Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акциз в Германия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Акциз в Германия?

Тоуги предлагам на вниманието по големите доставчици

1.http://www.ms-motor-service.com/
    2.www.fpt-prima.com.pl
    3.http://www.mahleaftermarket.com/
    4.http://www.yenmak.com.tr/
    5.www.mopisan.com.tr

а има още към 10 по-малки
    Последно редактирано от Георги Крумов; 17-08-08, 11:58.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      Аз ли нещо не разбирам, незнам, но темата ми се струва объркана. Реално авторът не е описал коректно и подробно, какво Точно иска да направи. А вие си гадаете ли гадаете, но ми се струва, че ако се стига до плащане на акциз, то поне да се плаща в България, хем е по-ясно кое, как и защо, хем е доста по-патриотично.
      То авторът и не знае какво иска. Просто чул-недочул, колко са евтини колите в щатите (което си е така), и че ако една кола от САЩ се внесе в Германия е по-евтино от колкото в България. Ама го мързи да се разрови в мрежата и да сметне дали ще му излезе сметката и пита тук. А тя (сметката) не излиза, ако колата е под 100 000 лева.

Айде да го видим, дали той самият ще напише едно подробно описание откъде и за колко си е купил колите "които очаква да пристигнат", как е платил за тях, колко са му спедиторските и транспортни разходи. И каква е процедурата за това.

Така де, нали сме тук да си помагаме? А не да въртим бизнес на гърба на тези, които могат да се оправят с търсачката.

Коментар

До: как става това !!

...
        Последно редактирано от 4selenger; 18-08-08, 03:46.

Коментар

До: как става това !!

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Не един, ами пет и даже и линейка има ..... Абе според мен не го слуша главата .....
          А на теб колега ще кажа,,да наистина си купих и 5-те, всичиките дето ги видя там ,плус уникален хуммер и ЛИНЕЙКАТА !
          от скоро съм в този бранш,,,но имам възможности и реших да пробвам,,
          дали ще губя или дали ще си спечеля,,си е чист мой проблем дето НЕ ТЕ ЗАСЯГА !
          Дали главата ме слуша ?,,слава богу че го прави в повечето случай за сега,,но поне не е пълна с злоба и завист ,като някои други дето вместо да подават ръка ,,гледат само да ругаят и да критикуват!
          Истината е ,че остнах много изненадан от твои коментар,,наиситна те имах за интелигентен и везпитан човек от другите ти коментари във форума! Надявам се тогава като ми ги написа, че не беше в настроенйе,, и все пък,,недей да си тоокова остър с другите,, само доброто държание може да спечели много , и да впечетли всички.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
            Сещам се какво се каниш да правиш, обаче, мой съвет - не го прави.

Явно нямаш опит в тези работи и ще ти излезе по-скъпо. Да не ти се наложи веднъж пристигнала в Хамбург колата да трябва да се товари отново на контейнер до Варна.

Информацията струва пари. Доста хора си вадят хляба от това, че знаят как става. Най-добре си плати на някой да го направи.

И за да отговоря на незададения въпрос, не аз НЕ МОГА да го направя и не познавам човек който го прави.
            Благодаря ти за отговора наистина,прав си, вече намерих един.

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
              Да внасяш коли в Германия...особено от Англия е утопия.
              Там такива не се регистрират въобще - директно ще ти я блокират и после ядове..
              Да доставяш коли в Германия ..от Италия, Австрия, Холандия е тема която струва много пари!!!
              Тук напълно безплатно обясних как става обратното - вноса от Германия и Англия ... към България!
              Аз бях до тук - други ентусиасти нямаше...
              То нали няма колеги дето внасят от Италия..., но са прави , що да казват!?
              Когато нямате инфо, идвате при тях и си давате паричките тук!!

Колега, не се засягай, но това дето си замислил си е ...непосилна задача за теб.Колегите хубаво са ти казали..
              Ти нямаш , никаква представа с какво искаш за се захванеш, а пък и наистина си личи , че си доста неопитен ...
              Тази работа не става само с желание ..

Насочи си мислите и енергията в друга мечта.
              Коелга по принцип не се предавам лесно,,но си прав ,,за всеки бизнес си има тънкости дето хората са ги спечелели с много връзки и пари и труд,,спор няма,,и в мой бизнес е така,,
              но аз ги купих еднократно,,и не съм захванал да почвам такъв бизнес,,имам си ,,и ми е добре с това дето съм захванал,
              наиситна няам опит,,и незнам как става,ама ЗА ТОВА ПИТАМ ТУК,,и искрено се надявах за поне един съвет,,или друго,,
              а аз видях от някой атаки и недей ,и разни такива,,
              Наиситна може да са прави,,просто питам за да знам,,но не са прави ,,не това е начина,, иначе на всички, искрено благодарности за времето дето ми отделиха за отговорите независио дали са положително или отрицателно.

Коментар

Малко коментари за темата при вноса на коли,начина на мислене и т.н.

