Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране на кола с английска регистрация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каране на кола с английска регистрация

Наистина, стандартна застраховка ГО, няма как да направиш на автомобил с не българска регистрация. Дори и да направиш, тя няма да е валидна. Това което му трябва на човека е "гранична гражданска отговорност" (сега погледнах как точно се води), която е за срок от 1 до 3 месеца, важи за целия ЕС и може да се подновява (удължава) неограничен брой пъти. Да, цената за година е около 1300-1400 лв/година, но вземайки предвид годишния данък за автомобил 300 к.с. + новите цени на ГО за следващата година + акциза за автомобил с 300 к.с., според мен си струва.

Коментар

Първоначално публикуван от zaqwsx Преглед на мнение
      Наистина, стандартна застраховка ГО, няма как да направиш на автомобил с не българска регистрация. Дори и да направиш, тя няма да е валидна. Това което му трябва на човека е "гранична гражданска отговорност" (сега погледнах как точно се води), която е за срок от 1 до 3 месеца, важи за целия ЕС и може да се подновява (удължава) неограничен брой пъти. Да, цената за година е около 1300-1400 лв/година, но вземайки предвид годишния данък за автомобил 300 к.с. + новите цени на ГО за следващата година + акциза за автомобил с 300 к.с., според мен си струва.
      С тоя пост вече уточнихме, че нямаме различия. Напълно съм съгласен с написаното. В моите спомени също беше макс 3 месеца срок. В случаи, като твоя наистина е полезно, но за повечето автомобили едва ли. След като падне акциза мисля, че и за теб ще е по-добре да си регистрираш колата с БГ табели. Все пак във всеки отделен случай, всеки може да си направи сметката.

Колкото до колегата пуснал темата - наистина мисля, че ако имаш документи на колата на друго име и договор, че се прехвърля на твое име няма логика да ти отказват регистрация в КАТ. Всеки знае, че повечето хора, които внасят коли си написват договорите 2 часа преди да идат в КАТ. В по-горен пост писах, но ето пак - според мен ако имаш документи на колата, договор че си я придобил и ГО трябва да ти регистрират колата.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Карай...и му мисли, когато попаднеш на запознат и законово осведомен полицай, тогава му мисли...
        ....прегледите трудно се минават в БГ!!..с тези табели..
        ....застраховките....без талон на твое име и номера в БГ регистъра.....са си .....хартиика за тоалетната...

......та не го бъркайте момчето....нека си кара.....нали си има всичко, но за Англия.....тук едва ли ще попадне на разбиращ полицай, пък и с педесетачка ще му се размине..., после с няколко педесетачки...

.....ГЛЕДАЙТЕ като копувате ПЪРВО ДОКУМЕНТИТЕ....ако знаете какво да гледате де!!!.......после колата, за да не я продавате за части....
        СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от plamen_mc Преглед на мнение
          договор си имам направен но той нищо не ми помага за регистрацията,а синия талон е една бланка от англия в която всеки нов собственик си попълва данните под предишния собственик след като я купи.проблема е сащо на местно ниво тъй като в пловдив нямаше да имам проблем относно регистрацията,а тук в хасково ми се келешат и се правят на важни.
          ...искам да ти помогна, но за целта ми кажи какво точно имаш като документи!!!- недей да се притесняваш..и си кажи точно как е!!

...после ще видим на къде да тръгнеш.....

Коментар

Като документи имам както казах:синия талон от англия със моите данни попълнени по името на предишния собсвеник,договор за покупко продажба,засраховка гражданска отговорност,платена екотакса,документ за минал годишен преглед валиден до март месец 2010.Но това което мисля да направя като вариант е да си изкарам временно жителство в пловдив и така да я регистрирам.Поне и данаците ми ще са по евтини.

Коментар

Предишен собственик кой е....Българин с адрес там..и къде му е нанасен адреса и данните...., или друг - англичанин.Отрязъците къде са...виолетов и зелен. подпълвано ли е нещо там и пращано ли е до ДВЛА...

Коментар

Значи станала е така ситуацията с колегата:
                Първия собственик на колата(англичанина) я продава на Българския "търговец"(хипотетично казано),който прави договор(фиктивен,защото в Англия не се искат някви заверки,а се пише свободен текст и само подписите са фактор скрепящ зделката),после нашия човек, примерно решава че колата ще я оставя на себе си и решава че в талона трябва да фигурира неговото име, а не на Англичанина,и "търговеца"(който вече има някакъв адрес в Англия)си подава документите в ДВЛА с попълнен отрязък за смяна на собственика и те пристигат на адреса му в англия(новите документи с талон на негово име),но той решил(нали е "търговец")че му трябват пари ,и продава колата на друг Българин,който иска да си я регистрира на негово име,Но Закона в България гласи че щом е Българин предния собственик,колата трябва да си я регистрира първо с БГ табели,и тогава да я продаде на следващия.........другото е че щом ти е изрядна колата с валиден преглед и застраховка в която са вписани номерата на шасито и евентуално на двигатела(при мен само на шаси,щото нямам на двигатела) Пътна Полиция не може да те санкционира (освен ако нямаш аптечка,или забравиш да си пуснеш фаровете),но тази застраховка не важи ако стане беля няква,тя е само за да спазиш закона към момента,което не пречи да си караш колата без притеснения,поне аз го правя от 2 години,а някои го правят от 5-6 вече.Успех
                LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Колега всичко което казваш е точно така,предишния собсвеник е българин и неговото име пише на талона

Коментар

При постоянен адрес в Англия,удостоверен и написан под името на продавача...без значение Англичанин, Шотландец....Руснак...или..Българин, щом сделката е извършена на пределите на Англия и колата не е отписана от ДВЛА , че ще е за износ...преди датата на сделката и не е напускала страната, като такава за износ....НЯМА ПРАВНА ПРИЧИНА за да ти откажат регистрация...
                    Ти им покажи договор с адрес на продавача в Англия,който да съвпада с датата написана на най долните редове при промяна на собственост..там и подписите ви трябва да са еднакви..

...остоявай правата си и ако ти отказват искай среща с началника им там, ако ти каже същото - обясни му , че това важи за Българи на територията на България , но не и за такива с постоянно пребиваване и адрес в чужбина, и че Ти лично си отишъл там и на място от него си купил автомобил, регистриран в Англия, кодето не е отписван от отчет за износ!!!
                    ......на чистите отрязъци....трябва да напишеш твоите имена по паспорт и Адреса в България....и да ги питаш те ли служебно ще ги пратят до ДВЛА, или ти лично да си ги изпратиш.....

Коментар

Какво е ДВЛА?

Коментар

Англииския КАТРегистрирай в ПЛовдив и карай спокойно
                        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                          Англииския КАТРегистрирай в ПЛовдив и карай спокойно
                          Без проблем!
                          БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
                          TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
                          Съби Радев А(-) 0895745706

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X