Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Застраховка Автокаско за off-road джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Застраховка Автокаско за off-road джип

Здравейте колеги,
    интересува ме следния въпрос, а предполагам че ще е интересен и за повечето любители на разходки извън пътя:

Прави ли някоя застрахователна компания пълно автокаско на подготвен джип за off-road.

Признават ли се щетите от удари, натискания, счупвания на фарове и стъкла, при положение че се кара извън пътя, или се признава само кражба? Как се доказва къде е станало произшествието дали е извън или е на пътя (едва ли екип на КАТ ще дойде да ти направи протокол в гората)?

Търсих информация по темата във форума, но не открих.
    Ако все пак не съм догледал и вече сте го обсъждали, моля някой модератор да изтрие темата.

Поздрави.
    www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
    0898777327

До: Застраховка Автокаско за off-road джип

Моят джип има пълно автокаско и не е подготвен за гората, но при попълването на полицата не са ми задавали въпроса "ще го трошиш ли в гората". Между другото във въпросника на моя застраховател има само няколко опции - такси, личен автомобил и състезателен автомобил. Естествено за не лични коли ставките са други.
    Така че ако исакш да си застраховаш желязото за в гората ще трябва да платиш повече, това е сигурно. Колко и какво ще покрие - ще ти каже конкретния застраховател. Имай предвид, че застахователната стойност на стара джипка е изключително ниска.
    Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Точно затова и питам, ако някой се е сблъсквал с този казус да даде мнение.
      0898777327

Коментар

... мм да, оценяват ти го ниско, не ти признават пораженията извън пътя (някои може да минат за "на паркинг") и аз реших, че няма смисъл.
        В последствие се обърнахме на хубав асфалтов път. Ако го бях застраховал, въпреки ниската оценка, щях да имам средства за възстановяване.
        Колкото и да го караш горски, винаги имаш едно транзитно минаване по пътищата на родината.
        Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

На мен са ми плащали (май беше 650 лв) за почти пълно боядисване вследствие на драскотини изцяло от гората - по капак на мотора , таван и т.н. Даже си говорихме с пича на огледите че са от каране в гората. Плащали са ми и огъвания , подбивания и други подобни. Това в Булстрад , миналата година. Тази не съм ходил , че трябва да им представям същите щети ( не съм ги отстранявал). Отделно плащат всички счупени фарове , стопове , стъкла и т.н. , като специално за тях не съм им казвал че са от гората , за да не прекалявам все пак.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
            На мен са ми плащали (май беше 650 лв) за почти пълно боядисване вследствие на драскотини изцяло от гората - по капак на мотора, таван и т.н. Даже си говорихме с пича на огледите че са от каране в гората. Плащали са ми и огъвания, подбивания и други подобни. Това в Булстрад ...
            Това със стандартно каско ли е, или си доплатил за опцията да влизат и тези щети?
            0898777327

Коментар

в някой фирми гумите и джантите не влизат в каското/не се изплащат щети/

Коментар

Моят агент е много светнат и ми препоръчва каквото може да мине като на паркинг да го пиша така, друг е въпроса, че досега каквото съм завеждал наистина си е било на паркинг Иначе в една нормална застраховка каско за обикновен автомобил няма опции за дозастраховане, оставя се преценката дали да се плати и колко да се прави при завеждане на щетата, а застрахователния риск се разпределя (някои са на офроуд, други правят дрифтове и пр.). Нали не говорим за застраховка на състезателен автомобил

Коментар

Първоначално публикуван от dijel Преглед на мнение
                  Това със стандартно каско ли е, или си доплатил за опцията да влизат и тези щети?
                  По-добре късно , отколкото никога ( да отговоря) - с абсолютно стандартното каско , и да - НЕ говорим за състезателен автомобил.

