Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Еко такса плащане в друг град?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Еко такса плащане в друг град?

Здравейте, възможно ли е да се плати еко такса примерно в София, ако колата е нов внос , но да се регистрира примерно в Пловдив, или трябва да се плати еко такса там където се и регистрира, някой имали наблюдения?
    Понеже нали регистрацията на мпс се извършва само там където е регистриран човек по лична карта..

Можеш да я платиш навсякъде. То е много вероятно и като я платиш в София фирмата да е същата като тази в Пловдив. Не съм проверявал, но сигурно са 2-3 фирмите, занимаващи се с това.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Ми не е "вероятно", а съвсем реално! Фирмите не са сто. Все тая къде се плаща стига да "стискаш" в ръка въпросното удостоверение.

п.п. Не ми е ясно обаче кое налага плащането в друг град. Това отнема около две минути.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• izpilen2021
        izpilen2021 коментира
        Редактиране на коментар
        В другия град еко таксите клонът отваря в 10;00 а аз искам да се наредя на опашките в кат в 8 за да съм първи, това налага...
        и ако ги чакам до 10;00 еко таксите ще загубя 1 ден или ценно време часове.

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
      Ми не е "вероятно", а съвсем реално! Фирмите не са сто. Все тая къде се плаща стига да "стискаш" в ръка въпросното удостоверение.

п.п. Не ми е ясно обаче кое налага плащането в друг град. Това отнема около две минути.
      Да не стане да я платиш в другия град и да ти кажат, че не може. После да загубиш повече от ценното ти време. Когато ходи човек до КАТ за регистрация трябва да е готов да си изгуби целия ден. Може системата да забие или друг проблем, ако мине за няколко часа си е късмет

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
        Стоян Боюков-Sariones коментира
        Редактиране на коментар
        Ми Не! Няма да стане така. Фирмите са две плюс възможност да се плати и на банката, която събира таксата за регистрация. В последният случай просто няма удостоверение, а само платежно.

А и офисите за плащане на ЕКОтаксите са до КАТ.

Коментар

И това за каручка емнайста употреба?
        Даа... Така трябва.

Коментар

• cnc82
          cnc82 коментира
          Редактиране на коментар
          Ееее, какво да се прави, родина сине...

Към изпиления: не на последно място, това че ще идеш в 8:00 НЕ значи че ще си пръв. Но виж може да се пробваш към 5:00.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Еко таксата само в брои приемат пари навсякъде, но пак се заядоха в кат и за три дена регистрирах колата..... трябва да има човек железни нерви там да го връщат за какви ли не глупости и връзкари да го пререждат..

Коментар

А теб еко таксата те притесняваше да не загубиш някой час, а изгуби три дена.

Коментар

Ако кажеш и за какво се заядоха, няма да е зле.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Искаха сертификат за хомологенност, защото в чуждестрания талон не пишело код на двигателя и някакви други простотии...

Коментар

Първоначално публикуван от izpilen2021 Преглед на мнение
                Искаха сертификат за хомологенност, защото в чуждестрания талон не пишело код на двигателя и някакви други простотии...
                Нещо не е точно така. Спестяваш бая неща? На 90% от возилата не им пише код двигател в чуждите талони. Да не е сменен?

п.п. И все пак плащането на Продуктовата такса не беше проблем да е на друго място?
                Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 29-05-22, 07:10.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение

Нещо не е точно така. Спестяваш бая неща? На 90% от возилата не им пише код двигател в чуждите талони. Да не е сменен?

п.п. И все пак плащането на Продуктовата такса не беше проблем да е на друго място?

Не е сменен просто се заядоха, колата е чисто нова 1ви собственик още е в гаранция...
                  Заядоха се и за еко таксата въобще в кат и в района работят заядливи хора...
                  платих си всичко в градът в където регистрирах автомобила въпреки,че ме връщаха с дни и ми отне повече време.
                  При положение,че има база данни и могат да видят такава кола коя еко категория пък и по годината и модела ... просто да ми отварят работа да ме товарят

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
                    Редактиране на коментар
                    Този автомобил, ако е регистриран, като фабрично нов, значи, че регистриран по сертификат от завода производител. Това пък означава, че трябва да е вписана еврокатегорията. Да не говориме, че повечето държави пишат рег. номер на автомобила в сертификата и го връщат на собственика.

1. Сертификат се вади предварително, или от местния дилър (обикновено струва около 100-ина лева), или от Технотест и компания, ако дилъра няма (около 500лв и нагоре, в зависимост от нуждите). За нова кола дилъра е трябвало да ти предостави такъв, ако колата е европейска. Защо не е - ваша си работа, но е странно за нова кола. Моята навремето си я взех от дилъра директно регистрирана и с номера.

2. С Еко таксата не вдявам какъв ти е проблема - вчера плащах такава. 3-4 минути на будка пред КАТ - София.

3. За да не ти отварят работа - има хора и фирми, дето вършат услугата срещу заплащане. Пълномощно, връчваш им колата и ти я връщат регистрирана.

Не казвам че в КАТ всичко е както трябва - далеч не е. Изобщо цялата тая дандания там е безпредметна и с нулев резултат, освен че може да се организира много по-добре и най-малкото да не е на едно място и да не се губи толкова време. Но точно нещата, за които мрънкаш, са известни и кристално ясни предварително, решението им също - набавяш си документите и минаваш.

Серизоно не вдявам за какво по-точно е мрънкането в случая, привсе че ако ми проследиш постовете на тема КАТ, ще разбереш че съм последния, дето ще тръгне да ги защитава по някакъв начин.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    1. Сертификат се вади предварително, или от местния дилър (обикновено струва около 100-ина лева), или от Технотест и компания, ако дилъра няма (около 500лв и нагоре, в зависимост от нуждите). За нова кола дилъра е трябвало да ти предостави такъв, ако колата е европейска. Защо не е - ваша си работа, но е странно за нова кола. Моята навремето си я взех от дилъра директно регистрирана и с номера.

2. С Еко таксата не вдявам какъв ти е проблема - вчера плащах такава. 3-4 минути на будка пред КАТ - София.

3. За да не ти отварят работа - има хора и фирми, дето вършат услугата срещу заплащане. Пълномощно, връчваш им колата и ти я връщат регистрирана.

Не казвам че в КАТ всичко е както трябва - далеч не е. Изобщо цялата тая дандания там е безпредметна и с нулев резултат, освен че може да се организира много по-добре и най-малкото да не е на едно място и да не се губи толкова време. Но точно нещата, за които мрънкаш, са известни и кристално ясни предварително, решението им също - набавяш си документите и минаваш.

Серизоно не вдявам за какво по-точно е мрънкането в случая, привсе че ако ми проследиш постовете на тема КАТ, ще разбереш че съм последния, дето ще тръгне да ги защитава по някакъв начин.

Колата е купувана от чужбина няма номера свалени са има си талони ама в бг не ги признават а с еко такса не става от друг град, заяждат се . В крайна сметка извадих сертификата за хомологация и еко такса после и станаха нещата. Но си загубих повече време ,а имат бази данни кат, могат да видят вместо да разкарват хората за по нови или стари коли няма значение.

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
                      Редактиране на коментар
                      Нещо не е точно така, както го пишеш! Колкото, и каквито да работят в КАТ регистрация, нещо със сигурност не е така, както го описваш!

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X