Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Застраховка Автокаско за off-road джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Застраховка Автокаско за off-road джип

Трябва добре да се прочете застрахователния договор. По принцип винаги пишат че се покриват щети станали по "републиканската пътна мрежа". Е гората не е от тази мрежа и застрахователя винаги може да си измие ръцете с това словосъчетание. Но ми е чудно как обещетяват за одраскване на боята в гора, след като е известно, че застрахователите не са много от плащащите. Е с познати всичко става, но по каналния ред .....незнам.?!?!

Коментар

Първоначално публикуван от dijel Преглед на мнение
      ... Направо си представям как идва полицейски патрул или представител на застрахователя на поляната извън пътя и да направи протокол че колата е разбита или открадната...
      Ами извън пътя не идват (е вероятно, ако случаят е по-тежък, може и да дойдат). Първо, щото ще е зор да те намерят, второ, че може и да не могат да стигнат до мястото.
      Но полицията си издава по съответния ред документ, удостоверяващ разбиването на колата, а застрахователят (Армеец) засега не изглежда да прави проблеми с плащането.

Виж, досега не ми е хрумвало да предявявам претенции за щети, получени от каране по черно, че то иначе през някой месец трябваше да се занимаваме с бояджии и тенекеджии и да правим цялостно пребоядисване. Не знам на колко застрахователи нервите биха издържали дълго на това, редовно да плащат щети от такъв характер ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от PlamPet Преглед на мнение
        Няма проблем да си направите КАСКО към която и да е застр. компания. Например в ДЗИ, при претендиране на щета, има два варианта - по декларация (плаща се до 15 % от застрахователната сума) и с документ (няма ограничение в размера на обезщетението). Гуми, джанти и щети отдолу по купето се плащат само ако има документ, удостоверяващ обстоятелствата около настъпване на събитието (разбирай полицейски протокол). Това се прави с оглед на това, застрахователя да може да си търси регрес от организацията, поддържаща пътя.
        Във Виктория, е почти същата история, но там ограничението за претендиране на щети по декларация е до два броя основни детайли (броня, врата, калник, капак и т. н.).
        В другите компании е подобно.
        Като цяло, обаче, никой не плаща щети по ходовата част и шасито (отдолу) без официален документ.
        При сключването на каското се попълва един документ, описващ оборудването на автомобила. Стандартното и нестандартното. Допълнителното оборудване (напр. касетофони, аудиоуредби, газови уредби, лебедки, ролбари, рекламни надписи или спец. боя и т. н.) се остойностява и съответно се заплаща в премията. За отделните компании е различно. Особеното е че допълнителното оборудване не може да надвишава определен процент от стойността на автомобила (напр. 5 %). Целта на това ограничение е все пак да се застраховат автомобили, а не музика, качена на брички.
        Има и др. особенсти, но става много сложно.
        Колега, виждам, че си запознат със застраховките, моля препоръчай ми някоя компания, която заплаща нарязани с нож гуми на паркинг, че ми омръзна всяка вечер да карам джипката пред РПУ-то и сутрин да тичам да го взема рано, че да не пречи на полицаите? Може и на лично. И без това договорът ми за представителство с Армеец не ми се подновява - те определено не изплащат такива щети. Може и на ЛС.
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от PlamPet Преглед на мнение
          ...Особеното е че допълнителното оборудване не може да надвишава определен процент от стойността на автомобила (напр. 5 %). Целта на това ограничение е все пак да се застраховат автомобили, а не музика, качена на брички.
          Има и др. особенсти, но става много сложно.
          По груба сметка, на нова джипка 5% от цената стигат колкото за лебедка и шнорхел... на стара комай за само за касетофон. Или аз бъркам нещо?
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

За нарязаните гуми се отива в РПУ, в което е станало нарязването. Там се подава сигнал (жалба) и с номерчето, което ти издават при приемането на сигнала си попълваш претенцията за щета при застрахователя. Нарязването на гуми е в графата "Злоумишлени действия". Този род щети се покриват от застрахователите само, ако са регистрирани в полицията. Презумцията е, че не ти сам си си увредил имуществото и ако все пак някога се открие виновният, застрахователя да може да предяви регрес към него.

По отношение на това кой застраховател да бъде избран, важно е да се съобрази възраст на автомобила, застрахователна стойност, условия по ликвидация на щети и т. н. Правилото е да се обърнете към брокер (не застр. агент), който се предполага, че е запознат с условията на поне няколко застрахователни компании и има знания и опит да отстоява правата на клиентите си. Брокерът е силен пред застрахователите, защото има много застраховки и там където сам човек с една колица губи неимоверни сили да отстоява позиция, брокерът го прави с едно изречение, а понякога дори и самия факт, че застраховката е сключена през брокер е достатъчно превантивен.
            Последно редактирано от PlamPet; 04-10-09, 21:05.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              По груба сметка, на нова джипка 5% от цената стигат колкото за лебедка и шнорхел... на стара комай за само за касетофон. Или аз бъркам нещо?

