Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е тази отстъпка ?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    И от двете страни ( доставчика и ползвателя на услугата ) има честни и почтенни хора. Тук навремето беше място на което са събрани и от двата вида
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

    A1+

    Коментар


    • #32

      #26.8
      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
      04-11-22, 06:19
      ...
      ...
      Цецо , аз не му казвам как да си върши работата, а какви части искам. Искам оригинални , те от представителя са на по-ниска цена( и то за мен , който пита по телефона , без отстъпка ) от неоригиналните окито са ми предложили в сервиза. Аз не искам да ми маха отстъпкато която ползва като сервиз, въпреки , че той е сервиз -място където се ремонтират, монтират и т.н. неща , а не магазин от където си купуваш неща.
      А за питанката, при мен няма как да ми кажат как да си свърша работата , защото ако знаят , няма да са при мен , а ще си я свършат сами ​ Иначе съм имал случаи на разни странни желания , обяснявам , кое как е законно и кой носи отговорност и действам
      Това вече е доста изолиран и специфичен случай. Но проблема да не ти свърши работа, е по-скоро в комуникацията. А както знаем, тя, и въобще подхода е много важен въобще в живота. Принципно, при нормална комуникация и с добра аргументация, специално за оригинални части, доста сервизи и майстори не биха отказали. Много е рядък обаче случая, оригинала да е по-евтин от заместителите, а е вероятно да има и причина за това. Но като цяло да ти откажат оригинални части, без адекватна аргументация, е лоша практика.
      Аз лично, гледам да не ги притискам с цени. Питам ориентировъчно за порядъка, да знам горе-долу... А и като цяло по-често си имам представа, че даже и въобще не питам, когато става въпрос за моя майстор. Още по-малко пък се задълбочавам в цени на части и на труд. Ако някога съм пропуснал някоя по-добра част за по-малко пари, здраве да е. Изгубил съм много повече пари, време, и нерви, когато се задълбочавах прекалено, търсех си сам части, избирах, проучвах...даже понякога и монтирах сам... И сега го правя, но много по-рядко, когато преценя, че има смисъл. Иначе просто казвам на майстора да бъде с читави части, и като за мен, и той си знае, взима по-скъпи неща... Вече ако е нещо по-фрапиращо скъпо, се обажда да ме пита конкретно. Разбира се работи и с мои части, че и с части втора употреба, когато се наложи, но и двамата знаем за кое е оправдано и за кое, не... А и тогава пък никога не питам за цена предварително.
      Просто за мен е правилно, за всякакви услуги, човек да си изгражда дълготрайни отношения. Те се градят, бавно, трудно, постепенно... Но въпреки всичко според мен си струва.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

      Коментар


      • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        Разбирам те напълно , и съм съгласен , но фактите са доста шарени . Защо ли предпочитам да отида от Русе до София , за ремонти по газовата ? Вече за втори път ми се случва , сервиз , който няколко години обслужва колите ми , пращал съм десекти хора при него и бам , един ден рязко се изсира, като след сериозна сума за ремонт , автомобила напуска сервиза с лоши спирачки , след питанка , отговора е , че този тип автомобили така спират , трябвало да се карат с внимание. След голямо ровене и ходене по мъките , смяна на два водача , почистване на супортите и смяна на накладките , все неща които сам направих и се научих, спирачките са си като спирачки .
        Просто не ми стига живота и парите да обиколя всички , да им платя и си избера кой е съвестен .
        Та точно защото времето ми е ценно и не ми се обикаля почнах да правя сам ремонтите.

    • #33
      Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      Просто за мен е правилно, за всякакви услуги, човек да си изгражда дълготрайни отношения. Те се градят, бавно, трудно, постепенно... Но въпреки всичко според мен си струва.
      Съгласен съм с двете ръце.

      Аз за съжаление го осъзнавам това на дърти години, та вече съм утрепал 1/3 от живота си в DIY.

      Обаче да съумееш да отсееш и намериш читав доставчик, да успееш да се договориш и да успееш да подържаш връзката с години въпреки твоите (финансови) и техните (ресурсни) предизвикателства си е набор от умения, които не всеки има и далеч не и мнозинство дори се опитват да придобият, според мен...
      Бъдете живи и здрави!

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X