Аз лично предпочитам да си платя и да получа това което искам.За това има професионалисти във всеки бранш.
                При вноса на коли всеки е професионалист и неговата кола е най хубавата, на най малко километри ,с най прецизното сервизно обслужване,карана от полусляпа бабичка и т.н.
                Половината Горубляне са ми клиенти и за съжаление знам какво продават.Когато пътувам постоянно настигам "боклукчиите " по пътя кой натоварил едно кой две платформи и мъкнат боклуците на Европа в Родината .Нека не ми се обиждат, но това си е живата истина .Дори в Украйна не можеш давнесеш по стара кола от 5 години.
                А колите са пълни с гуми ,телевизори, ски и какво ли не още изхвърлено от там.
                Явно лобито на вносителите на коли е много силно щом не сложиха никакво ограничение.
                Едно е да си докараш сам за себе си друго е да въртиш бизнес.

Коментар

Първоначално публикуван от 4selenger Преглед на мнение
                  Наиситна може да са прави,,просто питам за да знам,,но не са прави ,,не това е начина,, иначе на всички, искрено благодарности за времето дето ми отделиха за отговорите независио дали са положително или отрицателно.
                  Твоите въпроси са като от начинаещ любител на пианото. "За какво са педалите?", "А защо клавишите са черни и бели?", "А каква е разликата между си-бемол и си-мажор?". Та тази работа с питане по форумите не става - вземи си учител по пиано...

Ето, ще ти открия една страшна тайна на вносителите на коли през Западна Европа: в Германия акциз за коли НЯМА. Така че, можеш да промениш заглавието на нещо по-актуално.

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                  Аз лично предпочитам да си платя и да получа това което искам.За това има професионалисти във всеки бранш.
                  А! Да си дойдем на думата, щото и аз така

Коментар

И много мразя, когато изляза от някой магазин да се почувствам излъган.
                    Примерно да знам че продуктът струва 100 евро а те да ми искат 200.
                    Една 10-15 годишна кола струва 50-200 евро,докарването и да БГ около 400 ,а на пазара се появява за 1200-1500.И клиента се радва ,че купил евтина количка.
                    А на практика си е хвърлил парите на вятъра.
                    Колегата Печен го беше описал много готино в една друга тема.

Коментар

Една 10-15 годишна кола струва 50-200 евро,докарването и да БГ около 400 ,а на пазара се появява за 1200-1500.И клиента се радва ,че купил евтина количка.
                      Така е колега ,,и в бизнеса требва да има малко етика,не само алчност.
                      Иначе рано или късно ,и нас ще ни хване такъв закон,,и както навсякъде по света,до 5 години,,или чисто нова кола на лизинг,а като се вдигне стандарта ,мисля че повечето ще си насочваме кум лизинга на новите коли.

Коментар

Хъм... На пръв поглед е така, но всъщност всичко е относително. Защото като си умножа времето, което ще ми е необходимо, за да си я докарам от там, по парите, които изкарвам за него... и като се вземе в предвид, че него всъщност ще трябва да си го открадна от почивката, която ценя още повече... като сложим и цялото ноухау, което ще ми се наложи да преоткрия... всъщност сделката придобива съвсем друг вид.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

За това става дума,аз затова предпочитам да си платя и да не се тормозя.Но не да се чувствам излъган.

Още повече, когато си плащаш можеш да изискваш.

Коментар

Аз лично предпочитам да правя това което знам че мога да напрая ,примерно чул сам че колите в Испания са супер евтини ,не бих се хванал да отида до там защото знам че не бих се справил или пък америка незмам ква е хавата и изобщо няма да се хвана и няма да разчитам на информация от форумите примерно ,защото при всеки е различно.Друго е ако си някъв dreamer и ти е кеф да си пишеш във форумите и да се подмазваш евтино .

Коментар

Първоначално публикуван от 4selenger Преглед на мнение
                              Така е колега ,,и в бизнеса требва да има малко етика,не само алчност.
                              Иначе рано или късно ,и нас ще ни хване такъв закон,,и както навсякъде по света,до 5 години,,или чисто нова кола на лизинг,а като се вдигне стандарта ,мисля че повечето ще си насочваме кум лизинга на новите коли.
                              Аз да ти кажа, точно за това си мечтая. Всички да можем да си купуваме колите на лизинг от магазина на ъгъла.

Та ти мислиш, че това е алчност?

Коментар

Първоначално публикуван от tododad Преглед на мнение
                                Аз лично предпочитам да правя това което знам че мога да напрая ,примерно чул сам че колите в Испания са супер евтини ,не бих се хванал да отида до там защото знам че не бих се справил или пък америка незмам ква е хавата и изобщо няма да се хвана и няма да разчитам на информация от форумите примерно ,защото при всеки е различно.Друго е ако си някъв dreamer и ти е кеф да си пишеш във форумите и да се подмазваш евтино .
                                Има разлика м/у да си dreamer..и да имаш желание да се разиваш,,бавно ,,но сигурно,, а аз никога неподмазвам евтино,,защто си знам що за човек съм,,просто съм човек дето обича да рискува умерно, и да пробвам и да не се предавам,,,.
                                Ех имах разбира се и моменти на неуспехи,,но ако не бях ги вкусил,,едва ли щях сега да разбера вкуса на успеха сега.
                                пожелай ми успех и в това ,,ако стане и ако н естане няма да го повтарям,,не е защото е мого трудно,,а защото си имам основен бизнес,,а това за ей така .
                                След няколко седмици или месеци,,ще разкажа подробно за мой опит и това дето ще се слуци .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X