Коментар

Да бе , и на мен ми платиха щетите от гората (почти целия го писаха за пребоядисване) ама на половин цена , щото джипа ми бил стар . Според мен няма смисъл .
                    Ще ти дам и друг пример :
                    Миналото лято ударих джипа и го водя на оглед . Гледат ,пишат, смятат и го пращаме в техен сервиз с уговорката -" Ти плати , пък ние ще ти ги възстановим бързо"
                    Оправиха го , платих и си го взех . После положението вместо да се влоши - стана трагично . От 3.07- стана Коледа . И отивам аз да си взема парите и кво се оказаа !?!
                    От дадени от мен 1200лв. - получавам 460лв.
                    "Що бе" питам аз ?
                    Ами щото бил стар , фара го били купили от "Тойота" щото нямало по другите магазини , пък те са заложили цена от Илиенци (примерно) ,бронята я били писали за боядисване само ъгъла , пък то не можело и я боядисали цялата и т.н.

И какво се оказа ? Давам 1200лв за оправяне + 780лв застраховка и получавам 460лв (щото съм ЗАСТРАХОВАН )

Ти си прецени нещата , но тва е истината . Аз пак съм я застраховал щото ме е страх да не ми откраднат Торбаланчо , че кво ще правя без него . Но за щети....
                    ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                    WJ 4.7

Коментар

Няма проблем да си направите КАСКО към която и да е застр. компания. Например в ДЗИ, при претендиране на щета, има два варианта - по декларация (плаща се до 15 % от застрахователната сума) и с документ (няма ограничение в размера на обезщетението). Гуми, джанти и щети отдолу по купето се плащат само ако има документ, удостоверяващ обстоятелствата около настъпване на събитието (разбирай полицейски протокол). Това се прави с оглед на това, застрахователя да може да си търси регрес от организацията, поддържаща пътя.
                      Във Виктория, е почти същата история, но там ограничението за претендиране на щети по декларация е до два броя основни детайли (броня, врата, калник, капак и т. н.).
                      В другите компании е подобно.
                      Като цяло, обаче, никой не плаща щети по ходовата част и шасито (отдолу) без официален документ.
                      При сключването на каското се попълва един документ, описващ оборудването на автомобила. Стандартното и нестандартното. Допълнителното оборудване (напр. касетофони, аудиоуредби, газови уредби, лебедки, ролбари, рекламни надписи или спец. боя и т. н.) се остойностява и съответно се заплаща в премията. За отделните компании е различно. Особеното е че допълнителното оборудване не може да надвишава определен процент от стойността на автомобила (напр. 5 %). Целта на това ограничение е все пак да се застраховат автомобили, а не музика, качена на брички.
                      Има и др. особенсти, но става много сложно.

Коментар

Преди повече от месец в Лев инс заведох щета.Сещате се ,колата ми е издрана цялата.Беше един оглед ,фотосесии ,след известно време ми звънят по телефона, че пак ще я гледат,и са ходили пред нас,ма то вече бая време изтече!Исега се чудя дали обезщетението е толкова голямо ,че още събират парите.Но нещо ми пошушва на ухото ,че май ще ме забравят.
                        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Застраховател се избира като жена - слушаш, гледаш, преценяш, питаш тези, които са пробвали и накрая пак се оказва, че си сбъркал ...

Коментар

При положение че не се изплащат щети без документ (протокол) от КАТ как се процедира в подобен случай http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=71378 по темата, описана от Чавдар (v93)???

Направо си представям как идва полицейски патрул или представител на застрахователя на поляната извън пътя и да направи протокол че колата е разбита или открадната...
                            0898777327

Коментар

Първоначално публикуван от dijel Преглед на мнение
                              При положение че не се изплащат щети без документ (протокол) от КАТ как се процедира в подобен случай http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=71378 по темата, описана от Чавдар (v93)???

Направо си представям как идва полицейски патрул или представител на застрахователя на поляната извън пътя и да направи протокол че колата е разбита или открадната...
                              Еми по указания на застрахователния ми агент, специално БулИнс имат мобилни групи, и те идвали на място да установят щетите. До сега не съм ги употрербявал, и не знам дали биха дошли в гората, но в определени случаи протокол не им трябва - съставят си сами.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X