Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране на кола с английска регистрация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каране на кола с английска регистрация

Въпроса ми е следния: Може ли да се кара кола с английски номера по пътищата на страната и колко може да продължи това? Колата си има минал преглед в Англия и е валиден до март 2010,направил съм застраховка гражданска отговорност, но съм вписал английските номера. Има си платена екотакса. Колата е внесена април месец 2009 и досега не са ме спирали полицаи. Проблема не е в това че не искам да я регистрирам а в това че ми отказват да я регистрират, тъй като в синия талон на автомобила се води за собсвеник човек, който е българин и живеее в Англия и трябва първо той да я регистрира на негово име, че после аз. И тъй като скоро няма да си идва в България, искам да знам мога ли да си я карам спокойно по пътя или ме чакат някакакви глоби.
    Последно редактирано от Димо; 15-12-09, 16:54. Причина: правопис

До: Каране на кола с английска регистрация

След като си си платил всичко нужно и имаш валиден годишен преглед,можеш да я караш в България,все пак сме в Европейския съюз.

Коментар

Ти защо не взе договор, че ти я продава? Това може да стане и сега. И договора може да си напишеш сам. Стига да си се разбрал със собственика. Не разбрах какъв син талон.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

договор си имам направен но той нищо не ми помага за регистрацията,а синия талон е една бланка от англия в която всеки нов собственик си попълва данните под предишния собственик след като я купи.проблема е сащо на местно ниво тъй като в пловдив нямаше да имам проблем относно регистрацията,а тук в хасково ми се келешат и се правят на важни.

Коментар

Първоначално публикуван от plamen_mc Преглед на мнение
          направил съм застраховка гражданска отговорност, но съм вписал английските номера.
          Това по принцип е как да се изразя по-меко... нерегламентирано от закона. Занимавал съм се с такива казуси няколко пъти. Ето ти вариантите.
          1.Английски номера - английска застраховка.
          2. Английски номера и няква транснационална застраховка /нещо от сорта на 900 лв за 3 месеца/.
          3. БГ номера и БГ застраховка.
          4. Правиш БГ застраховка на английските номера и не пишеш номер в застраховката, като ако те спрат казваш, че ще е регистрираш "тези дни", защото както знаем първо се прави ГО и после в КАТ, щото в КАТ искат ГО.

Това, което ти си го направил съм пробвал да го направя, но просто не става, не отговаря на правилата. Не знам как е станало - предполагам неразбиращ застрахователи или затраховател познат.След, като обаче го имаш си карай и си свиркай. Не знам само ако стане нещо /не дай боже/ дали ще ти платят нещо или въобще как ще третират полицата, щото повтарям лично съм проучвал нещата в 2 застрахователни компании. Ако ставаше, както ти си направил навсякъде доста хора щяха да карат така. След като изтече прегледа също според мен е малък шанса да те спре БГ катаджия и да се усети, че нямаш преглед. Даваш му документите и казваш, че всичко е наред. Все пак ако искаш да си изряден ти трябва преглед, който няма да може да минеш с английски номера в БГ.

Ако питаш мен не е лошо да пробваш с едно пълномощно от въпросния собственик. Пробвай с незаверено, а само подписано. Тези всичките неща ги говоря за пред КАТ, разбира се. Казваш им питал съм, ето направи ми пълномощно, сега я регистрирайте.
          Последно редактирано от marin199; 15-12-09, 23:03.
          http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
          http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Ще те спират често милиционерите с тази регистрация

Коментар

То с пълномощното трябват декларации.Няма ли начин да впишеш твоето име в синия талон?Защо не я регистрираш в Пловдив щом там няма проблем,първо си сменяш личната карта с пловдивски адрес а това не е много сложно-виждаш някаква улица и номер къща записваш си ги и отиваш да си подадеш документи и заявление за смяна на лична карта,после в кат Пловдив и готово.Иначе единственния ти проблем е прегледа с тези номера неможе.Успех
              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                То с пълномощното трябват декларации.Няма ли начин да впишеш твоето име в синия талон?Защо не я регистрираш в Пловдив щом там няма проблем,първо си сменяш личната карта с пловдивски адрес а това не е много сложно-виждаш някаква улица и номер къща записваш си ги и отиваш да си подадеш документи и заявление за смяна на лична карта,после в кат Пловдив и готово.Иначе единственния ти проблем е прегледа с тези номера неможе.Успех
                Личи си кой е правил избори . Тези съвети по-скоро са за личните съобщения.
                ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от bg2001 Преглед на мнение
                  Точно обратното. избягват да ги спират, защото няма на какъв език да се разберат... По тая причина англичаните масово пият и карат...
                  Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от bg2001 Преглед на мнение
                    Извинявай колега, ама не съм много съгласен с това което казваш. Баща ми вече 3та година кара Ягуар S-тайп и от почети една Гранд Чероке, с английски номера, спирали са го само един път, и не са му казвали нищо .. то няма какво да му кажат
                    п.п. Трябва да е с аглийска застраховка..., пък за регистрирането, не ти и трябва

