Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хора, правете си КАСКО.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хора, правете си КАСКО.

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
    При мен ситуацията беше следната: Когато правих застраховката на колата тя беше със зимни гуми и стоманение дванти. Като сложих лят(н)ите джанти отидох, снимаха я, взеха ми премия, и като ударих паве насред пътя си ми платиха спуканата гума, изправянето на лятата джанта, май след разговор с експерта и реглажа на предницата ми платиха.

Така, че ако имате фактура по-нормалните застрахователи няма да се поколебаят да ви вземат парите от премията и да ви застраховат колата на по-висока стойност.
    Различно е. В таблиците си имат графа лети джанти, но нямат предна броня за 5000 лева... особено примерно на 15 годишна джипка, която според тях струва цялата толкова.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      Различно е. В таблиците си имат графа лети джанти, но нямат предна броня за 5000 лева... особено примерно на 15 годишна джипка, която според тях струва цялата толкова.
      Различно е дотолкова, че две котки са сива и черна. И двете са котки все пак.

Аз съм го правил, и за това казах какво съм направил. Ако занесеш фактура за подобрението ти цъкат премия, плащаш си я и колата заедно с подобрението е застрахована на по-високата стойност. Дали подобрението е за стойност 5 или 10 лв. няма значение.
      Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
        Различно е дотолкова, че две котки са сива и черна. И двете са котки все пак.

Аз съм го правил, и за това казах какво съм направил. Ако занесеш фактура за подобрението ти цъкат премия, плащаш си я и колата заедно с подобрението е застрахована на по-високата стойност. Дали подобрението е за стойност 5 или 10 лв. няма значение.
        Подобренията по колата, които вдигат стойноста й, могат да са само в определен процент от стойноста й според таблиците. И то не особено голям. На кола, която според тях струва 5000, можеш да сложиш джанти за 500, но няма как да добавиш подобрения за 10 000.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

може да се направи застраховка по експертна оценка без шваке
          просто не всички искат да го правят
          като може да се направи каско без аларма например
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Подобренията по колата, които вдигат стойноста й, могат да са само в определен процент от стойноста й според таблиците. И то не особено голям. На кола, която според тях струва 5000, можеш да сложиш джанти за 500, но няма как да добавиш подобрения за 10 000.
            Прав си. При ДЗИ допълнителните подобрения са до 5% от стойността на МПС-то.
            Георги Гатев

Коментар

Съгласен съм с trimata. Но тука вече идва въпроса за това кой е самия застраховател. Тоест няколко от всичките 10-15 опериращи на нашия пазар са читави и те не са за съжаление най-евтините. Така или иначе принципа, а той е залегнал и в Общите им условия е, че при Каско ако става въпрос за липса на част от автомобила, примерно странично огледало, то трябва да има доказателство за щетата или кражбата. Тоест по презумпция ако е щета то трябва да има белег за това, че огледалото е откъртено (драскотини по боята, останали елементи от него т.н.) или да има остатъци от самото огледало, а може и с протокол от КАТ, което важи и при кражба. Горното важи и всякакви допълнителни довградени елементи към колата, разбира се надлежно описани и дозастраховани.
              Абе в крайна сметка всичко е разправия ама далеч по-добре от това да си останеш само с документите от колата за спомен
              ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
              lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                може да се направи застраховка по експертна оценка без шваке
                просто не всички искат да го правят
                като може да се направи каско без аларма например
                Трябва да изтъкнеш доста сериозни аргументи. Например ретро машина. Или състезателна... ама тогава могат да ти вдигнат и застрахователната премия до небесата и то само, ако не те изгонят направо .

Коментар

Трябва да изтъкнеш доста сериозни аргументи. Например ретро машина. Или състезателна... ама тогава могат да ти вдигнат и застрахователната премия до небесата и то само, ако не те изгонят направо .
                  принципно си прав
                  но понеже сме в бг трябва само един аргумент - познати
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                    Да, не на 100% вътре, а само на 60-70%...
                    Пак не е 100% вътре
                    Вярно, като се разделихме с Еспас-а, и .. "ебати колко малко пари дават тия ..." ама после си викам "А ич?"
                    По-добре си е с каско.
                    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

Коментар

номера е във валутното каско, но то е ограничено в годините и стойноста на колата. Тогава при "тоталка" ти плащат 80% и си взимаш ламарините за тебе. Обикновено остава някоя седалка или екстра за продаване, та ти свръзва горе долу. Тва е при БулИнс и тяхното застраховане. Самите те в последно време затегнаха условията по щетите и вече втори мой познат изгаря със щета за над 3000 лв. Мене също много ме изнервят, имам 4 коли при тях и сега заради разни измекяри ме карат да ходя на втори оглед, щото си правя щетите в избран от мен сервиз. Ама понеже има такива дето минават една щета по 5 пъти и сега трябва да ходя да им показвам че съм я оправил наистина, иначе не завеждат щетата. Другите компании не ги знам как са, но в момента търся изгодна алтернатива, защото не мога да кеся в тандер през два дена. Ако някой има предложение за добра алтернатива нека пише.
                      В същото време за коли дето съм им казал че вече не са мои продължават да ми звънят да ги застраховам щото "иначе лошо". Ровят в базата и звънят без да отписват.
                      Да не говорим за тоя рекет с алармата дето са го измислили....

