Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо държавата не иска парите ми ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо държавата не иска парите ми ???

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    Вече искали декларация и след продажба?
    Вече? По принцип от край време си я искат тази декларация, за да я отпишат от твое име. Иначе ти се води, че дължиш данъци и трябва да се разправяш, когато ти ги поискат.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      Вече искали декларация и след продажба?
      Ами последно беше нещо такова: Купувача е длъжен да декларира автомобила по адресната си регистрация. Продавача не е длъжен.
      Обаче ако купувача не декларира? Отговора е в предния ми пост.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        ...При покупко-продажбата информацията идва по електронен път в новото данъчно.
        Би трябвало. Ма не е баш така. На практика.

П.С.
        Бе дано не ти се налага да го обесняваш на "органите" . По електронен път...
        Последно редактирано от Lazar; 17-01-09, 00:38. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Ех!! Ти я регистрираш, ама не е твоя ,тя е на румънец, той къде ще я кара, и защо е цялата врътка?За да минем тънко ли? А пенсионерите какво да папат?
          Пенчо,пак се изказвате неподготвен нещо...Чудя се от къде у Вас тази склонност да се заяждате,даже без да знаете за какво става на въпрос...Да го лапат румънските пенсионери...В Румъния(където има ДЪРЖАВА),за да вкараш кола на старо,ти искат 4000(словом четири хиляди)евро.Хората си правят Дачии и стимулират родното производство.
          Та врътката е че румънците предпочитат да регистрират колата ТУК и да я карат с генерално пълномощно ТАМ.И да наливат данъците ТУК.От това май държавата само печели,а?Така десетки хиляди румънци карат с чужди регистрации и плащат данъци другаде.Дебелите ,,S Кlasse'' с немски номера в БГ,мислите ли че ги карат германци?Така ще е докато има прекомерно високи местни данъци и такси.
          И тая нашата държавица,вместо да се радва че привлича данакоплатци,неще кеш пара да взима...За да има какво да лапат пенсионери,държавна администрация,армия полиция и прочее...И ме затрупва с куп ненужни процедури,като ми губи времето в което трябва да работя,че и аз данъци плащам...
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Тука логика недей да търсиш...

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
              Оооо, баце! Ако не си пазех копие от договора за покупко-продажба на един стар голф, в момента щях да съм в ареста на районното..или в затвора...
              Документ си требе и т'ва е. Не мога да повярвам , че задаваш такъв въпрос...
              Хехе,Лазаре,прав си братле.То тва моето даже не е и въпрос.Поне 5 коли съм записал и отписал.В нормали обстоятелства просто е тъпо да нямаш договор за покупко-продажба.Ама в случая ако знаеш ква драма беше да го получа...Колата дойде с белгийски талон,карана с транзитни CD номера от румънец,,продадена'' в България...Знаеш ли че 5 нотариуса не знаеха каква е процедурата?Че ме караха заклети преводачи на крака да им водя,за да не подведа румънците,да им преведе какво точно подписват...И после се оказва че нотариусите работят само с БГ талони...А БГ талон в КАТ как се получава без договор за покупко-продажба?!Аз отговора вече го знам,ама го научих по трудния начин
              И след цялото тичане,румънеца гепИ тескерето...И сега-ходене по мъките...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Мда.... Само си спомнете, че трети лица успяха да продадат служебната кола на главния прокурор... Нотариуси...

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                  Мда.... Само си спомнете, че трети лица успяха да продадат служебната кола на главния прокурор... Нотариуси...
                  И на президента....Така че няма невъзможни неща.Само че в случая няма такава схема...Врътката е супер проста и не участват нотариуси...Както казах по-горе,те само БГ талони признават...
                  Последно редактирано от бат'Марто; 17-01-09, 01:04.
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Смешния договор е вече у мен...Утре го превеждам и легализирам.В понеделник да видим какво ме очаква?Може би същата дебела кифла,дето си подритва трудовата книжка....
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                      Дебелите ,,S Кlasse'' с немски номера в БГ,мислите ли че ги карат германци?
                      Ами да.Аз скоро се отворих ,че най големите почитатели на фолка са все юнаци от Германия.Гледам пред "Сън Сити" все едни сплескани коли с рег.номера SHA и си викам ,толкова път са били тези момчета за една песен....

Иначе преди два дни и аз имах проблеми ,в смисъл не ми искаха парите.Занесох всичко което се изисква ,но "лелката",поиска ксерокопие на големия талон.
                      B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                        Ами да.Аз скоро се отворих ,че най големите почитатели на фолка са все юнаци от Германия.Гледам пред "Сън Сити" все едни сплескани коли с рег.номера SHA и си викам ,толкова път са били тези момчета за една песен....

Иначе преди два дни и аз имах проблеми ,в смисъл не ми искаха парите.Занесох всичко което се изисква ,но "лелката",поиска ксерокопие на големия талон.
                        Ее,как всичко,то копието от талона е задължителен елемент...Само питай на каква 'артия го искат-емека,делика,белана(да не им правим реклама).Щото освен да си бършат дебелите дирници,не знам за какво са им тия бумаги...
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X