Коментар

Три месечната "международна" гражданска отговорност е 360 лв (за автомобил 300 к.с.), а не 900 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от zaqwsx Преглед на мнение
                        Три месечната "международна" гражданска отговорност е 360 лв (за автомобил 300 к.с.), а не 900 лв.
                        Май говорим за различни неща. НЕ МОЖЕШ да направиш българска застраховка /ГО/ на кола с чужди табели. Това, за което пишеш е явно ГО на кола с Бг номера, която да важи и в чужбина /предполагам страни извън ЕС, щото в ЕС тряя да си важи/. Ако искаш да направиш застрохавка в БГ на кола с чужда регистрация тя струва около сумата която съм писал /ако искате точно ще проверя/ и се водеше няква "трансгранична" /пак по памет и ако искате може да питам/. Цената е от "Български имоти". Ако има промени съм съгласен, но както писах съм разглеждал такива случаи 2 пъти и по закон възможностите са това. Всичко друго е риск, късмет и т.н.

За пълномощното писах просто, като документ, който много обичат в КАТ/кви случаи има там да не споменавам/ и който би ги убедил да регистрират колата а не да се прехвърля /за което трябват декларации, ама той човека има договор, кво да прехвърля още/. Другия вариант е да се намери някой доверен човек или фирма в друг областен град и да се регне там. След като имаш договор обаче не знам що ти отказват. В КАТ реално искат документи за колата, ГО и договор за да регнат една кола с чужда регистрация.

Коментар

В "Български имоти" застраховката може да е 900 лв, може и 9000 да ти искат, все ми е тая. От една година карам Форд Мустанг с английска регистрация в България. За автомобила не се дължат данъци в Англия (поне докато се шофира извън Обединеното кралство). Автомобила е 2008 г., по тази причина нямам задължение да минавам и годишен технически преглед до 2011 г. Каското е с 0,5% по-скъпо. Гражданската отговорност в "Лев Инс", "Армеец" и "Бул Инс" варира в границите 120/140 лв за месечна или 340/380 лв за три месеца, същата важи за целия Европейски съюз и мисля, че се води "зелена карта". Спирали са ме няколко пъти за проверка на документи и не съм имал никакви проблеми. Дори немогат да се заядат за американския тип светлини/ стопове, аптечка, пожарогасител и т.н., поради не познаването на английското законодателство.

Коментар

Доколкото съм запознат имената на новия собственик се пишат в отделен отрязък,а в "основния" талон са данните на първия собственик.Не може ли да махнеш отрязъка за нов собственик и да си напишеш един договор от първия собственик към теб и отиваш в кат и тегистрираш,(както по принцип се регистрират).По този начин в Пловдив със сигурност си я регистрираш без никакъв проблем,за Хасково незнам.
                            БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
                            TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
                            Съби Радев А(-) 0895745706

Коментар

Първоначално публикуван от zaqwsx Преглед на мнение
                              В "Български имоти" застраховката може да е 900 лв, може и 9000 да ти искат, все ми е тая. От една година карам Форд Мустанг с английска регистрация в България. За автомобила не се дължат данъци в Англия (поне докато се шофира извън Обединеното кралство). Автомобила е 2008 г., по тази причина нямам задължение да минавам и годишен технически преглед до 2011 г. Каското е с 0,5% по-скъпо. Гражданската отговорност в "Лев Инс", "Армеец" и "Бул Инс" варира в границите 120/140 лв за месечна или 340/380 лв за три месеца, същата важи за целия Европейски съюз и мисля, че се води "зелена карта". Спирали са ме няколко пъти за проверка на документи и не съм имал никакви проблеми. Дори немогат да се заядат за американския тип светлини/ стопове, аптечка, пожарогасител и т.н., поради не познаването на английското законодателство.
                              Добре, приемаме, че или съм бил на скъпо място или когато аз съм проверявал /преди година/ е било доста по-скъпо. Само едно нещо искам да изясним. ЧОВЕКА Е ПИСАЛ, ЧЕ КАРА С БЪЛГАРСКА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ /АЗ ПРИЕМАМ, ЧЕ СЪВСЕМ НОРМАЛНА, КАТО ТАЗИ, КОЯТО ИЗДАВАТ НА БГ ТАБЕЛИТЕ/. При теб си е съвсем различна и явно законно установената. Може ли да споделиш колко ще струва на година? По това, което си писал около 1000 лв/може аз да съм се объркал с цената за годишна, но оставяме тоя въпрос/. Та, исках да кажа, че ако искаш да си направиш напълно легална застраховка в БГ на кола с чужди табели режима е съвсем друг и ще ти струва доста повече от ГО на колите с БГ регистрация. Само да уточним, като ще сме точни, че и ти ме обърка с името на застраховката /"международна" ГО/, защото тази, която ти ползваш според мен въобще не е ГО, виж "зелена карта" или нещо "транс" или квото и да е вече е друго. Сега мисля ще е по-ясно за всички.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X