Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Застраховка ГО размисли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Застраховка ГО размисли

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
    Гражданската се прави на автомобил, нали за това говорим? Значи гледаме години на собственика по талон на колата.
    Карачите може да бъдат много.
    В настоящата действителност според мен карача и собственика трябва да са най-малкия фактор за цената: фирмени МПС/ в определени случай денонощна езда с водачи на смени/ ; лични с по няколко преупълномощени водачи-собстеници ; виждал съм автомобили да са собственост на деца. Виждал съм украйнско свидетелство за регистрация на МПС. Само посочените в този документ собственици имат право да управляват автомобила/поне така ми обясни водача/ .Ако това стане в БГ тогава собственика да стане основен фактор за цената . Много се ядосвам Камаз или др. подобен да е с цена за ГО по-ниска или равна на цената за лек автомобил с работен обем на ДВГ 1800/1900/ куб. см. Ама и конкуренцията м/у застрахователите хич я няма. Намирисва на картелно споразумение. Поздрави.
    MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Първоначално публикуван от pahov Преглед на мнение
      В настоящата действителност според мен карача и собственика трябва да са най-малкия фактор за цената: фирмени МПС/ в определени случай денонощна езда с водачи на смени/ ; лични с по няколко преупълномощени водачи-собстеници ; виждал съм автомобили да са собственост на деца. Виждал съм украйнско свидетелство за регистрация на МПС. Само посочените в този документ собственици имат право да управляват автомобила/поне така ми обясни водача/ .Ако това стане в БГ тогава собственика да стане основен фактор за цената . Много се ядосвам Камаз или др. подобен да е с цена за ГО по-ниска или равна на цената за лек автомобил с работен обем на ДВГ 1800/1900/ куб. см. Ама и конкуренцията м/у застрахователите хич я няма. Намирисва на картелно споразумение. Поздрави.
      Ти намери от какво да се ядосваш. Виждал ли си катастрофирал КАМАЗ? Аз не, но от тия 1.8-1.9 - виждам всеки ден.

Коментар

Считам, че философията на ГО в България е объркана. Кой е виновен за дадено ПТП - автомобила или водача? Прави се ГО за автомобила, а се отнася за последствията от действията на водача - виновно причинена щета.Имам три автомобила, и трите с гражданска отговорност, като мога да ги управлявам само разделно - един по един. Печели застрахователя и то далаверата с доста добра. Според мен ГО трябва да се прави за:
        1. Водач, на база картата за управление - като отразява възможността ми какво мога да управлявам и желанието ми на какво ниво да се застраховам Д, С, В и т.н. или имам категория Д, но не я използвам, достатъчна ми е застраховката за С;
        2. Времето за застраховане -да мога да си избирам месеци, седмици, а не на тримесечие най-малкото. Отсъствам от страната или други причини, зная времето и за него автоматично се изключва застроховката;
        3. Застрахователя да си поставя боноси или утежнения, в зависимост от стаж, допуснати ПТП, изплатени обезщетения и т.н.;
        4. Всичко останало за автомобила се включва в каското или пътния данък.

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
          Застраховката Гражданско отговорност е рекет създаден от държавата в полза на застрахователните компании. - ако не вярвате вижте какво изплащат застрахователите.
          Преди 5-6 години един джигит така ме прасна в задната броня на едно Поло, че се завъртях и хвръкнах в една градинка. За изправяне и боядисване на заден калник и подмяна на задната броня застрахователите ми броиха 100 (сто) лева - какво точно ще покрият тези сто лева?
          Преди няколко дни си говорим с магистратка - за две счупени ръце и един крак осъдили виновния на 50000 лв. Виновен-невиновен обаче човека има валидна ГО - застрахователите "решили", че ще покрият 15000 лв - другите 35000 да си ги плаща той...
          Ами да направят и всеки да си плаща за гражданска отговорност каквото си "реши"!
          Съгласен съм. Наскоро кой колега посърада при катастрофа и плати за части и работа към 3600 лв. ,а застрахователните "експерти" му оцениха шетите на 2950 лв. и то с нови части. Е къде ги намират тия ефтини части бе?
          Land Rover Freelander Td4
          0884898006

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X