Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хора, правете си КАСКО.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хора, правете си КАСКО.

Volk,
    Радвам се, че си здрав след това приживяване! Мойто е колкото подобно, толкова и различно.

При мен - катастрофа, тотална щета. Колата е застрахована пълно Каско в ДЗИ. В полицата имаше включена безплатна пътна помощ при ПТП. Дойдоха, натовариха колата и нас. 250 км. до София до където аз казах (сервиза на ДЗИ, но човекът щеше да ме закара до където аз му кажех в София). Сега се сещам. Отидохме до Орландовци, където е ликвидационният им център, направиха един оглед. Казаха, че ще трябва още един, по-подробен. Закархме я където казаха и я оставихме там. След две седмици от сервиза бяха готови с проформа фактура на стойност два пъти стойността на колата. Две седмици по-късно по сметката ни пристигнаха 80% от стойността на колата, аз отидох и взех самата кола. Всичко трая около месец. Дори не съм сигурен дали ми удържаха пари за от платената сума за превоза.
    Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      Каско - маско, от умрял писмо ще получите много по-бързо!
      Стана ми ясно, че тия застраховки са "кауза пердута"!
      Май проблема ти е по-скоро с лизингодателя, а не със застрахователя...

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      просто българина трябва да спре да търпи и да плаша на изнудвачите "за да не ми откраднат колата"... и да се спре пускането под гаранция за криминални престъпления и то на хора с по няколко висяши дела...
      а за ПТП-тата си има Г.О. - тогава липсата на каско няма да е основна причина за кражба на МПС
      Защо? На мен ми се е случвало вноската по каското да ми се изплаща напълно, че и доста отгоре. Например като си намерих колата с изтърбушени врати на паркинга. Или когато правех ляв завой и един състезател реши все пак да ме задмине през насрещните трамвайни линии, но технически излязох аз виновен. Е, да има и години без застрахователни събития, но едно да си плащаш вноски, друго такава щета на веднъж...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
        Volk,
        Радвам се, че си здрав след това приживяване! Мойто е колкото подобно, толкова и различно.

При мен - катастрофа, тотална щета. Колата е застрахована пълно Каско в ДЗИ. В полицата имаше включена безплатна пътна помощ при ПТП. Дойдоха, натовариха колата и нас. 250 км. до София до където аз казах (сервиза на ДЗИ, но човекът щеше да ме закара до където аз му кажех в София). Сега се сещам. Отидохме до Орландовци, където е ликвидационният им център, направиха един оглед. Казаха, че ще трябва още един, по-подробен. Закархме я където казаха и я оставихме там. След две седмици от сервиза бяха готови с проформа фактура на стойност два пъти стойността на колата. Две седмици по-късно по сметката ни пристигнаха 80% от стойността на колата, аз отидох и взех самата кола. Всичко трая около месец. Дори не съм сигурен дали ми удържаха пари за от платената сума за превоза.
        В интерес на истината, другите ми джипки са в "Алианц" и чак сега се сещам, че много пъти дори съм забравил, че хората са си били точни..
        На Рейндж спорт ми подмениха джантата само защото в един измъчен подземен паркинг в Париж заради гадната им пестеливост /на пространство/нямаше как да излезе и се появи една драскотина...
        Джантата струваше 1400 лв..

Алианц са правилни!

Коментар

Според мен "Каското" е за хора които не могат да паркират,спират и управляват съответният автомобил. 1996г. беше преди 12 години.

Коментар

Относно мнението на Пенчо. Минавам през Хаинбоаз /не че има значение мястото/. Пред и зад мен автомобили. Следва завой - няма видимост. На около 30 метра пред мен от ската се откъртва камък с размери ~ 50/50/50 см. Колата пред мен се промуши буквално на сантиметри под камъка. Аз го видях като падна на 20 метра пред мен и добре, че се пръсна на няколко по-малки парчета. Едно удари муцуната на колата, друго издрънча някъде отдолу, а с останалите успях да се размина в моята лента. На огледалото все едно гледах Холивудски филм - пируети и чудо. След лудо взиране във всички датчици и слухтене за непознати шумове стигнах до удобно за спиране място и ... щастие: само дупка на предния номер. Представи си сега наточен автомобил, уцелен от раздробен камък - щета за четирицифрена сума. Да оставим кражбите.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Според мен "Каското" е за хора които не могат да паркират,спират и управляват съответният автомобил ...
              ... както и за такива, на които ще им се случи някой да откърти огледалото, да им тегли хубава дълбока черта с пирон по цялата дължина, буря да стовари дебел и тежък клон от съседното дърво, да пламне пожар ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Според мен "Каското" е за хора които не могат да паркират,спират и управляват съответният автомобил. 1996г. беше преди 12 години.
                Хъм, аз като си намерих колата яко смачкана на паркинг, бях паркирал точно в средата на оградено с бели линии място. Как се прави по правилно? Бялата линия да я ползвам за осева и да заема две места? Или?
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Привет!
                  Хм...интересно...моята като е с пълно каско що се опита да я краде някой, че и застрахователната компания не си направи труда да си плати щетите който са ми нанесени нямало протокол от полицията...с уважение, ами аз тия малоумници полицайте как да ги накарам да ми напишат протокол...добре, че щетите са минимални, а ще трябва да си ги платя сам...в петък ще разглобяват вратата и ще видят дали може да наместят стъкло и да оправят вратата...
                  Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                  .................................................................................................
                  Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
                    ... ами аз тия малоумници полицайте как да ги накарам да ми напишат протокол...
                    Eдна жалба в районното и същия ден дойдоха за оглед. Е, после този, който трябваше да изготви документа се мота едно известно време (над седмица), та се наложи да помоля онези на пропуска да му предадат, че ако се наложи да идвам следващ път, то ще е за среща с началника на РПУ-то ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Eдна жалба в районното и същия ден дойдоха за оглед. Е, после този, който трябваше да изготви документа се мота едно известно време (над седмица), та се наложи да помоля онези на пропуска да му предадат, че ако се наложи да идвам следващ път, то ще е за среща с началника на РПУ-то ...
                      Привет!
                      Приятелю прав си ама и аз съм бивш и почват да се сърдят михлюзите...не, че не се обадих на свои приятели...обещаха ми да ги резнат от примии...
                      Пък за едни 20 лева просто нямам време и нерви...те на това и разчитат...
                      Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                      .................................................................................................
                      Е. Абу

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X