Днес отивам в данъчното в Младост да впиша кола,която ,,купих'',преди 2-3 седмици.Казвам ,,купих''защото просто я регистрирах на мое име.Колата е на румънец,приятел на моя шеф.Драмата по регистрацията в КАТ я прескачам,ако някой се интересува ще му кажа процедурата(малко нотариуси я знаят
)Та по темата...Преснимах всички документи на колата,но румънеца ми прибрал копието на договора за покупко-продажба...А без него,не мога да си впиша колата в данъчното...Въпреки всичко реших да се пробвам,с мисълта че като даваш пари на някого,то той не би трябвало много-много да се чуди(а данъка е около 220-230лв).Да,ама не...Без договора(който ще го скалъпя за 2 мин,ако искам), и то преведен не става...Обясних,че ще ми отнеме време да ми пратят ,,великия'' договор,ще ми убиват деня,че живея в Люлин(истина е),че трябва и друг ден да избягам от работа,но нищо не помага... дебелата кифла зад гишето не трепва.На всичкото отгоре работят от 9.00 до 14.00(и аз искам така
)Защо е цялата тази сложна процедура?И от какъв зор им трябва договора за покупко-продажба?И защо от плащането на данъци трябва да те боли поне два пъти?

Коментар