече си купихме една "амариканска" Тойота FJ80 и даже я регистрирахме тъй че сме готови за влизане в ЕС...
венци, каде ги четеш тия работи с еврото. аз бях сега на един семинар в министерство на финастите точно по въпросите за новите закони и никой там незнае за такива изисквания.
венци, каде ги четеш тия работи с еврото. аз бях сега на един семинар в министерство на финастите точно по въпросите за новите закони и никой там незнае за такива изисквания.
от каде ти е информацията ?
Еми Сава това че не знаят още по зле за тях. Според нашата конституция международните договори има предимство пред нашето законодателство. Е я ми кажи как една членка на ЕС може да не спазва законодателството на ЕС? А в ЕС е забранен вноса на автомобили неотговарящи на ЕВРО4...
А добре ще е да погледнеш word файла по-горе там пише много неща...
Да има норми за които специално е договорена отсрочка в съответната преговорна глава. По отношение на ЕВРО4 не е договарян такъв период а и няма никаква логика въобще да се договаря такова нещо. В Европа няма производител който да не може да покрие тази норма...
Че внасят е вярно, въпросът е карат ли ги... То и тук вноса не е забранен, само регистрацията в КАТ... Забелязвам много обяви на автомобили от автокъщи в Германия на които пише само за износ извън ЕС...
Че внасят е вярно, въпросът е карат ли ги... То и тук вноса не е забранен, само регистрацията в КАТ... Забелязвам много обяви на автомобили от автокъщи в Германия на които пише само за износ извън ЕС...
май има и такива с регистрация... не съм проучвал, но например на Яро тойотата май беше докарана от САЩ, карана в Германия н-години и после внесена в БГ...
Тедо за Тойотата на Яро си прав но тя е регистрирана в Германия май беше 1992 година... кой знае какво е било тогава.
А сега каква е ситуацията знам ли, и аз се надявам някой като разбере нещо да напише тук че например тези Тойоти много ми харесват - нищо че си купихме една...
Аз чакам 4Runner-a да пристигне другия месец от щатите и почвам борбата, но доколкото разбрах ти трябва нещо като сертификат за съответствие а не евро 4
[SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]
процедурута я ПРЕЖИВЯХ през фефруари с моя вранглер доста изнервяща но възможна
1- технотест
2-аналогичен документ от официален вносител
3-вписване в КАТ ( лъвов мост )
4-регистрация ( дървеница )
това е варианта при положение че съответното мпс е продавано или било продавано от официален вносител ( тоест те са го вписали вече) само че по този начин те спомагат други ( тоест конкуренцията си ) затова не очаквай да са дружелюбни и отзивчиви
впоследствие разбрах и за вариант който заобикаля гореописания но каква е ефективноста му незнам
Коментар