Коментар

През месец март 2008, си карам кротко с една от моите джипки в случая Лендкруйзер къса база... Карам си с около 90 км/ч. и си мисля разни приятни неща и изведнъж не мога да повярвам...
                        На един завой някакво жълто возило не взима завоя и тръгва челно срещу мен!

Инстиктивно завъртях пълен десен и тоя убиец или по-точно самоубиец ме тресна в челната лява част...
                        После трясък и три последователни обръщания върху асфалта при последното явно се е изправила на нос и се захлупи на таван...

Висях на колана, не знаех ни как се казвам, нито къде съм... абе кофти работа...

Като се измъкнах от Лендруйзера и се гледам - охлузвания по главата, набити стъкла под кожата и нищо друго! И 8 отворени еърбега!
                        Причината да стане тази работа се оказа СМС който насрещния искал да прочете в движение...

Лендрузера беше в окаяно положение - бяха му изхвръчали пружините в полето! Полицаите не вярваха, че има жив, не искам да пускам снимки, да не стресирам хората..

Абсолютна тотална щета! Даже две тотални щети събрани в един корпус!

От тогава започна процедурата по великото пълно каско!
                        Колата беше лизингова през "Ейч ви би" и бяха останали няколко вноски..Беше застрахована в "Булинс"..

"Ейч Ви Би" са една пълна трагедия, като започнем от това че 8 месеца не си мръднаха пръстта , та се стигна до там да ги издирвам индивидуално и да ги "натискам"!
                        Стигна се дотам да влизам в конфликти с Тойота - Бългория, до генералния директор... и най-накрая успях да приключа въпроса...

Много се изненадах от Булинс, техния човек реагира веднага, а още повече ме изненада, че днес поиска да се видим и ми показа, че са превели пари на Ейч ви би или уни кредит или каквато там бяха организация...

Сега се готвя, за атака срещу тия писарушки, но като старо куче знам че пари лесно се взимат и трудно се дават, та не се лъжете по тия Каско - маско, от умрял писмо ще получите много по-бързо!
                        Стана ми ясно, че тия застраховки са "кауза пердута"!

Коментар

просто българина трябва да спре да търпи и да плаша на изнудвачите "за да не ми откраднат колата"... и да се спре пускането под гаранция за криминални престъпления и то на хора с по няколко висяши дела...
                          а за ПТП-тата си има Г.О. - тогава липсата на каско няма да е основна причина за кражба на МПС
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тедо, ти си грамотно момче, какви щети ще покрие една мизерна ГО правена по най-тънката лайсна?

Да не говорим, ако е правена примерно в някогашната Юпитер?

Застрахователите всъщност са най-рафинирания вариант на измама и са нещо като края на еволюцията в надлъгването!

Който иска да ми вярва, който не иска да си направи застраховка живот и да мре спококойно! Пък вдовицата ще разбере че не е имал право да кара с над 80 км/час иначе застраховката не важи!

Коментар

За нещастие и в този сегмент на обществено-икономическите отношения в нашата страна няма принципно и коректно отношение, както от застрахователните компании, така и от застрахованите, за да си го "върнат", че и да са "напред".
                              Всъщност, това са нормални неща за хора със сходен манталитет, но от различни страни.

Коментар

Първоначално публикуван от incognito Преглед на мнение
                                За нещастие и в този сегмент на обществено-икономическите отношения в нашата страна няма принципно и коректно отношение, както от застрахователните компании, така и от застрахованите, за да си го "върнат", че и да са "напред".
                                Всъщност, това са нормални неща за хора със сходен манталитет, но от различни страни.
                                В моя случай крадеца е добре дошъл, защото купона ще е пълноценен, но ме дразни наивността на хората...

Преди време ни откраднаха един Кейс - строителен багер, универсален и като челен товарач!
                                Подарихме го на механизатора и той да вземе да го паркира насред село, та на сутринта, преди да го прехвърлим, го отнема...

Естествено шмекерите /застрахователи/ взеха да сучат, че не бил на обекта и застраховката не важела, обаче като подкарахме грубиянски нещата до комисията за финансов надзор си платиха та и бързаха...

В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ КОЙТО СИ ВАДИ ХЛЯБА С ХИМИКАЛКА Е ВИНОВЕН ДА ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X