Така е. Има възможност и за известни отклонения, но те се договарят конкретно, а и в повечето случаи се правят за по-скъпите автомобили.
              Един касетофон (СД), когато при сключване на полицата не е предтавена фактура за стойността му, се оценя на около 50 лв. Има разбира се и други примери, но пак обръщам внимание, че нещата са доста специфични и индивидуални.

Коментар

От: Застраховка Автокаско за off-road джип

Я да опресня малко тази тема.
                Наближава момента за подновяване на застраховката и маркировката. Джипката естествено е порядъчно надрана и с неугледен външен вид, както предполагам и на повечето от вас . Проблема е, че когато я маркират, ще снимат и опишат всичко това, и после, при евентуална щета няма да изплатят пълното, да не кажа никакво обезщетение.

Някой правил ли е каско на издрана джипка и има ли опит при отстраняването на щети от застрахователя в този случай? Има ли клауза само против кражба и струва ли си да се прави?
                www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                0898777327

Коментар

Да споделя моето застраховане.
                  Джипа ми го оцениха по талона (година,кубатура и т.н.), като допълнително ме питаха за допълнителни екстри - например има ли климатик, ел. стъкла, ел. огледала и др.
                  Оцениха го на 50% от пазарната стойност на автомобил с показатели като на моят - от което много ме доядя.Да вмъкна че другата ми кола тази година я оцениха на 200% от пазарната и стойност, та писах молба да я оценят на по малко за да платя по малко пари за застраховка (така и стана). Сега си го държа на село и не смея да го докарам в София (абе вообще си се грижа за него все едно е без каско).
                  При огледа понеже е много одран от клони, ми написаха "до боя" на доста от ламарините, като попитах какво значи това ми обсниха - поемат ремонта до изчукване, смяна на ламарина и др.но без боята (та и там се ядосвах).
                  Мина ми през главата да го застраховам само за кражба , обаче разликата до пълно каско беше наистина много малка.
                  И така , като заключение мога да кажа:
                  имам си каско; - за кражба на половината стойност; - за щета само до боята
                  За Offroad аксесоари като багажник, брони, лебедка ми казаха че се застраховат отделно
                  Застрахователят е ДЗИ

Коментар

Благодаря за споделеният опит.
                    Обяснил си точно нещата, които ме интересуват и ми е полезно като информация.
                    Предполагам, че и останалите застрахователи действат по същият начин
                    www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                    0898777327

Коментар

Има различни варианти според застрахователия. Трябва да се проверява. Мога да кажа за служебен 4х4 автомобил, че се поема всичко макар и с малко трудности. Доста зависи и от алармата - дали включва и хард-топ ако има. Нещата са малко по-различни естествено, защото off-road-а е част от служебната работа. Цените някъде се договарят, другаде са твърди.

Коментар

От: До: Застраховка Автокаско за off-road джип

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Ами извън пътя не идват (е вероятно, ако случаят е по-тежък, може и да дойдат). Първо, щото ще е зор да те намерят, второ, че може и да не могат да стигнат до мястото.
                        Но полицията си издава по съответния ред документ, удостоверяващ разбиването на колата, а застрахователят (Армеец) засега не изглежда да прави проблеми с плащането.

Виж, досега не ми е хрумвало да предявявам претенции за щети, получени от каране по черно, че то иначе през някой месец трябваше да се занимаваме с бояджии и тенекеджии и да правим цялостно пребоядисване. Не знам на колко застрахователи нервите биха издържали дълго на това, редовно да плащат щети от такъв характер ...
                        Ти директно при тях ли застраховаш или чрез брокер. Някой може ли да даде телефона на брокери в София и има ли смисъл да се застраховам чрез такъв или директно с компанията.
                        Засега си мисля за Армеец, Булстат или Булинс, но всички мнения са добре дошли. Засега застраховаме в Уника, но брокера ни е в друг град и вече ме мързи/нямам време да ходя.
                        Александър

Коментар

От: До: Застраховка Автокаско за off-road джип

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                          Ти директно при тях ли застраховаш или чрез брокер. Някой може ли да даде телефона на брокери в София и има ли смисъл да се застраховам чрез такъв или директно с компанията.
                          Засега си мисля за Армеец, Булстат или Булинс, но всички мнения са добре дошли. Засега застраховаме в Уника, но брокера ни е в друг град и вече ме мързи/нямам време да ходя.
                          От форума peppy е брокер в Армеец. Питай при него - мисля, че ще ти отговори на всички въпроси.
                          http://www.nakladkibg.com
                          накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X